BOX PÅ ONYX!

Då var det dags ikväll för att ta mig till Onyx igen efter det man skulle kunna kalla för ett litet längre uppehåll =)
Louise frågade mig om jag ville följa med på boxercise passet vid 1930 och tackade ja.
Nicole har sovit dåligt inatt så pga. min lite sömnlösa natt och min trötthet var jag nära att skicka det där sms:et med orden "kan inte ikväll" men så lät jag bli, då man är så medveten över hur lätt det är att låta sedan ytterligare 2 veckor gå så som när det gäller mycket annat i livet, är det bara att göra det.
Vi var allt duktiga och lite styrka fanns trots allt kvar i mina armar =)
Mina muskler i viloläge fick sig en liten chock denna kväll och jag undrar hur väl de mår imorgon =)
Imorgon klockan 6 väntar en promenad med Louise, Knut och Charlie så bäst att jag lägger mig men måste först läsa några mail. Gör detta dock under täcket i sängen och kanske att jag hinner till inkorgen innan mina ögon hittar mörkret i sömnen och ljuset i drömmarna.
Buonanotte!

DET MORALISKA PEKFINGRET

Människor hamnar ibland på fel bana. Detta innebär dock inte att människan bakom handlingen är varken elak eller dum för det är viktigt att man skiljer dessa åt.
Inom pedagogiken brukar man lära sig att man skall säga till ett barn att "han/hon har gjort något dumt" men att han/hon inte är pga. detta dum själv.
Två stora skillnader där handlingen reflekterar inte vilka vi är.
Doping, pengar och fylla.
Har precis tittat på den uppmärksammade intervjun med Magnus Hedman där han för första och sista gången ger sin personliga berättelse bakom alla skriverier, bakom alla tolkningar och vinklingar som omgivningen dömer med den där frågan som lyder "hur kunde han?" En fråga som tyder bara att alla har en sådan självbild om sig själva som jag undrar stämmer överens med sanningen.
Är alla så perfekta i sina handlingar att man tar sig rätten att vara det där moraliska och etiska pekfingret?
Varför inte konstatera faktum att Magnus har tagit beslut som han inte borde ha tagit, att han har gjort fel men att han i grund och botten är fortfarande samma man som, vad jag förstår, var omtyckt och respekterad?
De som "predikar" är så snabba i sitt dömande, som gamar som väntar på att bytet skall dö så att de får sin mat väntar dessa predikanter på de detaljerna som utgör sedan grunden till så mycket tyckande...
Har samma människor som predikar och moraliserar aldrig gjort något som bryter mot lagen?
Jag tror att 95% av de pekfingren är skyldiga till att ha på något sätt brutit mot den oavsett självbilden av sig själva, antingen har de "fuskat" när de redovisat, tagit saker till privata ändamål medan de har skrivit att dessa är till sitt eget bolag, bränt musik eller filmer från internet, kissat på en ytterdörr en lördagkväll när de har varit på väg hem till krogen and more and more...
Ni kanske tycker att det är skillnad mellan olika brottsliga handlingar vilket självklart är fallet MEN det är ändå viktigt att förstå att oavsett vad, har även du kanske brutit mot den och att då borde man kanske vara lite mer försiktig innan man uttalar sig om någon annan.
Skillnaden ligger att vissa blir upptäckta och får stå för vad de har gjort, skillnaden ligger i att de får betala sitt pris för den handlingen som de tyvärr gjorde sig skyldiga till.
Jag har alltid skrivit och kommer alltid att skriva att en av de sakerna som faktiskt irriterar mig som person är detta moraliserande som kommer från människor som inte själva lever efter hur de lär.
Jag har flera exempel på människor som jobbar med yrken som förknippas med rättvisan och som själva när det väl gällde försökte komma undan med vissa "högre kostnader" och velat istället anlita "svart arbetskraft" för att komma billigare undan.
Olagliga handlingar av människor som jobbar med lagen.
Det jag vill säga är att nästan alla har mer eller mindre gjort sig skyldiga till något under ett liv och att även om man har gjort något man inte borde göra så är man inte en bad person, men en person med en bad handling bakom sig.
Tänk att vara en offentlig person som får läsa om sina felaktiga handlingar på första sidan i flera tidningar, som är  fullt medveten att barnen får läsa och ta del av de dömande orden som riktas mot honom och som med störst sannolikhet får leva med den känslan och den oron över hur den eller de handlingar han har gjort sig skyldig till påverkar barnen, de små människorna i livet som du som far/mor instinktivt vill skydda...
Jag kan egentligen inte hela historien då jag inte har satt mig in i detta men det jag vill ha sagt är att oavsett intaget av dopingmedel, oavsett pengar som har spenderats eller inte, oavsett val att ha sex med någon som livnär sig som prostituerad eller inte när man har varit berusat eller inte så tror jag att många fler som har riktat sitt Jantelagen pekfinger mot Magnus Hedman eller någon annan borde först rannsaka sig själva lite.
Var istället mer ödmjuka över att människor kan fela i livet, vi är ju trots allt just människor och inga robotar, vi har våra brister, vi gör ibland fel och detta är ibland nödvändigt för att vi sedan skall hitta och göra rätt.
Det stora i att fela är att resa sig, att stå rak och sakligt för det man har gjort men att fortsätta livets resa med ödmjukhet och stolthet för de nya insikterna man har fått genom alla de erfarenheter som man gör & har gjort.
Att leva utan att fela är omöjligt, det skulle nog innebära att man ej har levt på riktigt men att ändra på ett beteende som man inte vill förknippa sig med är den viktigaste läxan.
“The lower you fall, the higher you'll fly" & ... i hope you will fly again.

http://www.tv4.se/1.1997224/2011/01/31/magnus_hedman_talar_ut_hos_malou_von_sivers

Hmmmm ...

Gillar den här bilden med tillhörande text även om jag inte har någon att springa ifrån eller att springa efter =)

GREASE PÅ FOLKAN

Idag tog jag på mig de Rare jeansen som jag inhandlade på Jolina och som jag tyckte såg så otroligt snygga ut med sina detaljer men som jag dock trodde att jag inte skulle få på mig då de såg så otroligt smala ut.
Tar aldrig på mig jeans i stretch men dessa är verkligen helt underbara & visst passa de de!
På onsdag är jag i Copenhagen som vi säger in Italia och då vi kommer att vara där fram till söndag är Nicole hos mig denna helg istället för nästa. Igår kväll var hon dock hos farmor då de hade tidigare bokat något men jag hämtade henne kring 13 då Mathias hade tipsat om att "Grease" skulle gå på Folkan och han och Holly hade tänkt gå dit.
Självklart följde vi med. Grease musiken är ju helt underbar och när skolungdomar övar amatörmässigt för att sätta ihop något som de tycker är roligt och gör detta för att samla in pengar till Barncancerfonden gäller det att visa sitt, att man uppmuntrar till flera sådana initiativ och detta visar man som bäst genom sin närvaro.
Här står vi utanför och väntar på att gå in...
Föreställning var trevlig och det syntes att "skådespelarna" gillade att uppträda.
Danni Zuko gick verkligen in i sin roll =)
Nicole & Holly sjöng och övade inför sin planerande turné, om denna sker Anno 2022 eller senare får vi se men självklart kommer vi att då som nu vara där ... =)

ÄNTLIGEN LITE SOL

Vid 8.30 kom ett sms om en promenad och självklart tryckte jag snabbt på bokstäverna för ett "absolut, jag är med!".
Vi tog bilen till Kypesjön som denna dag bjöd på fantastiskt väder. Vi gick en lite längre runda så att Knut & Charlie fick springa, leka och njuta av lite frihet i naturen.
Det känns skönt att se Knut nu ligga på mattan och vila med insikten att han har fått vara en glad liten hund.
Det dåliga samvetet som man kan känna både som matte, mamma och i flera olika roller är ingen trevlig känsla och det gäller att lära sig att inte låta denna påverka en för mycket för man kan helt enkelt inte "räcka till" hela tiden.

BEHÖVER TIPS

Som ni förstår så är det mycket förberedande jobb inför det som komma skall så jag tänkte därför ta hjälp av min omgivning för att ta reda vilka som är de trevligaste och bästa mode/personliga bloggar som har många läsare.
Tidningar & bloggar för att gå vidare i min research.
Om ni nu vet några bra sådana så tar jag gärna emot dessa tips.
Tack i förhand!

NATTI

Godnatt från höger sida av sängen ...
Godnatt från där jag skulle inte ha varit men godnatt från där mitt hjärta känner sig tryggt =)

HÅRFÄRG & LÄNGD

Hår ... Visst är det lurigt hur mycket man själv och omgivningen relaterar till hår, vilka egenskaper de tror att du besitter pga. val av färg och längd?
Själv väljer jag att vara långhårig men inte så långhårig som jag tidigare varit.
Någon slags egen kompromiss mellan en önskan och en insikt =)
Jag läser sällan bloggar men en som jag ibland tittar in på då det alltid är roligt med bilder så är det Gynnings.
Hon är en slags kamaleont när det gäller att växla mellan olika frisyrer och då även "identiteter" då det ser ut som att människor tycker att det är just det sist nämnda man väljer så fort du går från brunett eller mörkhårig till blond. Detta uppmärksammas som en vilja att spela på "bimbo looken", på sexualiteten medan oftast handlar det bara att man föredrar helt enkelt det blonda håret =)
Aldrig någon som "tillrättavisar" med samma ton någon som gör sig mörkhårig och detta kan vara märkligt då forskning tyder på att rika män är oftast gifta med brunetter. Varför får de då inte höra att "du gör dig mörk bara för att du vill gifta dig rik?" =))) Om så är fallet vore detta rätt så ytligt, tom. ytligare än att vara blond för att se lite mer "flörtig" ut ...
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1060195/To-dye-Blondes-really-fun-study-reveals-women-lighter-hair-confidence.html

Nicole som följde med mig till KING LOVE QUEEN fick en massa produkter av fantastiska Hannele för att fixa till sin sminkdocka som blev klippt, fick hårinpackning & more...
Under hårtork och med en tidning framför sig =)
Tack Hannele för idag!

TRÅDLÖS INTERNET

Med risigt och torrt hår välkomnade Nicole och jag våra gäster. Ser verkligen inte "klok" ut men å andra sidan får man bjuda på sådant ... Olika rätter fanns att förtära denna fredag kväll =)
Blondinerna åt sushi och tog av Nicoles tallrik i smyg... Det man inte har beställt själv har man inte ätit lyder en liten oskriven lag som jag/vi har tagit till oss ...
Annars fanns kebab tallrik, kebabrulle & pizza, en salig blandning av olika couisine =)
Tanken var att vi alla skulle titta på Let s dance men vet ej om det blev så mycket teve tittande i slutändan.
Flickorna lekte, showade och tittade på kort. M. hade bestämt sig att hjälpa till med min modem/router/ trådlös internet (?), dvs. den lilla vita lådan som borde se till att jag har trådlös internet i lägenheten.
Den har legat i en stor kartong i ca 2 månader nu...
Från 2 minuter som M. sa att det skulle ta till 1 timma och den går fortfarande inte. Min fd sambo sa ofta att all teknik slutar fungera i min närhet och kanske att så verkligen är fallet, men nu skall jag visst invänta en kapel som signalerar till mig med en röd lampa =)
Ni förstår att jag faller så gärna in i den där roll klischén att flickor inte kan vissa saker ...
Klockan är midnatt och Nicole och jag har precis gått och lagt oss. Hon älskar och njuter när det är mycket folk som samlas, en riktig social varelse är hon, vilket känns väldigt bra.
Tackar M. för försöket och tack alla som var här för en trevlig fredag kväll!
NU ... sängen och även om en helg i E. lockade en hel del så får jag ändå erkänna att det är skönt att vara hemma och att fått möjligheten till att spendera denna kväll precis så som jag gjorde.

VÅR STORYLINE ÄR SATT ...

Morgonen startade med en frukost för att "fira" Camilla som idag jobbar sin sista dag på Ränder & Trender.
Som tack för tiden som varit fick hon en underbar ljusstake som hon samlar på. Helt underbar är denna serie som fått sin inspiration från "Alice i Underlandet".
Visst är det roligare att öppna ett paket som har det där lilla extra?
Idag slutade jag vid ca 13 tiden, hämtade lillan och sedan var det ett möte som väntade angående ... ja, lite hemlig får jag allt vara ... =) och det känns bra. Puzzel bitarna faller på plats och den röda tråden som jag personligen alltid tycker skall prägla något finns. Vi har hittat DET helt enkelt och då ett DET som vi själva gillar och har tagit fram. Tanken, kärleken, känslan av att inte bara begränsa sig till 4 väggar men att den röda tråden som dessa bygger på skall vidarebefodras i form av annat älskar jag och om jag får säga detta själv tror jag att detta är lite unikt ... Vi har helt enkelt hittat vår storyline ...

SPA & DESSERT

Tror att jag skulle kunna somna i skrivande stund denna kväll och troligtvis kommer jag att göra precis detta snart då jag tänker nog lite för mycket just nu ... =) Kan man egentligen tänka för mycket undrar jag?
Idag kom F. som jobbar bland annat för BT och F. har varit tillsammans med en väninna till mig för flera år sedan. Som F. sa "pratar vi tidig 90 tal", något som fick mig att känna mig som ett arkeologiskt föremål ...  =)
Medan vi pratade passerade en annan kille förbi som dock tittade in och såg F. där vilket fick honom att vända och komma in för att hälsa på sin gamla kompis. De hade nog inte setts på ett tag ...
Medan dessa två killar pratade så tittade jag på den andre och sa att "Hmmm... tror nog att även vi känner lite varandra" och F. sa med ett leende att "ja, man kan nästan säga att ni har dejtat" =)
Min väninna Annika var då tillsammans med F. och när vi skulle gå på teater följde även hans kompis R. med.
Imponerade idag med att berätta för just R. att "jag minns att du hade på dig en svart/vit prickig skjorta".
Hur skulle jag kunna glömma en sådan skjorta undrar jag? =)
Vi skämtade lite om den teaterföreställning som vi hade varit på. Av någon märklig anledning trodde jag att det var något tungt och allvarlig som vi hade varit och tittat på medan de minns en komedi =). Hahaha! Minns dock att vi skrattade en hel del så  F . och R. har nog alldeles rätt här.
Jag som trodde att vi var mer djupa än vi hade varit ... =)
Roligt att se någon/några efter så många år och en liten kuriosa är att det var just F. som blev tillfrågad av mitt nummer av en kille jag gillade väldigt mycket för många många år sedan (skrev det på mitt inlägg "A te da me" ...)
Efter att jag fick reda att den killen som heter CB hade mitt nummer så kunde jag inte annat än att parkera mig bredvid telefonen med en orolig mage och ett hjärta som trodde att den deltog i en Formula 1 tävling.
Tänk på hur sådant påverkar oss, hur lätt det är att bara fokusera på det och inget annat...
Nicole följde med Agnes hem idag då hon, Holly & Agnes skulle ha lite SPA i hemmiljö. Sådant kan jag inte erbjuda i mitt hem så bubbelbad fick det bli hos kompisen =)
Fick ett MMS med 3 glada flickor i vattnet och de njöt nog av den stundens avkoppling.
Hämtade henne runt 1815 men stannade själv där en stund för lite prat. Alltid trevligt med samtal.
Apropå Nicole måste jag berätta att min lilla har gjort på slöjden en nyckelring som jag vill visa upp då jag tycker att den är helt bedårande.
Visst är den fin, original och framförallt personlig!!!
Vi försökte skypa med min syster och familj men precis då fick min lilla för sig att hon skulle ha dessert och klagade över att hon aldrig får detta. Undrade om hon skämtade med mig ... D e s s e r t ??? =)
Glass, panna cotta eller choklad mousse ville hon ha och hon var riktig bestämd, för ... =)
Insåg trots min sömn och trötthet var det dags med en pedagogisk insats och gav henne teve förbud för kvällen ...
Hon var inte nöjd men så småningom insåg hon nog att denna lilla tillrättavisande med konsekvens var berättigad och hon somnade en stund senare skönt i min famn ... Ibland är de sååå stora och ändå sååå små ... =)

HÖGKLACKAT & JURIDIK

Imorse när jag vaknade och skulle välja skor/stövlar så tänkte jag att jag skulle framhäva min kvinnliga sida och skippa mina låga boots. Högklackade kändes som det självklara valet helt enkelt då jag skulle lämna Nicole på skolan och ha ett litet möte angående kommande projekt.
Bilen stod dock ej utanför dörren idag så Nicole, Knut och jag gick på detta underbara hala underlaget för att komma till parkeringen och för att inse att bilnyckeln var ej i fickan. Vi knallade tillbaka och så skrattade jag för mig själv åt mitt val av klackar då jag kände att det hade varit så mycket skönare om mina Uggs hade varit på denna kalla och isiga morgon.
Nicole tyckte nog att det var lite underhållande trots allt att gå fram och tillbaka då hon inte ens klagade och Knut trippade snällt bredvid och var nog glad över dessa extra meter =)
Så nöjd var jag över mina skor innan jag gick ut för att sedan byta snabbt om när vi hämtade bilnyckeln.
Klackarna får vänta tills isen har smält ... Går man sällan i dem behöver man faktiskt inte börja just nu =)
Så typiskt mig att se även detta som en utmaning =)
Dagen fortsatte med möte och jobb, hämta lillan, komma hem och städa lite medan Nicole lekte med sina dockor.
Klockan 18 kom Louise & Charlie som snällt var här medan jag begav mig till Högskolan då jag läser en översiktskurs i juridik.
Innan jag gick in i klassrummet hörde jag mitt namn och bakom mig stod Wanna, en italiensk väninna som jag inte har sett på cirka 12 år. Hon är i Borås i ett år då hon har barn och varit gift med en kille som bor i Borås men jobbar en del i Norge så hon tar hand om barnen och hade bestämt sig själv för denna kurs då hon skall plugga ämnet även när hon flyttar tillbaka till Italien.
Så roligt att se henne!!! Hon har vid flera tillfällen lagat mat åt mig då hon var till skillnad från mig en riktig italiensk fru som älskade sitt kök.
Jag är väl det där lilla undantaget som bekräftar regeln även i detta ...
I vilket fall satte vi oss och när professorn strömmade in i kängor och ryggsäck log jag då jag visste vad Wanna tänkte "Så olik en italiensk professor i stilen"... Skönt att vara casual och vanlig samtidigt som jag ändå kan finna att det har sin charm när en professor ser ut som ... den bilden man har av en professor =)
Skön och frispråkig då han svor med glimten i ögat av alla lagarna, då han skämtade om det svenska rättsväsendet och över människor.
Då jag gick lite tidigare sa han till mig att Nicole är välkommen på juridiken vid nästa tillfälle.
Varför inte? =)
Tyvärr missar jag nästa tillfälle då jag är i Köpenhamn men ser redan fram emot nästa lektion och imorgon skall jag gå och inhandla det häftet med olika processer som vi skall läsa samt en av böckerna.
Lika bra att lära sig lite, allmänbildning och bra kunskap då även köplagen är en av de momentum som vi skall gå igenom.
Älskar att lära mig något nytt, älskar att sitta och lyssna, att inhämta ny kunskap, att göra och läsa något man inte har gjort, att få tycka, tolka och jämföra.
Nu skall jag gå och lägga mig då före midnatt är mitt mål för denna kväll.
Att vara både en nattmänniska och en morgonmänniska är verkligen ingen bra kombination =)
Godnatt mina vänner...

A TE DA ME

Innerst inne är jag en romantisk själ som vill tro på den sanna kärleken trots den cynism jag känner för "de levde lyckliga i alla sina dagar".
Jag har upplevt kärlek vid första ögonkast och jag har upplevt fjärilarna i magen, den oron som man inte kan beskriva minuterna innan en träff, stått framför spegeln och provat alla olika läppglans jag hade med olika toner som dock såg exakt likadana ut, jag har låtsat att jag var vaken mitt i natten, jag har låtsat att sova,  jag har suttit i chocktillstånd en gång för många år sedan när någon jag gillade frågade en gemensam vän efter mitt telefon nummer och jag ville inte lämna min lägenhet tills han hade ringt.
Jag har somnat på en axel under en skolresa, vaknat och känt att jag hade torkat saliv som hade runnit ur min mun av den goda sömnen på den axel som älskade mig.
Jag har skrivit, fokuserat, visualiserat, trott, blivit besviken, hoppats, lämnat, blivit lämnad, sårat och blivit sårad.
Jag har känt mig som en liten flicka och som en mogen kvinna, jag har varit den oskyldiga flickan som blev röd av en hand på benet och jag har varit den mogna självsäkra kvinnan som vetat vad hon ville.
Jag har känt att någon har varit det viktigaste i mitt liv, att min värld kretsade kring honom och jag har känt att hela jag skulle gå sönder i 1000 bitar om han  skulle sluta älska mig.
Jag har tolkat, försökt förstå och inte förstått. Jag har pratat, skrivit och inte blivit förstådd.
Jag har varit ärlig och jag har ljugit. Jag har gått och lagt mig med insikten att jag inte skulle drömma något då mitt liv var redan en dröm.
Jag har suttit på en trappa och stulit en kyss, jag har suttit i famnen i soffan och hört honom berätta en saga, jag har ljugit om en intervju för skolan för en träff och jag har blivit överraskad på alla möjliga sätt.
Jag har vaknat med en arm kring mig, av två ögon som tittade på mig.
Jag har kommit till en station och missat ett tåg då jag trodde att jag var någon annanstans men mina ögon glittrade av kärlek och log åt detta då mannen bakom kassan frågade mig om jag var kär ...
Jag har legat på en klippa och frusit och jag har legat på en strand och tittat på stjärnorna, jag har fått honom att känna sig som den lyckligaste mannen i livet och jag har fått honom att känna sig som den ensammaste mannen i livet. Jag har öppnat mig och jag har slutit mig, jag har öppnat upp min lilla osynliga barriär och jag har gömt mig bakom den av rädsla.
Jag har sett honom gråta och känt hans smärta utan att kunna göra något, han har sett mig gråta utan att kunna göra något.
Jag har skrivit kärleksbrev och jag har öppnat kärleksbrev, läst orden, skrattat och gråtit över de känslorna som någon kände för mig och för de känslorna jag kände för någon.
L`amore ...
Till er alla som upplever den njut av den, till oss alla som ännu inte har träffat honom så får vi njuta av insikten om de roliga möten som väntar.
Honom är här alla de som jag har känt kärlek för, honom är alla de som har gett mig historier att minnas, upplevelser av mänskliga möten, honom är han som var men som inte är, han som har gett mig emotioner ...
emotioner som jag låser in i mitt hjärta och vars historier finns där skrivna.

GÖR EN INSATS ...

Det finns olika typer av inlägg man kan skriva och här kommer en viktig sådan, en som är väldigt väldigt viktig.
Som alla vet finns det utsatta hundar, hundar som dör pga. av människans elakhet och likgiltighet.
Att tycka att något är hemskt är ett bra egenskap som tyder på empati, men att inte sedan göra något själv för att se till att en skillnad kan ske är detsamma som likgiltighet.
Anser du att något är fel är du skyldig att se till att felet rättas till i den mån du kan.
Genom att köpa ett armband för 50:-/styck gör du en skillnad, den skillnad som kan rädda en hund.
Gå in på hemsidan:
http://anbad.wordpress.com
och under shop hittar du armbanden som om du läser i slutet på den sidan kan även beställas från just Sverige.
Hjälp till genom en enkel summa som förmodligen inte påverkar dig så mycket men som kan göra så att människor som kan och är aktiva får möjligheten att fortsätta sin kamp för att rädda oskyldiga hundar vars enda misstag var tilltron till människans godhet ...

OM OSS

Nu när mörkret faller och kaffet är klar för att bli drucken så skall jag sätta mig en liten stund för att få lite skriv inspiration. Som ni kanske förstår så älskar jag det skrivna ordet, jag älskar människor som besitter den verbala förmågan samtidigt som jag själv får be om ursäkt för att jag gör ett flertal grammatiska misstag som jag dock hänvisar till att svenska ej är mitt modersmål.
Som ni kanske vet eller förstår så håller något nytt på att hända för min del, något som jag har velat göra i 6 år skall nu ske på riktigt och av denna anledning kan jag verkligen säga att saker och ting sker ibland av en orsak ...
Nu skall jag skriva något om oss och med oss menar jag i detta fall om Ann-Louise och mig.
Var & vad kommer nog andra veckan i mars och vi hoppas så klart att kunna bjuda något nytt, fräscht och efterlängtat.

NÄR NÅGON LÄMNAR OSS ...

Ibland vet man inte vad man skall säga men även om så vill man ändå uttrycka att man finns och att man tänker på de personerna vars vän eller familjemedlem har lämnat denna jordiska plats.
På bara en vecka har jag nu hört om två personer som har gått bort, två unga människor som har fått cancer och flyttat till himlen där de nu kan vila och njuta förhoppningsvis av fortsättningen på vår resa...
Det är när man hör sådana historier som man förstår att kroppen inte är odödlig, att många saker kan faktiskt inträffa som man ej har någon möjlighet till att påverka och därför blir det ännu viktigare och tydligare för mig att man skall njuta av livet och att man skall vara snäll mot de man älskar.
Man vet helt enkelt aldrig ...
Bara en sådan enkel sak som delad vårdnad, när jag och Nicoles pappa samtalade om "fördelningen" efter att vi hade gått isär fick mig att tänka på att man ej är odödlig. Även om delad vårdnad har sina nackdelar som mest drabbar tyvärr barnen så finns det en sak som är bra med det. Barnet känner förhoppningsvis trygghet i båda hemmen så att om något skulle inträffa den ena föräldern så finns alltid ett hem där man känner sig älskad och skyddad.
Det var sådana saker som gjorde att jag förstod för mig själv att det är det rätta...
Ingen vet vad som händer när vi somnat in men de som har haft en så kallad "nära dödens upplevelse" berättar om denna ljus som välkomnar dem till andra sidan. De berättar om en lugnet som de aldrig har känt och upplevt tidigare och att fragment av livet passerar förbi näthinnan.
Livet som en film ...
Det är svårt när döden drabbar någon nära att se på den med det perspektivet som man kanske kan ha när så inte är fallet.
Min tro är att de som är troende har lite "lättare" att hantera de känslorna som drabbar en i de ögonblicken då man har tron att döden inte är slutet och just den tron blir väldigt viktigt i de ögonblicken då vi vill så gärna veta, finna en tröst och en förklaring...
Jag vet inte riktigt vad jag skall kalla mig själv för men även jag tror på att något mer händer oss, är dock osäker på "vad" ...
Med detta inlägg vill jag bara ventilera några tankar om det som jag har känt när jag har mött ögon i tårar pga. att en nära släkting har blivit en ängel eller när jag har hört att en vän har mist en bästa vän.
Det finns inga ord som kan göra det lättare för dessa människor att hantera sin sorg och sin saknad men det är viktigt att ändå uttala en tanke, en "jag finns här" och finns man i närheten kan man hjälpa till med de små tingen som underlättar ... Njut av livet och försök att förstå att vi är så mycket mer än vi tror, jag har fått sådana små moments ibland och uppmärksammar man dem så kanske de inträffar oftare...
I believe that imagination is stronger than knowledge -- myth is more potent than history -- dreams are more powerful than facts -- hope always triumphs over experience -- laughter is the cure for grief -- love is stronger than death.
En kram till oss alla !

EN DIKT

En läsare av min blygsamma blogg =) har skickat följande dikt till mig och den är riktigt vacker så jag har av den anledning valt att dela den med er. Hoppas att ni gillar orden lika mycket som jag gör...
GODNATT ...
I have sent you my invitation, the note inscribed on the palm of my hand by the fire of living. Don't jump up and shout, "Yes, this is what I want! Let's do it!" Just stand up quietly and dance with me.

Show me how you follow your deepest desires, spiralling down into the ache within the ache. And I will show you how I reach inward and open outward to feel the kiss of the Mystery, sweet lips on my own, everyday.

Don't tell me you want to hold the whole world in your heart. Show me how you turn away from making another wrong without abandoning yourself when you are hurt and afraid of being unloved.

Tell me a story of who you are, And see who I am in the stories I am living. And together we will remember that each of us always has a choice.

Don't tell me how wonderful things will be . . . some day. Show me you can risk being completely at peace, truly OK with the way things are right now in this moment, and again in the next and the next and the next. . .

I have heard enough warrior stories of heroic daring. Tell me how you crumble when you hit the wall, the place you cannot go beyond by the strength of your own will. What carries you to the other side of that wall, to the fragile beauty of your own humanness?

And after we have shown each other how we have set and kept the clear, healthy boundaries that help us live side by side with each other, let us risk remembering that we never stop silently loving those we once loved out loud.

Take me to the places on the earth that teach you how to dance, the places where you can risk letting the world break your heart. And I will take you to the places where the earth beneath my feet and the stars overhead make my heart whole again and again.

Show me how you take care of business without letting business determine who you are. When the children are fed but still the voices within and around us shout that soul's desires have too high a price, let us remind each other that it is never about the money.

Show me how you offer to your people and the world the stories and the songs you want our children's children to remember, and I will show you how I struggle not to change the world, but to love it.

Sit beside me in long moments of shared solitude, knowing both our absolute aloneness and our undeniable belonging. Dance with me in the silence and in the sound of small daily words, holding neither against me at the end of the day.

And when the sound of all the declarations of our sincerest intentions has died away on the wind, dance with me in the infinite pause before the next great inhale of the breath that is breathing us all into being, not filling the emptiness from the outside or from within.

Don't say, "Yes!" Just take my hand and dance with me.

ÖPPET KÖP & ROSA B--- PÅSAR =)

Nu sover prinsessan efter att ha tittat på "Solsidan" tillsammans med några av dockorna som vi delar lägenheten med.
Som jag tidigare nämnt tycker jag inte att det är något program för barn.
Vad man tycker är passande eller inte är rätt så intressant i sig. Jag är född i ett land där kvinnor är ofta väldigt sexiga i teve rutan. Det är glamour och sensualitet som basuneras ut men mer en fantasi om den, medan man här i Sverige konkretiserar detta med att visa upp den på teve samtidigt som man svär både hit och dit.
Gillar inte detta och är medveten att detta beror på att jag inte är uppvuxen med den typen av medial acceptans och även om 20 år har nu gått så reagerar jag fortfarande på det.
Med tanke på att Nicole dock följer denna serie hos sin pappa så gav jag vika och tyckte att själva "titta tillsammans" grejen skulle ändå vara mysigt i slutändan ändå.
Visst innehåller Solsidan roliga repliker och visar upp scenario där man lätt kan identifiera sig i.
ign: center;">En av de ämnen som de tog upp idag är "öppet köp" fenomenet där vissa handlar just på öppet köp för att sedan lämna tillbaka varan och få på så sätt pengarna tillbaka.
Om jag nu inte hade faktiskt själv fått höra av några som äger butik att detta faktiskt händer så hade jag inte trott på det.
Många går och "köper" på fredagen för att lämna tillbaka på måndagen eller tisdagen.
Det kan handla om allt från inredningsdetaljer som man vill visa upp då gästerna kommer hem till en till något klädesplagg som man lätt kan använda utan att det syns.
Man vill gärna visa att man har mer än vad man har.
Ett fenomen som även jag har gjort mig skyldig till men jag har faktiskt aldrig använt mig av den taktiken.
Jag har behållit, DET som har nog mer varit mitt problem =)
En annan personlighet som verkar ha levt med filosofin "att spendera allt" och mer än det är den kvinnan vars självbiografi jag håller på att läsa nu. Återkommer om detta ...
Sist men inte minst vill jag visa upp de söta rosa "bajspåsarna" som vi köpte på City.
Allvarligt! Det är något fel på mig! Tycker att det tom. är pinsamt att skriva ordet bajspåse men skulle utan tveka kunna med att berätta om olika äventyr jag har varit med om.
Snacka om konstiga referensramar !!! =)
Som tur är har jag ändå vettet att inte göra detta men ler åt det själv...
Bajspåse bajspåse bajspåse ...
Nej, tyvärr tycker jag att det är lika hemskt trots att jag har skrivit det 4 ggr.
Nu skall jag utmana mig själv i att låta ordet finnas kvar i mitt inlägg för tro mig ... hade jag nu inte gjort detta till en grej, hade jag tagit bort ordet från mitt inlägg.
Sådan är jag, wild & crazy i mycket men inte när det gäller vissa ord.
Vad lustig jag är egentligen och just därför tycker jag om mig så mycket!
Mina små egenheter, de är en del av mig och gör mig till den jag är ...
Nu laddar jag ner bilden med de rosa påsarna och på Jens som är Knuts favoritleksak.
Så fort någon kommer innanför dörren till vårt hem rusar Knut iväg för att hämta och visa upp Jens.
Nu känner jag bara att jag så GÄRNA skulle vilja berätta om anledningen till valet av namn på både Knut & Jens MEN  då jag vet hur lätt människor dömer en och retar sig på ens spontanitet och tokighet så låter jag bli.
Åtminstone här ... =)

SKÖLDA & PADDA

Vid 12.45 körde jag Nicole & Holly till Leos Lekland där Emilia blev idag firad då hon fyller år.
För första gången på länge kunde jag lämna henne utan att stanna. Skönt för båda tror jag =)
När jag hämtade flickorna så ville de leka och de fick det naturligtvis.
De har klippt håret på en massa dockor så nu tror jag att de är flintiga allihopa =)
Vid 17 tiden följde vi Holly hem och passade på att titta på fam. Svenssons nya familjemedlemmar som består av två sköldpaddor som heter för att göra det enkelt för sig Sköld och Padda.
Låt mig presentera Sköld
Och Padda
Man brukar hänvisa till att stora familjer förknippas med italienska familjer men nu inser jag att även Svensson kan stå för "una grande famiglia". 8 har de nu blivit och jag gratulerar!
När vi var på väg hem till dem pratade Nicole och Holly just om familjen och Nicole avrundande med sin "och så finns även vi".
Vi kan om inte annat vara en särbo familj =)

MUSIC & MOMENTS

Kan ni lyssna på en specifik låt och bli förflyttade i tiden till det specifika ögonblicket som gjorde att just DEN låten blev den moment?
I have a few ...
Guardian Angel- Masquerade
med min första tonårskärleken. Minns att jag var i Sverige på semester när brev om förbjudna kyssar kom, ord över längtan, romantik uttalades på det där oskyldiga sättet som hör ihop med den åldern och så var jag väldigt oskyldig i jämförelse med alla andra...
http://www.youtube.com/watch?v=3rivK8tlyD8

Den killen i Italien som dock har alltid funnits i mitt hjärta är Alex vars vän sa till honom första gången vi sågs att han ej skulle drukna i mina ögon.
I was 16 och jag föll för honom samma sekund som jag såg honom.
17 år senare hörs vi inte ofta men vi är fortfarande vänner. Han har blivit nyligen pappa till en underbar liten tös och lever delvis familjelivet, dock á la italian way tror jag =)
Tillsammans hade vi
The time of my life
http://www.youtube.com/watch?v=WpmILPAcRQo

Listan av de ögonblicken som förevigas i minnet och i sinnena genom musiken kan göras lite längre dock men en av de starkaste tar mig tillbaka till Smögen för 3 år sedan när jag befann mig på en fullsatt Hamnen 4.
När killen som jag hade sett tidigare på båten kom fram till mig och kysste mig så försvann alla i min hjärna. Jag såg bara honom och hörde musiken.
Tyvärr hittar jag inte den låten jag tänker på men jag vet väl vilken den är för så fort jag hör den så är jag tillbaka där =)
Den sista låten jag hänvisar i sammanhanget är
http://www.youtube.com/watch?v=RF0HhrwIwp0
som för alltid kommer att få mig att känna sanden på Phi Phi mellan tårna medan låten förevigas.
Vilken blir nästa låt? Den känslan är ju så  underbar oavsett om det handlar om en dag eller flera veckor-månader-år. Det finns i min vokabulär något jag kallar för "kärlek för en eller några nätter" för kärlek behöver inte vara den som varar för evigt. Man känner den då och man skall njuta av den utan att försöka lägga en benämning på det.
I Sverige är vi dåliga på att dejta då en dejt ses oftast antingen som ett ja till ett förhållande eller till en l--g. =)
Dejting är socialt och behöver varken leda till det ena eller andra.
Hur skall man veta a priori vad man känner när man träffar någon? Njut av umgänget och låt sinnena våra öppna till det som är, det är ju trots allt det enda som räknas ...
Mina ord denna söndag förmiddag.

QUESTIONS & ANSWERS

Sur min utan att dock vara sur. Försöker att inte alltid ha de där bilderna där jag visar upp en Colgate smile =)




Hur gammal är du om 5 år? Par i fyror =)
Favoritdrink? En som brukar dunsta bort i min hand är Cosmopolitan.
Rött eller vitt? Amarone é rosso.
Hur löd det senaste sms:et du fick idag? 23-02 =) Hoppas att förklaringen till detta korta sms beror mer på brist på tid än intresse. Hahaha!
Sover du på höger eller vänster sida av sängen? Höger.
Dansar du i bilen? Jag både dansar och sjunger =)
Har du varit med i tidningen eller teve? Both =)
Vad har du haft för husdjur under ditt liv? Hund, katt, hamster, kanin, morsvin och fisk.
Vad har du för utbildning? Har två examen. En som gymnasielärare samt en som beteendevetare.
Favoritämne i skolan? Psykologi.
Har du varit gift eller förlovad? Ja, jag har varit förlovad.
Nämn två historiska personer som intresserar dig: Maria Antoinette och Nelson Mandela.
Dusch eller bad? Jag älskar att ta ett varmt bad men tyvärr blir det dusch numera.
Du skulle aldrig kunna extrajobba som ... Jag skulle aldrig kunna jobba med sexsamtal =), då jag klarar inte av att säga ord som k-- eller dylikt. Finns inte i min vokabulär och skrattar själv åt detta. Vet ej varför. Är inte direkt den blyga typen men där finns en spärr =)
Drömjobb? Har alltid gillat serien "Charlies Angels" (originalet som jag följde i Italien) och jobb som kriminolog har funnits i min register. Nu är detta dock nog rätt så omöjligt och har redan ett drömjobb sedan några dagar =)
Vad har du ätit idag? Nästa fråga tack ... =)
Svär du ofta? Gillar inte svordomar & försöker undvika dem i min mun...
Dina tre bästa egenskaper? Empati, anpassningsförmåga, lugn, charm, glimten i ögat, passion för livet, social intelligens ... Var det bara 3?
Vilka egenskaper gillar du inte hos människor? Dubbelmoral, benägenheten som vissa har att tala illa om andra och Jantelagen tänkandet.
Vad är det roligast någon har sagt om dig? De roligaste sakerna har jag nog sagt själv då jag behärskar förmågan till självironi, bjuder gärna på mig själv men mest på skämt sa en vän en gång för ett par år sedan "Vi skålar över att Michela lämnade Italien för annars hade Silverstedt aldrig haft jobb där". Hahaha! Ett skämt men ettlitet roligt sådant ... Den meningen jag kommer ihåg på direkten på skrivande hand...
Säg tre semestrar som du skulle vilja åka till: åka till Billings/Montana för en vecka cattle-drive, Fuji eller Maldiverna med någon man vill ha en romantisk och passionerad semester med samt NY.
Civilstånd? Single of choise until i will not choose it =)
Hur imponerar man på dig? Tror inte att detta kan beskrivas men troligtvis genom att väcka min nyfikenhet och det gör man genom verbal förmåga, ord, ett yttre som tilltalar, kombinationen att få mig att tro att samma man besitter förmågan och viljan att både kunna kyssa mig djupt, länge och passionerat för att senare ge mig en puss på pannan.
Vad gör du ikväll? Myskväll med min dotter.
Vad gör du nästa helg? Pass på denna fråga ... =)

LEKA AFFÄR MEN FOR REAL ...

Lillan & jag har jobbat färdigt för idag. Tänk att få leka affär men på riktigt =), en liten dröm när man är i den åldern och troligtvis något som för många även hänger med uppe i åldrarna.
Det är nog den sociala biten som är trevligt och får man nöjet att jobba bland v ackra ting så kan det inte bli fel =)
En kund skulle köpa något till sig själv och då hon förstod av Nicoles entusiasm att hon gärna hade gjort en förpackning så frågade hon henne om hon bara kunde lägga lite papper kring servetterna.
Resultatet blev det plus en fjäder som dekoration =)
Den där lilla extra detaljen =)
Hungriga åt vi så fort vi kom hem, tog en liten promenad med Knut som får visa prov på lite tålamod och nu har vi parkerat oss framför teven.
Ikväll skall vi spela spel och läsa om jag får bestämma, något som inte alls är en självklarhet dock då sista ordet verkar oftast inte vara det jag har själv uttalat ... =)
Jag tänkte sätta igång med lite röjning och städning. Förstår inte varför detta behövs göra så ofta =)
Sängen är dock nybäddad och bara väntar på att vi blir sömniga, den får dock vänta några timmar till ...
Vi skall vara hundvakt för lite Charlie då Louise & Petter skall på fest. Det är underbart att man hjälper varandra med den logistiken som det mesta handlar om.
Fick precis ett sms. Skall jag eller skall jag inte? Jag vill men ...
Jag gillar inte alla dessa "men", och brukar i slutändan ändå göra det jag vill och troligtvis blir det så även denna gång.
Ni minns den där "hellre ångrar jag något jag har gjort än något jag inte har", bäst för mig att jag lever efter en av mina 5 favoritcitat, något annat vore inte rätt från min sida ...
Nyfikenhet är nog en av de sakerna som driver mig till jakande beslut, är alldeles för nyfiken helt enkelt om något/någon lockar mig så vi får se vad som händer eller inte händer.

VAD ÄR EN BAL PÅ SLOTTET? ...

Otroligt vilken lugn kväll men Nicole har verkligen bara legat och vilat i soffan sedan jag hämtade henne.
Hon har dock redan visat prov på att morgondagen kommer att innehålla lite mer energi då hon vill gå på stan för att se en klänning.
Nu börjar det alltså ... =)
I Stockholm på den lilla Mathilde såg vi denna fantastiska klänning som kostade ca 11.000:-
Bilden blev liten här och detaljerna syns inte men lovar att den var om inte annat värd 10.000:- =))) dock mest som prydnad i hemmet för att jag misstänker att den här klänningen skulle inte bli använd vid många tillfällen, bara en gissning dock =)
Med denna lilla bild säger jag nu godnatt.
Frågan består alltid:
"Vad är en bal på slottet?
Den här bilden tog jag när vi var i Orlando sist med Linda & Holly.
Magisk bild och det är magi man vill ha ibland =)
Frågan besvarar jag inte då jag faktiskt inte vet, vad en bal på slottet är får var och en ta reda på =)

THE MIRROR

Vad ser du när du ser dig själv i spegeln? Ser du ut utseendemässigt som du tror att du gör? =)
Ser du hela dig? Ser du den flickan du var och den kvinnan du har blivit? Ser du fortfarande barnet i dig eller har erfarenheterna, livet förändrat dig?
Förändringar kan vara positiva då vi kan knappast vara samma människa som vi var. Det är naturligt att nya livssituationer, erfarenheter, kunskaper, prövningar gör att vi värderar om hur vi vill leva.
Vissa säger att jag inte är samma kvinna som jag var för 4 år sedan när jag levde i ett förhållande och att jag tom. har förändrat mig utseendemässigt.
Tur det, svarar jag då detta betyder att något har hänt med mig under de senaste åren. Nya erfarenheter har skapat nya referensramar, mina personliga referensramar som utgår en del av mig.
Saker jag aldrig trodde att jag skulle göra har jag nu gjort men det är naturligt och motsatsen hade definitivt inte varit det, stagnation är inte positivt.
Jag fascineras över människans oförmåga att se en annan människa, eller rättare sagt över förmågan att bedöma någon utifrån endast det som spegeln ser vid en viss tidpunkt.
En spegel har ingen hjärna, men det har faktiskt vi... Är det kanske också meningen att vi skall använda den tro? =)
Jag brukar säga att jag gillar kontrasterna. Självklart gillar jag inte schizofrena drag men jag gillar rättare sagt det som andra ger begreppet kontrast men egentligen inte jag då jag ser det inte som en opposite att man är ytlig i den bemärkelse av att man är ibland materialist men djup i den bemärkelse att man hjälper, tänker, känner.
För mig får man vara allt och mer då jag har tron att människan skall inte kategoriseras.
Av denna anledning gillar jag följande ordt:
"Do I contradict myself?
Very well then I contradict myself.
(I am large, I contain multitudes.)"
~Walt Whitman, Leaves of Grass, 1892
I don't know if I continue, even today, always liking myself. But what I learned to do many years ago was to forgive myself. It is very important for every human being to forgive herself or himself because if you live, you will make mistakes- it is inevitable. But once you do and you see the mistake, then you forgive yourself and say, 'well, if I'd known better I'd have done better,' that's all. So you say to people who you think you may have injured, 'I'm sorry,' and then you say to yourself, 'I'm sorry.' If we all hold on to the mistake, we can't see our own glory in the mirror because we have the mistake between our faces and the mirror; we can't see what we're capable of being. You can ask forgiveness of others, but in the end the real forgiveness is in one's own self. I think that young men and women are so caught by the way they see themselves. Now mind you. When a larger society sees them as unattractive, as threats, as too black or too white or too poor or too fat or too thin or too sexual or too asexual, that's rough. But you can overcome that. The real difficulty is to overcome how you think about yourself. If we don't have that we never grow, we never learn, and sure as hell we should never teach.
Behavior is the mirror in which everyone shows their image.
Johann Wolfgang von Goethe

Nu önskar jag er en trevlig fredag =)

HEMLIGE AGENTEN KNUT

Igår kväll försäkrade mig Ann-Louise över att det skall ta endast 4 timmar till Borås från Stockholm och då även med kaffepaus och stop för att tanka.
Då min orienteringsförmåga är inte den bästa var nog AL och Lina lite fundersamma när jag skulle åka hem alldeles själv men försäkrade dem att alla vägarna tar till Rom och att det inte hade varit i så fel det heller ... =)
Vad säger ni? Rom eller Borås =)?
Stannade på vägen för den självklara latten som måste hålla mig sällskap under färden...
>
Min GPS visar med stor taktkänsla en rosa bubbla. Lite fel men Nicole bad Petter ställa in den på det när vi åkte till Sälen förra året och har ingen anledning att ställa om den ... =)
Tur att jag satt själv i bilen då jag sjöng högt för mig själv efter både Kings of Leon och Michael Bublé, en salig blandning av musik i min bil =)
Vid 10 ringde Nicole för att berätta att jag kunde hämta henne hemma hos sin pappa då hon inte hade mått bra under natten.
Väl framme var det en liten svag och blek dotter som mötte mig vid dörren. I pyjamas hoppade hon in i bilen för att förflytta sig till soffan hemma hos oss.
Som tur är hade jag stannat och hyrt en film som handlar om hundar och katter som jobbar som hemliga agenter.
Riktigt underhållande =)
Filmen heter Cats & Dogs, en riktig action =)
DVD skivan har passande nog en tass på sig =)
Hemlige agent Knut Castellari såg allmänt "soft" ut men insåg att även han lever nog ett dubbelliv för att rädda mänskligheten från det onda.
Hemligheten ligger just att vi inte skall veta så jag låtsas att han är en vanlig liten men stor hund =)
Nu är filmen slut och Nicole har somnat. Självklart skulle jag inte få för mig att meddela att agent Knut har somnat, han vilar bara. En stor skillnad mellan dessa två verb =)
Han tänker säkert på vilka uppdrag han har gjort och vilka som väntar ... =)
Med mina två familjemedlemmar som sover återstår för mig att plocka fram min bok och fortsätta eftermiddagen med lite läsning.

FORMEX MÄSSAN


Dagen startade med att hänga på hänglåset på mässan då Ann-Louise hade varnat om att katalogen till Olsen & Jensen är som en Bibel för många. Medan jag hängde min jacka så "sprang" hon iväg och ropade bara till mig 11:49... Ja, ja och mer ja tänkte jag när jag sedan gick dit. Vände dock för att hämta Pia som också hade kommit då hon också har en projekt till sin gård där hon bor med familjen.
Här ordnas bröllop och mycket annat. Världens underbaraste plats, säger Ann-Louise och får allt ta mig dit och titta en dag.
Är ni nyfikna så titta in på denna hemsida och låt er inspireras.
http://www.grytsberg.se/


Pia & jag som är lite noviser i detta tyckte nog att mässan bjöd ändå inte på den jäkten som vi trodde.
Ljudnivån var trots allt rätt så behaglig och trots att vi var där mellan 9.30-20 så kändes det inte riktigt så.
Vi dividerade senare dock om huruvida långt vi hade gått på själva mässan. Själv tycker jag inte att vi har nått den milen som de påstår men kanske några hundra meter =)?
Vi hittade dock väldigt många trevliga "föremål" och är lite "rädd" att vi även kommer att hitta många sådana på Köpenhamns mässan... Hör ett visst ord susa i min hjärna ... Den bokstaveras "b u d g e t" =)
Känner ni igen detta ord? =)
I en monter såldes fina tunikor & skor/stövlar. De sist nämnda görs i Portugal av läder från Italien.
Riktigt fina & coola då de är annorlunda och det är just det som är lite annorlunda som vi gillar.
Att skilja sig från mängden om det nu handlar om en tunika som har detaljer som ger den en extraordinary touch, om det handlar om en människa som vågar stå för den hon/han är, om det handlar om att ha två sköldpaddor som heter "Sköld & Padda" (den är till dig Linda =). Även kläder & skor vill sticka ut och hantverk, det genuina är det som känns viktigt. I den monter hade ägarinnan glömt att namnge en tunika som hon designat.
Hon tittade på vår order och den fick helt enkelt heta "Michela" =))
Självklart fotade jag henne medan hon bokstaverar mitt namn på den lappen som hängde på tunikan och tittade noggrant på att hon skrev mitt namn rätt ... Inte varje dag jag får ett plagg kallad efter mig och rätt skall då bli rätt också ... =)
Visst är detta vackert?
Och den industriella stilen är såååå snygg!!!
Nu är klockan över midnatt. Lina har kommit från Borås och tar min plats då jag själv åker hem imorgon.
Ann-Louise & jag ligger åter med våra datorer på och Lina? Tittar upp och ser henne ligga nerpackad med täcket upp till halsen. Hon måste nog tycka att vi är väldigt asociala =)
Sorry Lina ...
Ann-Louise läser upp en artikel på bt.se apropå att vi alla gör fel ibland.
Artikeln handlar om en rättegång som blivit inställd då domaren i målet fastnade i en poliskontroll och visade sig vara alkohool påverkad.
Han/hon har alltså åkt dit för rattfylleri på väg till sitt jobb som domare där han/hon skall moralisera någon annan om rätt/fel...
Kan vi inte förstå att vi alla felar men att vissa blir upptäckta istället?
Så lätt att döma andra, men är du själv fläckfri?
Det är dubbelmoral att moralisera andras misstag när man själv inte lever tillfullo efter alla de lag som faktiskt finns.
Dubbelmoral gillar jag inte. Bättre att vara medmänsklig och storsint och inse sanningen och på grund av sanningen inte moralisera andras val eller misstag.
Med dessa sista ord är det kanske dags för mig att avrunda denna sista natt i Stockholm, sista natt dock fram till nästa gång ...
AL, lyckades jag nu eller =)?
Efter 5 minuter:
AL har läst och hon förstod inte.
Conclusion: jag lyckades =)!
Ibland är det precis det som inte skrivs som är det roligaste =)

LOUIS VUITTON FOREVER

Love, love & more love.

Tidlös, klassisk & snyggast med åren.
Tittar ni på hemsidan så möts ni av en underbar bild med olika koffert.
Some things goes on ...
En liten kavalkad i en av mina favoritmärken,
Louis Vuitton!
Får man önska sig allt det här? =) Väskan med guldplattan till vänster är en favorit ...
Denna söta plånbok är också söt i sina olika färger... =)
Självklart måste även Knut vara lite LV =)
Telefonen vill också ...
LV på detta inlägg men nu skall MC läsa lite och nana...
Även MC är en signatur, min personliga lilla sådan =)

KNUT & SVEA

Efter en god ceasar sallad och en dag som har handlat om inköp & inspiration runt hela Stockholm så ligger vi åter i var sin säng med var sin dator... Den moderna kvinnan ... =)
En av butikerna vi besökte idag var Knut & Svea där antikhandlaren Per underhöll oss med mycket smått och gott.
Allt från resorna till Paris där handlarna på marknaderna dricker vin och pratar med varandra istället för att fokusera på kunderna (lite roligt vid närmare eftertanke) till mer konkreta tips om att "dra" till Bryssel för roliga inköp...
Per bloggar och här har ni länken till hans visdom:
http://knutosvea.blogspot.com/

Ann-Louise blev förtjust i den vita bakformen och frågade efter priset. 450:- och hon uttryckte till Per sin förvåning över det billiga priset "Bara 450?" och Pers svar fick mig att le "Tycker att priset är tillräckligt mycket för en gammal och rostig bakform"... Hahaha!
Självklart ligger den och den gröna numera i bilen och Per förhandlade med sig själv när hon skulle betala.
Från 1850:- till 1500:-, det kallar vi för rabatt!!!
Tack Per, du sponsrade vår lunch som vi njöt av i bilen då vi inte skulle gå miste om den dyrbaraste vara vi har: tiden =)
En riktig gourmet lunch inköpt på springade fot i en 7eleven butik =)
Ann-Louise berättade att det är lika bra jag vänjer mig ... =)
Konstaterar med glimten i ögat att det är närmare till Espresso House hos oss i Borås och vars luncher och latte jag gärna kan tänka mig leva på ett tag framöver =)
Några bilder från antikbutiken Knut & Svea.



Bara 450:-? Som hittat =)
















EXTRAORDINARY BAKFORMAR ...


Nu ligger vi i var sin säng på ett hotellrum bredvid Stockholmsmässan. Vi åkte från Borås runt 17 tiden då vi gjorde bland annat en liten leverans till en äldre dam som inte hade bil och tanken på att hon skulle ta bussen tre gånger fanns inte. När jag blir äldre önskar jag home delivery så ha det i tankarna =)
Hennes tacksamhet var tydlig och att få göra något så lite som upplevs som stort är bara ett bevis på att små gester är stora gester...
Don t forget ...
Innan vi åkte så gick jag in till Hjärterum för att titta på några nyheter!
www.hjarterum.net
Gillar ni att baka?
Leila använder sig i sina matprogram just av dessa då hon skapar (trodde vi ja =) bakverk som får oss att drömma av socker =)
Jag brukar hänvisa till en av mina favoritcitat vars ord lyder:
"Skillnaden mellan ordinary och extraordinary är det lilla ordet extra" och visst är det mycket extra att baka en sockerkaka i en sådan här form.
Se och njut av hur extraordinary en sockerkaka eller bröd kan se ut och önskar bli. t;/div>
Priset?
Dessa bakformar från Nordic Ware kostar 449:-/styck men köper du två får du köpa dem för 800:-



Så fina !!!
Gillar ...
Kunde inte motstå att ta några fler bilder för hemkänslan i en butik är svår att få men här finns den.
I ett samhälle där mail, fax och sms används dagligen för konversationer rörande det mesta skall man dock inte förglömma värdet a v ett vykort/brev.
Tanken att någon har köpt det, skrivit det, köpt ett frimärke och postat det är ett bevis på att tanken och tiden bakom något så enkelt är mycket värd och visst gillar vi fortfarande det handskrivna?
I do ...
Nu skall jag fortsätta med lite läsning.
Har med mig en pocketbok som jag har köpt en rosa skydd till på Ordning & Reda.
Helt underbart att ibland gömma den litteraturen man läser för det är faktiskt inte alltid jag läser livsfilosofi ... =)
Min sida av sängen =)
Imorgon startar dagen med hotellfrukost för att sedan fortsätta med möten och inspiration här i ... Stoccolma!

GOOD HEARTS/FRIENDS


När man växer upp så får man lära sig att alla människor vill inte dig väl.
Man får lära sig att vissa människor kanske finner något glädje i att kritisera dig.
De gör det för att du kanske ser ut som du gör, för att du kanske sticker ut på ett eller annat sätt, för att du vågar säga och vara den personen du vill vara, för att du lever ditt liv på ett sätt som inte är den standardiserande, för att när du felar låter du inte detta förstöra din självbild, för att du reser dig när de ville att du skulle ramla, för att du är stark och svag, för att du är den du är...
Å andra sidan finns det människor som vill dig väl.
Det finns människor som finner glädje i att se dina framgångar och mår dåligt när du får av andra kritik.
De finns de som älskar dig för att du ser ut som du gör, för att du vågar sticka ut på ditt unika & speciella sätt, för att du vågar säga och vara den personen du vill vara, för att du lever ditt liv på ett sätt som inte är den brukliga, för att när du felar ser de att du gjorde en felaktig handling men att det fortfarande inte är något fel på dig. Det är de människorna som räcker fram sin hand när du ramlar då de vet att du är stark men även svag och mänsklig, de gillar dig för att du är den du är då dina "brister" är en del av dig och då de ser det mänskli ga i dem.
Dessa människor är dina vänner ...
Människor som inte vill dig väl kontra människor som vill dig väl.
Det är de sist nämnda som är de viktiga, det är de som du älskar och vars vänskap och kärlek du vårdar som du skall bry dig om.
Tron att alla skall älska dig försvinner med åren. Vem skulle orka om så vore fallet? En omöjlighet att leva och vara den som alla gillar då alla utgår från sina egna referensramar, då de själva har sina känslor som påverkar säkert vad de tycker om dig.
Släpp den kritiken som kommer från sådana människor som inte vill ditt bästa, de tillför inte dig något, låt de orden och de tankar som kommer från dem bara passera förbi, låt inte deras dömande ord bli din sanning.
De blir din sanning endast om Du tillåter detta. Tillåt inte!
Någon har sagt: "Har du inte något snällt att säga, säg inget alls" =)
och om din vän säger "Jag kanske faller ihop sedan" så säg "då finns jag där för att plocka upp dig".
Det svaret har jag fått och det svaret tackar jag för ...
Dessa hjärtan vill jag ägna till alla mina vänner som har visat sitt öppna sinne.
Av någon anledning är jag inte förvånad över att det är just mina vänner som är de människor som besitter detta underbara egenskap.
All den hjälp som finns och som uttrycks i så många olika former, allt från öron som lyssnar till underbara projekt, allt från att hjälpa med Knut till att hjälpa med den logistiken som mycket i livet innebär.
Jag tackar Er mina vänner för att Ni är de Ni är och för att Jag får vara den jag är
http://www.youtube.com/watch?v=Vbg7YoXiKn0

FRUKOST & KVÄLLSPROMENAD

Denna morgon bjöd Viskan på en otrolig frukostbuffé, absolut det där lilla extra !!!
En riktig mysig lyx att få ibland börja morgonen med lite tjejprat i trevliga vänners sällskap men från och med nästa vecka så får träning ta en given plats i mina morgonrutiner.
Av diverse anledningar var det alldeles för länge sedan men snart så skall kroppen få en chock igen, den är ju van vid det ...  =)
Idag har jag jobbat till 18 och då jag inte är van vid att stå hela dagen så får jag nog erkänna att vid 16 tiden lutade jag mig ner lite mot disken i ett försök att få vila lite ryggen för att sedan återgå till Homo Sapiens ställning =)
Efter jobbet hem till Knut och så en liten kort promenad med honom och Tanja som stängde butiken när vi gick förbi och kände för lite syre innan hemgång.
Mysigt att få lite sällskap och prata av sig lite angående diverse samtalsämnen =)
Nu väntar en skön hemmakväll då morgondagen innebär jobb och bilresa mot Stockholm med hemgång fredag då lillan kommer till mig.
Ser fram emot Stoccolma, älskar staden även om vi nu kommer att tillbringa hela torsdagen instängda på Älvsjö Mässan. Oavsett vad kommer ögonen att få bevittna en mängd inspiration och det får nog kompensera kroppens och hjärnans trötthet efter alla timmarna där =)
Vem har druckit en Cola hos mig? I wonder  ... =)

SOLSIDAN? COMME CI COMME CA ...

Det har varit någon slags Solsidan uppståndelse kring att programmet har nu börjat åter.
Är nog en av de få som inte har sett denna serie så ikväll bestämde jag och Louise att vi skulle titta på det programmet som många älskar, skrattar och känner igen sig i...
När jag kom hem till Louise så dukade hon fram ost & nutella.
Då jag inte gillar ost återstod bara ... nutella som är made in Italy om ni inte visste detta!
Tittar man i Louise & Petters sovrum så har de en vägg med kort på de själva, på citat och blev allt lite mallig när jag såg att Nicole & jag pryder väggen ... =)
Vi började att titta på Solsidan, skrattade några gånger åt den "blonda kvinnan" (kan ej namnen) och insåg att detta kanske har med identifieringen att göra =) men så pratade vi istället och ooooops var Solsidan slut.
Varken för eller emot men förundras egentligen att program som barn får titta på innehåller så många svordomar.
Det gillar inte jag!
Språket och användningen av orden är makt och skall inte missbrukas. Svordomar är inga ord och beskriver ingenting, de bevisar bara på en stor brist i språket och låter väldigt väldigt illa så nej, inget program för barn är min åsikt eller så får man åtminstone prata med barnet kring detta.
Lite lustigt att tänka på vad som förälder tycker är helt okej eller inte. Det skiljer nog en hel del mellan föräldrar och att höra varför och argumenten kring saker och ting är väldigt intressant.
Jag har alltid funnit människors tankar och beteenden spännande världar där förhoppningsvis man inte skall döma så hårt någon som tycker annorlunda så länge detta inte skadar andra.
Charlie & Knut lekte och myste under tiden ...
och nu är jag hemma igen.
Får erkänna att jag är allt lite trött efter natten som varit med mina 4 timmars sömn men har lite läsning framför mig innan jag skall blunda...

OSÅRBÅRHET & EGOT

Nu har jag äntligen kommit fram till de sista sidorna i boken skriven av Tolle. Vi skall träffas och diskutera den nästa vecka i bokklubben och måste erkänna att det är ingen lätt litteratur den bjuder på.
Den kräver eftertanke, helt enkelt...
Tolle menar att om någon säger något till dig som är oförskämt eller är avsett att såra dig skall du försöka att undvika att gå in i en omedveten reaktion där negativiteten tar över. Gå inte till angrepp eller försvar, låt orden istället passera rakt igenom dig genom att inte erbjuda något motstånd. Försök komma till det läge som är som att det inte finns någon där som kan bli sårad, ett läge som är själva förlåtelsen.
Genom detta blir du osårbar. Du kan fortfarande säga till den här personen att hans eller hennes beteende inte är acceptabelt, om så är fallet, men den personen har ingen makt över ditt eget inre tillstånd.
Det är då din kraft inte styrs av någon annan och inte heller av ditt eget ego.
Som exempel har jag det samtal som gjordes till mig förra Julen av en person som på sätt och vis ingår i mitt liv utan att egentligen ingå =) Den personen känner mig inte men hade bestämt sig för att helt enkelt "kritisera" mer eller mindre hela min persona. Sättet detta dock gjordes, som hade fått vem som helst att gå upp i atomer fick mig istället att bara försöka förstå varför någon kan "spy" sådant utan att veta något om dig.
Visst är det spännande att människor kan veta så mycket utan att veta?
Allt det hon lyssnade jag och presenterade nya infallsvinklar. När vi hade lagt på kände jag att jag var osårbar då hennes ord var inte min sanning och då hennes ord fick nog henne själv att inse att hon hade gått för långt.
är spännande, ibland tvingas vi in i dem ibland väljer vi dem.
Egot beskrivs av Tolle som de icke iakttagna tankar och föreställningar som styr ditt liv när du inte är närvarande som vittnet, som iakttagaren. Egot uppfattar sig självt som ett litet fragment i ett fientligt universum utan någon verklig inre kontakt med någon annan varelse, omgiven av andra egon som det antingen ser som möjliga hot eller som det försöker använda för sina egna syften.
När egon umgås med varandra, vare sig det är i personliga relationer eller i stora organisationer, händer det förr eller senare "dåliga" saker i form av drama av ett eller annat slag. Dessa kan uttryckas i konflikter, problem, maktkamp samt känslomässigt eller fysiskt våld.
Egot styr våra liv, människor med ett starkt ego har hela sin självbild investerad i den.
Vi tror att vi är egot, DÄR ligger problemet ...

SATURDAY NIGHT FEVER? =)

Champagne kvällen? Hmmm ... Fick lära mig att Moet & Louis Vuitton ägs av samma företag, det är väl ungefärligen den enda informationen som fastnade och så fick jag även lära mig att man skall fylla munnen med champagne och inte små smutta på den som jag gör... Tycker dock att champagnen är godare i små dosor =)
Åkte hem till Borås så att jag var hemma vid 1 tiden, fastnade en stund framför teven efter att ha tagit en varm och skön dusch och tog på mig min sköna rosa morgonrock.
Natten fortsatte sedan enligt önskemål så jag somnade vid 5 imorse för att sedan vakna vid 9.30, ta en promenad med Knut till min mor, skypa med min syster och familj och återvända hem =)
Få människor som har den rätta kombinationen av yttre & inre, en sällsynt art allt men så finns dem faktiskt ... =)
Nu skall jag nog skriva några jobb mail, googla på lite inspiration och sedan städa lite i gardroben så att Nicole får någon fler hylla till sig själv =)
An ordinary sunday? Det där lilla extra? Hmmm ... Får kanske inse att dagen startade just med det där lilla ordet istället och ägna mig åt annat nu ...

UNDERBAR MORGONSTART

Vilken underbar start på dagen!
Louise, jag, Knut & Charlie tog en morgonpromenad på Kypesjön som bjöd på fjällkänsla.
Vi tog inte den korta promenaden så den vanliga på 25 minuter tog längre tid med tanke på underlaget.
Hundarna sprang och njöt av friheten medan vi hasade oss fram som två gamla gummor =)
När vi kom hem var klockan helt plötsligt redan 8.40 och en dusch efteråt kunde jag lämna min lägenhet för att gå och jobba fram till 13.30 och då med gott samvete då Knut hade fått en välförtjänt långpromenad.
Mycket folk på stan idag då centrum bjöd på Julgransplundring, något som lockade en och en annan familj.
Efter en lunch på Espresso House med Louise så är jag nu hemma ett par timmar för att sedan åka till Göteborg då jag är ikväll bjuden på champagne provning.
Frågan ställdes om jag ville ha hummer till. Hummer? Nej, tack blev mitt svar, gillar inte sådant som måste plockas ut och är söligt =)
Vi får se om jag lär mig något om denna dryck och återkommer så klart med en champagne lektion... om ni nu är intresserade =) Själv är jag inte den som låter sig imponeras av sådana dryck då vatten är det bästa som finns och Perrier vatten är för mig The Best.
Kan dock vara lite roligt att få lära sig något då även detta kan ses som en slags allmänbildning så i kunskapens namn skall jag ikväll bli lite salongspåverkad av champagne för meningen är väl inte att man skall spotta ut den, eller?  =)

TIDVATTENS FURSTE

Lyssnar på gamla älsklingslåtar och bara har det skönt efter bara en snabb trip till grannstaden.
Lyssnar i skrivande stund på Barbra Streisand. En otrolig sångerska och fantastisk skådespelerska.
För 17-18 år sedan var min väninna Sabina & jag på bio, en tradition vi hade varje vecka då vi läste på Komvux tillsammans, jag svenska för icke-svenskar och hon läste upp några andra ämnen.
Den kvällen såg vi filmen Tidvattens furste eller Prince of Tides med Barbra Streisand och Nick Nolte.
Vi grät floder när vi lämnade biosalongen och jag rekommenderar denna mänskliga film om relationer, om det förflutna, om val där rätt och fel ibland inte finns.
Trailern till filmen:
http://www.youtube.com/watch?v=gyy_A4wNQa8


Den otrogne mannen som älskar en kvinna men som också är gift med en annan som han dock också älskar.
Två kvinnor och två olika kärlekar.
När han väljer att åka tillbaka till sin fru på bron säger han den andra kvinnans efternamn
"Lowenstein Lowenstein"

Hittade de rätta orden... Google is fantastic =)

Den scenen, den musiken, de orden, hans min ... ja, allt skapade en sådan känslosam reaktion att vi grät under hela vägen hem...
Han säger hennes efternamn med tacksamhet i rösten för den upplevelsen han fick dela med henne och för insikten hon gav honom om att familjen var för honom för viktig för att lämna den.
Med tårar i ögonen så tänkte både Sabina och jag: "men hon då?"
Det är nog därför man inte skall vara den "hon", för om man blir kär på riktigt så är det nog en mycket smärtsam historia...
Se den nu när vintern är som den är och bland de bästa som finns är att bara tända en massa ljus och se just på filmer eller läsa böcker.
Jag rekommenderar den ... helt i min stil och även om den är några år gammal (17-18 =) så blir faktiskt aldrig kärlekshistorier gamla ändå så njut av den ...
Nu skall jag lyssna på lite musik:
http://www.youtube.com/watch?v=bdQ6o9Aig9o

UNDERSKRIFTER

Började dagen med påskrivningen av viktiga papper.
Underskrifter för ett nytt kapitel i livet och en underbar sådan är min sanna tro.
Ibland sker saker och ting av en enkel anledning, för att få dig att ta nya beslut som du ville ta men som av bekvämlighet inte gjorde...
Då jag egentligen i grund och botten inte är bekväm av mig på det sättet så var något tvunget att ske för att få mig att förstå, för att få mig att välja en ny väg där stagnation inte är ett option då stagnation vore the end =)
Nu förstår jag varför även negativa saker kan bli positiva och det första steget är nu taget!!!
Och vad är det värsta som kan hända?
Som jag brukar säga ångrar jag hellre något jag har gjort än något jag inte har för det finns inget mer irriterande än de möjligheterna man aldrig tog ...
Sitter hellre på min gungstol och tänker att jag åtminstone såg en möjlighet till något roligt och spännande än inte.
Den som satsar inte kan ej vinna ...
Idag blir det inget vidare inlägg då jag skall iväg nu men som vi säger i Italien ... a domani =)

KNUT på HEMMA SPA =)

Knut får fira sin namnsdag med ett bad först & främst då även en liten hund måste lukta gott =)
Och vi använde oss av den underbara hundschampo samt conditioner från Juicy for dog =)
För att inte prata om torr shampoot från Tigi i smaken strawberry yoghurt framtagen som de står på flaskan
"only for cool dogs!"



Nu har jag torkat honom lite och gått och dammsugit upp all päls som hamnade på golvet i samband med lite skön borstning. När han har torkat helt blir det lite mer borstning och så skall han få lite manicure, dvs. jag skall klippa hans klor =)
Kvällen avslutas sedan med lite mys i soffan med mig och Nicole.

GRATTIS PÅ NAMNSDAGEN KNUT !!!

Till min & Nicoles lilla prins Knut en grattis på namnsdagen !!!
I 2 1/2 år har du funnits i vår lilla familj trots att vi ville ha en räv färgad tik.
Det vi inte visste då var att du fanns, en liten söt kille i en färgkombination som vi bara älskade.
Det första kortet vi såg på dig var den här och efter att ha sett dina små söta runda ögon var vi helt sålda...
Vi hade ett möte och vårt beslut var gemensamt: vi vill ha honom !!!
Vad skall den här killen heta då?
Många trodde nog att jag skulle välja namn som Gucci, Prada, Armani eller annat men nej ... Åter grundar sig sådant på en tro för att jag gillar att namnet skall ha en betydelse, en mening och när vi en dag var ute i stugan med Louise och Petter så blev valet Knut...
Ett namn som inte bara är ett namn taget från intet, ett namn som förknippades med en händelse, med en historisk sådan =), ett namn som är mer än ett namn....
Minns när jag hämtade dig uppe i landet efter en flygresa som tog mig till dig. Du var såååå liten och såg ut som en blandning mellan en mjuk igelkott och en fladdermus.
Nicole som väntade hemma med sin farmor höll sig vaken till 23 för att få träffa dig på direkten och när jag kom innanför dörren var du så liten att hon 3 gånger frågade "Men mamma, var är han???" och du var precis där du var, i min famn =)
T. har kallat din första födelsedagskalas för ett spektakel då han tyckte nog att jag hade överdrivit lite men är det inte det som är meningen ibland? Att ta ut lite svängarna? =)
En kväll när du låg i sängen (det gör du dock inte längre då du älskar mattan i vardagsrummet) med oss sa Nicole då du började snarka:
"Mamma, vi är en liten konstig familj vi"
Och jag svarade med ett leende på läpparna:
"Ja, Nicole, det stämmer verkligen. Men vet du vad? Vi är kanske lite konstiga men det finns så mycket kärlek här"
Och det var nog det hon kände den kvällen då hon vände sig mot mig, tog min arm runt sig och sa:
"Knut, jag älskar dig och även dig mamma"
för att sedan somna med ett leende.
Nu skall jag lägga mig med kärleken till min lilla konstiga familj...
Vem säger att den familjen som bor tillsammans måste bestå av en mamma, en pappa och två barn?
Varför inte en mamma, en dotter och en liten hund med ett stort hjärta?
Det är intellektet som bestämmer en standardisering av ordet familj... Jag, å andra sidan, har aldrig förstått vad standard är i dessa sammanhang och ogillar när människor sätter etiketter, en norm för hur något måste vara...
Med ett gäsp går jag nu till min säng men först en puss till min lilla hårboll som idag har sin namnsdag...

HALMSTAD KOSTAR ... =)

Idag har AL & jag tillbringat hela dagen i Halmstad för inspiration och det har vi verkligen fått i olika former...
När vi ändå var där passade vi på att besöka även några inredningsbutiker, som exempelvis mysiga
Fröken Kreativ
där jag köpte min underbara HPI mössa som bara under dagen har säkert få ta emot ett tiotal komplimanger.
Ett bra köp kan man lätt konstatera!
På vägen hem stannade vi först här ...
där min favorit var följande:
Tänk vad många barn som kanske har lekt på den här gungstolen!
Tänk vad många km den har galopperat och hur många barn som har skrattat ridande på den =)
Inspirationsdagen tog oss även till Kungsmässan där vi hittade lite av det vi sökte ... eller ... som jag gillar =)
Små söta cup cake!!!
De fann egentligen oss =)
Efter en liten present inhandlat till Nicole gav vi oss hemåt mot Borås.
Hämtade lillan hos sin väninna och så gick vi en liten kvällspromenad hem...
Nu sover hon medan jag fryser om öronen =)
Mössan är på ... still =)

WOMEN

Med dessa visa citat säger jag
buonanotte

LIVE SHOW

Efter jobbet åkte jag och hämtade Nicole & Holly och tog oss till Leos Lekland.
Lek och en mängd "vill ha" då de vill så gärna "vinna" en mjukis. Mathias & jag fick turas om med tioarna och när den ena vinner så är det svårt för den andra att förstå att inte båda kan vinna vid ett och samma tillfälle.
Som "tur" är vann efter några guldpengar båda var sin lilla elefant och leenden återvände på båda dessa söta ansikten ... =)
Pommes var en av de "vill ha" som jag hörde ett antal gånger under vår vistelse på Leos.
Tycker att det är väldigt trevligt att de serverar några rätter och lite variation finns allt men barnens val hamnar ofta på samma: hamburgare utan grönsaker och pommes.
Personalen bakom kassan var väldigt snälla och serviceinriktade och ordnade en pommes buffé till oss så nu har jag ont i magen men inte flickorna trots att jag bara åt 2-3 stycken =)
Förträgning enligt Freuds försvarsmekanismer? =)
Nu har vi kommit hem och Nicole & Holly visar upp den teatern som de berättade för Mathias att de skall visa upp på Borås Arena. Ja, de har visat upp sin ödmjuka sida och har valt att gå ifrån opersonliga Scandinavium för mer personliga och familjära Borås Arena.... =))))))
Bra dock att de har sina mål klara framför sig så nu lutar jag mig tillbaka i soffan och njuter av sång, dans och teater. Otroligt vad de är duktiga och otroligt att de har en sådan fantasi =)
Fick påbackning när jag inte applåderade direkt så nu är snart allt ready för att inta Borås Arena!!!
Just nu live på scen: Holly as T. Di Leva i "Streck ut din hand" =)
Och snart "Mikrofon _______ " Har svårt för att skriva och uttala vissa ord som börjar på k så det får bli ett streck istället ... Så känslig är jag i språket =)
Det kan man inte tro kanske .... =)

BIG IS BETTER =)

Idag tog jag på mig min BIG klocka som jag köpte sommaren 2009.
Älskade den så fort jag såg den i skyltfönstret och gjorde den sönder efter bara en timma då man slår den mot allt då storleken är inte den smidigaste.
Fick glaset dock utbytt och efter att ha legat i en av mina lådor har den nu åkt fram igen.
Klockorna Kyboe finns i flera olika läckra färger men jag valde då en neutral grå färg.
Fick idag komplimang för den och en tjej skulle på direkten gå och köpa sig en sådan.
Is BIG better? =)

PSYKET ...

Många nya steg att ta, många nya steg att lära sig att ta.
Flertal människor är rädda att ta nya sådana, att släppa det de kan eller har för något nytt, för något som kan kännas otäckt och främmande men som av vissa ses också som en ny start, en ny möjlighet, en utmaning till framgång där framgång inte mäts i pengar men att få möjligheten att skapa, lära sig, påverka, jobba med ett intresse, att ta fram en ny sida av sig själv, en av de många som bor inom oss.
Idag har jag fått lära mig en sak, en viktig lärdom att ta med sig i livet.
Om man har under sitt liv varit ett offer (ordet offer står inte nödvändigtvis här för incestoffer eller dylikt då man kan vara det i många olika sammanhang) så leder detta ofta till antingen djupa depressioner eller till våldsamma utbrott.
Man har i de fallen en ilska som måste kanaliseras på något sätt och om detta inte sker inuti en själv så kan andra oskyldiga eller den ansvarige drabbas av offrets ilska.
Offret blir en gärningsman.
Visst låter det konstigt men om ens inre har kunnat hantera dessa destruktiva känslor genom att helt enkelt gå vidare, genom att bestämma sig för att inte låta detta påverka en allt för mycket. om ens inre är så stark att man ej skadar andra så kan det ändå ske att man blir en gärningsman på ett annat sätt, på ett mildare sätt för att få ett stop på smärtan genom att brottet kommer att kräva en omvandling, genom att den kommer att kräva att man helt enkelt stannar upp och lyssnar på sin smärta.
Jag älskar psykologi, jag älskar hur kropp och själ fungerar för att ta hand om oss.
Mordet i Tucson. Vem är gärningsmannen? En enstörning har det sagts. Redan här finns en gemensam nämnare för många massmord eller seriemord.
Inte det trevligaste samtal för en måndag kväll men gillar ni att läsa om psykets natur i de fallen då aggression präglar den så skall ni läsa boken Mindhunter skriven av John Douglas där författare beskriver olika seriemord som han har varit med att lösa.

NYÖPPNING AV MIST


På 4 dagar har AL lyckats med sådant som bara hon kan. Har sagt det vid flertal gånger men säger det igen, hon inspirerar att allt går att fixa och att hjälpa till.
Här kommer resultatet av butiken MIST.
Se och njut ...
Foroogh som äger och driver butiken kommer med stor sannolikhet att öppna med ett leende på läpparna imorgon så gå dit för tidsbokning eller för att handla något nytt i denna lyxiga och kvinnliga butik.
Du har väl inte missat att tjejkvällar ordnas hos Mist?
Har ni aldrig blivit sminkade tidigare så rekomme nderar jag att låta Forooghs händer göra detta.
Hon lyckas med konsten av en snygg make up.
Smycken finns till salu för både han & hon
Ja, jag väljer Mist =)

KÄRLEK

Har inte läst så mycket i den boken jag håller på att läsa men sakta men säkert tar jag mig igenom den.
Anledningen till detta långsamma tempot är inte att den är tråkig eller för svår men att den förutsätter lite reflektion mellan sidorna. Att bara läsa ger inte så mycket om man nu inte stannar och reflekterar över de lästa orden.
Tolle skriver att det tillstånd som vi ofta beskriver som "förälskelse! präglas av ett djupt tillfredsställande tillstånd. Under denna period känner du dig levande, full av energi, tillvaron har helt plötsligt en mening eftersom någon behöver just dig, någon får dig att känna dig speciell och du gör detsamma för denna person.
Denna känsla kan bli så stark att resten av världen förlorar sin betydelse.
Baksidan är den känslomässiga nöd och den formen av efterhängsenhet som denna intensitet kan innebära, den är som en drog för dig. Du är hög när drogen finns tillgänglig men tanken på att han/hon kanske inte längre kommer att finnas i din närhet plockar fram känslor som svartsjuka, ägandebegär, anklagelser och försök till manipulation genom någon slags känslomässig utpressning, den utpressningen som rädslan att förlora den andra innebär.
Om nu så detta inträffar, att den andre lämnar dig, kan detta ge upphov till en oerhört stark fientlighet eller den allra djupaste sorg och förtvivlan.
På ett enda ögonblick kan kärleksfull tillgivenhet förvandlas till våldsamma angrepp eller djup sorg. Var har den kärleken som du tidigare upplevt tagit nu vägen? Kan kärleken förvandlas så snabbt och var det i så fall verkligen kärlek eller handlade det om ett slags beroende till varandra?
Varför blir vi beroende av en annan människa?
Anledningen till att den romantiska kärleksrelationen är en sådan intensiv och eftersökt upplevelse är att den verkar erbjuda befrielse från den djupa känsla av rädsla, behov, brist och ofullständighet som är en del av människans villkor i hennes icke-frälsta och icke-upplysta tillstånd. En fysisk och psykologisk dimension finns här att hämta. Längtan efter helhet, till attraktion mellan man och kvinna, behoven till varandra, drivkraften att förena sig med den motsatta energipolariteten.
En sexuell föreningen ger en kort glimt av helhet, ett kort ögonblick av lycksalighet som du inte får stanna kvar i och du befinner dig återigen i en separat kropp.
På det psykologiska planet är känslan av brist och ofullständighet ännu större än på det fysiska planet.
Så länge som du inte identifierar dig med intellektet hämtar du din självbild i det yttre.
Du definierar dig själv utifrån saker som i själva verket inte har någonting att göra med vem du är:
din sociala roll, dina ägodelar, ditt utseende, dina framgångar och misslyckanden, dina övertygelser osv.
Det är alltså denna falska föreställning om vem du är, dvs. själva egot, som di känner dig sårbar och osäker.
När dock den speciella relationen dyker upp så kan den enda ersätta alla de andra, de andra blir betydelselösa; den personen du är kär i blir ditt centrum.
Om du i dina relationer upplever både "kärlek" och motsatsen till den som angrepp, känslomässig våld osv. då har du med stor sannolikhet förväxlat kärleken med egots bindningar och beroende.
Du kan inte älska din partner i ena ögonblicket och angripa honom eller henne i nästa. Sann kärlek har ingen motsats. Om din "kärlek" har en motsats, då är det inte kärlek utan ett starkt egobaserat behov av en mer fullständig och djupare upplevelse av dig själv, ett behov som den andra personen tillfälligt uppfyller.
Det är egots substitut för frälsning som du under en kort stund upplever just som en frälsning.
När din rädsla för att din partner inte längre uppfyller dina behov kommer din rädsla till ytan igen och du upplever som att det är din partner som är orsaken till den.
Detta angrepp kan väcka din partners egen smärta, och han eller hon kanske går till motangrepp. På detta stadium hoppas egot fortfarande omedvetet att dess angrepp eller försök till manipulation kommer att vara bestraffning tillräckligt för att din partner skall ändra sitt beteende så att egot återingen kan använda honom/henne som ett kamouflage för den smärtan.
Alla former av beroende uppstår ur en omedveten vägran att möta och gå igenom din egen smärta.
Alla beroende börjar med smärta och slutar med smärta. Vad du än är beroende av - alkohol, mat, legala eller illegala droger eller en person - använder du något eller någon för att täcka över din smärta.
Det är därför det uppstår så mycket smärta i nära relationer när den första euforin har lagt sig.
Relationer orsakar inte smärta och bedrövelse, de väcker till liv den smärta som redan finns i dig liksom alla andra former av beroende.
Det är en av anledningar till att de flesta människor alltid försöker fly från nuet och söker någon form av frälsning i framtiden. Det första som de skulle troligen möta om de riktade uppmärksamheten på nuet är sin egen smärta, och det är den de är rädda för.
Om de bara visste hur lätt det är att i nuet få tillgång till den närvaro som löser upp det förflutna och dess smärta, den verklighet som löser upp illusionen.
Att undvika relationer i ett försök att undvika smärta är inte heller svaret.
Smärtan finns där ändå, ta itu med den istället ...

Dessa var några av de tankarna som Eckhart Tolle delar med sig i sin bok
"Lev livet fullt ut"

A LITTLE WET PROBLEM ...

Tror att vi har ett litet problem här ...
Vi skulle gå ut med Knut när vi insåg att vi hade numera en liten sjö vid vår entré dörr =(
Får nog gå och kolla om sjön blivit större och kommit över trappan innan John Blund kallar för annars får vissa åtgärder tas inatt.
Vill vakna i en torr lägenhet och med mera jobb är något som inte hinns med nu så safe us! =)
Hoppas att ni är torra i ert hem!!!

KEA KOMMER

Apropå djur så hade min mormor en ondulat som hette Nicke och som hon lärde att säga några enstaka ord.
När jag kom från Italien på besök till sommarstugan för 3 veckor i Sverige sa han:
"Kea kommer, Kea kommer, Kea kommer"
Kea = Michela =)
Nicke står på bordet här på kortet i väntan på att dela frukost med mig =)

SIMNING MED DELFINER PÅ BAHAMAS

Jag tittar på kort och lova mig att inte tycka att jag är så ego som jag kanske ser ut att vara utifrån den informationen som ni tror ha av mig men tittade på gamla (4 år gamla) bilder och den här dagen då jag fick simma med delfiner var en dröm som gick i uppfyllelse så här kommer några bilder från Bahamas där vi var bara över natten för detta ändamålet.
Då det var jag och min dröm att göra detta så får jag be om ursäkt om det är jag som figurerar på korten så jag tar risken men det jag visar upp är ett underbart möte med fantastiska djur.
Resten av veckan tillbringade vi i Miami och vi bodde på Espanola Way.
För 8 nätters boende betalade vi 1.600:-. Helt otroligt! Minns fortfarande att jag blev förvånad över att det fanns ett tak på vårt rum =)
Detta kort laddar jag upp därför att jag helt enkelt älskar den!
Även om den är tagen vid en jobbig period så älskar jag den glädjen som den visar.
Att inte förglömma priset Sani och jag gav till bästa kostym då paraden på Lincoln Road var enorm.
Halloween is very american =)

60 LÄPPSTIFT =)

Efter frukosten med mamma satt vi kvar hos henne och tittade på reprisen av "Let´s dance" då vi var i Göteborg igår och missade detta första avsnitt.
Kunde inte annat än att skratta av Weises kommentar om sin öppna mun och om inte programledarna hade själva märkt orden hade inte "barnen" förstått vad han syftade på. Min mamma gjorde inte det från första början =)
Hans kommentar var spontan om inte annat =)
Det ser ut att vara roliga artister och kändisar som skall uppträda i årets upplaga så självklart skall vi följa denna dessa dansare och bli förundrad över hur mycket de lär sig på så få veckor.
Efter 3 timmar hos mamma tog vi en kortis i Annelundsparken med Knut och så hem. Efter en stund gick vi till butiken Mist där bland annat AL håller på att greja för att butiken skall vara klar inför nyöppningen på måndag.
Hon har förmågan att se, tänka, planera och knyta ihop alla dessa verb till en lyckad extraordinär helhet.
Gå in och titta som sagt på måndag för att få uppleva lite feminin glamour.
Då Foroogh höll på att byta ut alla proverna på läppstiften så fick Nicole med sig 60 läppstift hem och tro mig, hon var lycklig när hon med noggrannhet gjorde de rena och ställde in dem i sin sminklåda =)
Självklart har jag nu blivit sminkad av min egna lilla dotter =)
Efter bilden
Läpparna blev bubble gum pink =) och färgen höll sig inte riktigt inom ramarna.
En lite hårdhänt make up artist som tog hand om mig men ja, det syns att jag har blivit sminkad =)
Och så före bilden.
Försöker intala mig själv att börja sminka mig då man kan verkligen dölja eller förstärka drag eller linjer i sitt ansikte men jag är trots några kanske förutfattade meningar hos vissa personer den som bara tar på sig lite mascara.
Det enda sminket jag har dagligen men vid några tillfällen får Foroogh "nöjet" att plocka fram det som hon ser borde lyftas fram vid några unika tillfällen.
Nu har vi ätit tacos och så skall vi läsa några sidor i våra böcker innan vi myser i soffan framför teven. En bok skall hon visst ha läst innan måndag så vi har nog att göra ... =)
Att ha en lästimma känns därför väldigt aktuellt...

EN DIKT PÅ LATTE

Latte är som en liten anslagstavla. På henne har man skrivit en kram eller annat och idag har hon fungerat som en liten brevlåda då jag imorse såg ett kurvert innehållande en dikt av ingen annan än Fjodor Dostojievskij och ett gammalt bokmärke.
Förmodar att en tack är på sin plats så tack för tanken.
Hur jag skall tolka dikten i sammanhanget blir dock svårare =)
Nicole ropar till alla gussedjuren och dockor:
"Vem vill med till mormor?" och några har nog svarat då vi är nu en mor, en dotter, en liten hund och några dockor och gussedjur som skall mot Villastaden för att äta lite frukost med mormor =)

MADICKEN & DISNEY ON ICE

Klockan är snart 23 och det har varit en mysig dag som började med ett givande möte på Viskan och förtsatte med jobb fram till 13.30.
En underbar snäll person hade fixat 4 biljetter till Disney on Ice till mig och då Linda och jag hade givit i present till våra töser biljetter till teaterföreställningen Madicken på Lisebergsteatern så körde vi allt idag.
Madicken mellan 16-18 och Disney on Ice mellan 18.30-20.30.
Lisebergsteatern bjöd på en mysig "Madicken" föreställning med sång, bra repliker och barn som tar för sig av scenen. Nicole & Holly började direkt planera att sätta upp och spela en egen föreställning och när vi senare kom till Scandinavium sa de att de vill ha den där så att mycket folk kunde se dem.
Linda och jag tittade på varandra och insåg att de har stora mål ... Vi försökte förklara att hyra Scandinavium inte är helt gratis, något de dock inte såg som några större problem då de önskar sig detta...
Frågade med ett leende på läpparna om jag har läst boken "The Secret" lite för högt så att hon nu tror på att det bara är att visualisera ... =)
Efter applåderna var det bara att ta på sig jackorna och skutta över gatan till andra scenen, den som bjöd på för oss kända amerikanska figurer. Vi har ju trots allt deras autografer och kort med många av dem =)
Tack Fredrik för biljetterna!!!
Efter att ha köat i 1 timma på Mc Donalds trots en kortare kö fick vi den maten som flickorna fick äta i bilen på väg mot Borås.
Vi hann dock undra och ifrågasätta logistiken bakom hur de fördelade uppgifterna sinsemellan då snabbhet verkade verkligen inte vara något nyckelord denna kväll på Mc Donalds.
Å andra sidan tänker jag vidare att det kanske var tjejens första arbetsdag, de hade en massa att göra och något tekniskt har krånglat.
Som sagt, det kan ibland finnas orsaker som vi ej är medvetna om men som förklarar...
På vägen hem underhöll jag min väninna med några nyheter och hon konstaterade att det är sällan monotont i mitt liv. De vänner man har och älskar är man mån om och det är skönt att få lätta sitt hjärta inför dem.
Thanks ...
På italienska säger vi "Chi trova un amico trova un tesoro" = "Den som finner en vän finner en skatt" och visst är det så ... vad skulle man göra utan de orden de uttrycker, utan den handen som räcks när man kanske har ramlat och den medmänskligheten utan några dömande ord som gör en vän till just en vän?
Jag är lycklig lottad när det gäller vänner då den kista jag har "hittat" innehåller en ovärderlig skatt, den skatten som benämns med ordet vänskap.

Från morgonen med min kära väninna, blicken om den "vi" som jag får erkänna att jag älskar höra. Ordet "Vi" står för samhörighet, för en nära relation, för att man har ett gemensamt mål och de två bokstäverna i ordet innehåller så mycket makt. En enkel men powerful we är vi =) och så avslutas dagen med en värmande kram om en "jag gillar dig oavsett vad" och så ett sms med samma innehåll.
Finns den perfekta människa som är perfekt gällande allt? Och om så hur ser den perfekta människan ut och hur beter sig hon då?
Utan svar på dessa frågor så tittar jag mig snabbt i spegeln.
Ingen perfektion där, men så inser jag också en sak:
"Tack och lov för det"
We are homo sapiens but we are even humans med alla de små brister som tillhör detta och låt så vara fallet och inse att perfektion vore för mycket att bära av en och samma person...
Nicole sover och drömmer om sin, Hollys och Agnes stora föreställning på en fullsatt Scandinavium med föräldrar som kommer fram med stora blosterbuketter vid slutet, Knut ligger på golvet här i sovrummet och är nog nöjd att vi äntligen är hemma och jag ... jag tackar denna dag och de personerna som jag har idag träffat ...
Är tacksam och somnar med ett leende ...

TÄNK ...

Tänk en mysig cottage med tänd brasa, en filt på benen, någon som passar upp en, en som pussar emellanåt på pannan medan jag skriver på min bok.
Bara en tanke medan jag sitter i min lägenhet, skriver men inte på min bok, ingen som pussar på min panna men en liten hårboll som kommer fram ibland för att bli klappad.
Den enda brasa jag har är den på dvd jag köpte innan Jul, but do i complain?
No, i shouldn t ... =)
li

BESVARAR ETT PAR FRÅGOR ...

Har fått några frågor som jag tänker besvara här.
Jag vet faktiskt inte om jag kommer att använda mig av ettt pseudonym namn eller inte gällande boken som jag skall skriva.
Kanske, kanske inte.
En av anledningarna som talar för att jag skall göra detta är självklart att jag inte vill att människor som har gjort något som starkt påverkat mig skall kännas igen i boken.
Först skall jag skriva den, sedan får jag fundera över de frågorna som har med identitet/anonymitet att göra.
När jag skriver den kommer jag dock att utgå från att jag är jag =)
När det gäller vad man kan läsa mellan raderna är svårt.
Jag vet inte heller hur mycket/lite saker påverkat mig till den personen jag är idag och huruvida den jag personen jag är idag verkligen är.
Ställer mig själv frågan ibland om vem man egentligen är då spegeln reflekterar bara en bild, men visar inte den sanna jag som självklart är så mycket mer än det som ögat ser.
Sedan får man tänka också på att olika personer ser olika saker hos oss.
Mina egna upplever i detta är att oftast är killar mer generösa i sitt omdöme, de generaliserar inte lika mycket som andra kvinnor gör.
Många andra kvinnor dömer pga. ett utseende, killar är nog i allmänheten mer öppna för vidare information om något, de är inte lika kritiska i att tycka något.
Kan ha rätt eller fel men min egen erfarenhet tyder på detta.
Lite konstigt egentligen men tjejer/kvinnor har kanske ett behov av att tycka en massa av andra tjejer/kvinnor.
Själv tycker jag att jag passar mig för generaliseringar. Råkar man själv ut för dem så lär man sig att de leder inte alltid till sanningar =)
Vet inte riktigt om jag besvarade frågan om boken men jag gjorde åtminstone ett försök.
När det gäller istället vad den andra projekten är som har med jobb att göra, kommer den informationen så fort allt är klart ... Lite hemlig får man lov att vara ... =)
Har tyvärr en benägenhet att prata för mycket om mig själv och ibland kan detta vara en nackdel =)
Till M/F Hjälper du mig lite med korrigeringen av språket?

EN NALLE DIADEM & TOMHET

Under den perioden som min sister var lite extra "pysslig" av sig  gjorde hon både ett halsband och diadem med nallar, stenar och annat till mig.
Det här söta diademet är hennes egna tillverkning och tror att jag skall faktiskt börja använda diadem.
Man kanske förknippar dem med barn men sååå fel man kan ha =), varför begränsa sig till en viss ålder om man gillar något?
Halsbandet skall jag visa upp vid senare tillfälle.
Funderar på en sak. Boken jag läser handlar om tomhet, om den ingenting man skall uppleva och om nuet.
Om vi vänder bort uppmärksamheten från alla de föremålen som finns i rummet kan vi bli medvetna om själva rummet?
Vad är den innersta naturen hos detta rum? Möblerna, dekorationerna och alla de andra föremålen finns i rummet utan att för den saken skull vara rummet. Golvet, väggarna och taket definierar gränserna för tummet, men de är inte heller själva rummet? Det är alltså rymden som är tomrummet. Inget "rum" skulle kunna finnas utan det.
Eftersom rymd är "ingenting" menar Tolle att vi kan säga att det som inte finns där är viktigare än det som finns där. Att bli medveten om den rymd som finns överallt omkring oss, att förnimma och uppmärksamma "ingenting" är en av de sakerna han vill att vi skall försöka göra.
I en av de mest kända gamla buddhistiska texterna "The Heart Sutra" står det att:
"Form är tomhet, tomhet är form"
Alla uppmärksammar de föremål som finns i rummets dimension, men vem uppmärksammar själva rummet?
Alla uppmärksammar hur du ser ut, vad du säger, vad du har på dig men vem uppmärksammar det du inte säger, den du är?
Svåra frågor kanske denna morgon så jag går och köper mig en latte, intar en frukost med mamma och så skall jag gå en promenad med Knut då idag måste jag få inspiration till bra texter som jag skall lämna ifrån mig imorgon bitti...
Vill bara visa en bild på när jag var utklädd till katt när jag kanske var runt 4 år? Jag längst bort till vänster i svart men visst är solen helt underbar? =)

FLYTTREA

Hoppas att du inte har missat att på Ränder & Trender har flyttrean påbörjat.
50% på alla Julvaror & 30% på övriga.
Pip & Rice är två av mina favorit märken. Älskar den shabby chic känslan blandningen av färgerna förmedlar.
Förpackningar är inte av denna värld, otroligt fina att pryda sitt hem med!
Söta sparbössor i en underbar lila färg!
Rise har underbara tallrikar i vackra färger. När jag tittade på de blåa och turkosa gick mina tankar till "Mamma Mia" filmen, till Grekland och till sommaren ...
Nu längtar vi till våren, nu längtar vi till solen och efter alla glada färgerna som får oss att må bra.
Lite färgpsykologi:
Gult
skall man ha där man vill tänka snabbare då färgen förknippas med sådant som skall i teorin gå snabbare liksom taxi och post.
Blått

Oavsett vad man hamnar i världen tycks man vara överens om att blå färg står för kyla. Blått anses också förmedla lugn och harmoni. I Europa och Syd- och Mellanamerika förknippas färgen också med hälsa.

Rosa

 

När det gäller den här färgen finns en klar global entydighet. Associationerna är i första hand flicka och i vissa länder även kvinna. Även lycka och fruktsamhet kläds i rosa.

Hitta hit om du inte redan har gjort det =)

A GOOD NIGHT STORY ...

A good night story



A long time ago and far away, there was a small town where no one could sleep. It was, however, a typical town were parents worked during the day and kids played and went to school as usual.
At night, they all tried to rest by either sitting or lying down, but they couldn't sleep even for a single moment, no matter how tired they were. So they just talk and chat during the nights. After all this talking their tongues got tired and the words refuse to flow. They all ended filled with silence, and wearied from looking at the walls. All of this happened every night, so we can imagine how they feel.

One day they decided to ask for help. They went to see Ms. Hope. She was a wise elderly woman who lived at the other side of the mountains. Ms. Hope got her wisdom through the years lived, the books she read, and her contact with nature.
Ms. Hope listened to her friend's woes, unlike them; she was able to sleep placidly. However, she wasn't able to explain to them how it happens. So she resolved to look for an answer.
That evening, she went to the fields. Once there she found out that the animals lay down and closed their eyes after getting a convenient place to spend the night. The wise elderly woman came back with the news. They agree to do as the animals do. They will look for a comfortable place to rest, lay down and close their eyes. And so they did. But, they end up just as bored. The only difference was that now their eyes were closed.

When the morning came, they all went back to see Ms. Hope, and told her what had happened. The wise elderly woman went back to the fields to find out how animals fall asleep. She tried to speak with those that had their eyes shut, but they did not even hear her. Some woke up angry because she disturbed their sleep.
To those who woke up she asked, "how do you fall asleep? " But no one was able to explain how. She left the place quietly. Because she did not want to disturb those who have not heard her or the ones that went back to sleep.

She walked to the river and sat on its bank to meditate. All of a sudden she saw the light of a glow-worm and heard the sweetest voice she ever heard.
"I have the answer to your question", said the glow-worm.
"I will be very glad if you tell me, because it will make my friends happy."
"True happiness comes when you make other people happy. Happiness is like my light; it glows brighter when children and adults look at me with love."

"But, you were going to give me the answer?"
"Oh! Yes, you need the answer! Well, the answer is to have the gift of fantasy.
"Where can I get it?"
"Place your hands under my wings, when I flap them, you will receive the dream and fantasy pollen. I picked it up from the flowers that at night are showered with stardust and cuddle with the silver moonlight. Spread it onto your friends eyelids and you will see them dreaming".
"Dreaming…" whispered Ms. Hope.

Then the glow-worm told her, "Dreaming is the magic of life. It is to look deep inside us. It's letting our imagination to roam free in our mind. The glow-worm flutters its wings. Ms. Hope spread her hands to collect the dream and fantasy pollen.

"Thanks for this beautiful gift. I will bring it right away to my friends", said the woman to the glow-worm. The glow-worm blinked its light twice to give regards to Ms. Hope and said good-bye.

And that was how Ms. Hope's neighbors managed to sleep and to dream. Since then, the children dream with starry ways and new worlds filled with adventures. Parents dream with love, happiness and peace.
Ms. Hope also dreams. She keep on working, studying and dreaming. Her friends call her Poet. She is always looking for new ways of making her dreams come true.

SHORT HAIR =)

Och så kommer after bilderna som visar på att håret har blivit betydligt kortare !!!
Kortare än så lär det nog inte bli på några år och ja, jag har en gång gått från riktigt långt till riktigt kort och jag älskade det !!!
Saken är att jag har så tjockt och mycket hår att det var jobbigt att ha det kort då jag var tvungen att hålla på med det så mycket för att jag inte skulle se ut som en fågelskrämmare...
Långt hår är mycket lättare att hantera så jag kör på med det mest praktiska =)
Idag hände det något som inte fick hända. En vattenflaska öppnade sig (ja, helt själv =) i min väska och förstörde min Coelho almanacka (som jag dock hade tänkt byta ut då den visar inte en hel vecka åt gången) och min stora block.
Sprang därför in i bokaffären vid 1730 för inköpet av en ny 2011 sådan. Saknar butiken "Ordning & reda" vid sådana tillfällen då jag verkligen gillar deras almanackor.
Denna fick duga och skall nu skriva in mina dagar ...
Är det bara jag som älskar almanackor? Jag gillar att se att jag har mycket att göra för jag är nog en sådan person som gör mer desto mer jag har att göra.
Jag fungerar bäst vid utmaningar, då prestation krävs. Finns inte de behoven så hamnar jag i en slags dvala som egentligen inte är jag.
Att jag gick och jobbade halvtid och pluggade filosofi efter en vecka från förlossningen är nog ett bevis på detta.
Jag gillar att bevisa att saker och ting går att utföra, att det handlar ofta bara att bestämma sig för något.
Minns frågorna om vem som tog hand om min dotter då svaret var för mig så självskriven att frågan kändes gammalmodig. En far kan sköta jobbet lika bra som en mor; det handlar ofta att kvinnor inte vågar släppa det ansvaret till mannen då i flertal fall finns nog en tro att det är modern som vet bäst vad som är bra för barnet.
Den insikten hade nog inte jag... Jag tror att kvinnor kanske besitter generellt tänkt den vårdande delen bäst, men även att en pappa är ofta roligare än en mamma enligt min personliga åsikt.
Nu är det viktigt att förstå att jag skriver något som är min egna åsikt och att självklart är det inte alltid så, bara generella iakttagelser tagna helt enkelt från mina egna referensramar...
Fundera på en sak... De roligaste minnen som ni har från er barndom, är dessa förknippade med er mamma eller pappa? Båda vill ni kanske svara men för att komma till en skillnad så vill jag att ni väljer ... så provocerande tillåts man faktiskt vara när man vill få fram en skillnad =) och ibland kan skillnader vara intressanta ...
Nu är klockan 23.30 och även om jag skippar en promenad redan vid 6 men väntar till 7 så tänker jag nu säga godnatt med hoppet att ni får drömma söta sådana ...

LEARNING BY DOING

Efter den tidiga promenaden var den lyx att sätta sig på Viskan och njuta av en god frukost med tidningen framför sig. En riktig god och skön start på dagen! Skall absolut få till några frukostar på Viskan för hur dagen börjar är verkligen så otroligt viktigt, starten präglar på något konstigt sätt hur man upplever dagen i några timmar framåt och de timmarna är viktiga...
Idag skulle jag lära mig vissa saker inför kommande projekt och slussades in i detta på bästa sättet:
då verksamheten man skall lära sig har som mest att göra =)
Onödigt att titta till eller tro att man lär sig genom att vara på plats då inte så mycket händer.
Learning by doing heter det och om den där doing blir multiplicerad med många doing sker inlärningen betydligt snabbare.
Tyckte att min "lärarinna, en underbar sådan och jag var värda en latte runt 15 tiden och passar på att tacka Orion för den där chokladbiten som alltid följer med ... =)
Den är värd mycket!
Nu skall min väninna se till att mitt hår "rättas" tillbaka till sin naturliga hårfärg =) så en sen frisör besök är vad som väntar nu.
Before
After bilden will come ...

VIT & FLUFFIGT

Promenad på 50 minuter denna vit fluffiga morgon =) Som vanligt möter jag upp Louise framför Jolina och såg en lång kö tjejer/kvinnor som väntade på att dörrarna skulle slås upp för att springa in och handla på REAN, ett ord som är positivt för många och inte för andra.
På andra sidan gatan Joel som dock inte hade samma massa av folk som väntade.
Är killar inte lika intresserade av att handla billigt klockan 6 på morgonen? =)
Har själv inte trängts på någon rea men misstänker att första timmarna är lite primitiva i den bemärkelsen att det djuriska i oss kommer fram.
Jag var först, att "raffa" åt sig, att trängas och vilja komma fram.
Jag iakttog från under luvan och gick vidare ...
Idag var det inte lika kallt som övriga dagar och då jag gick i mjukis byxor och luv tröja samt hade valt att fortfarande ha min pyjamas under så kände jag mig varm. Nästan en bastu känsla under vinterjackan =)
Nu dusch och sedan skall jag klä på mig med "riktiga" kläder. Knappast att jag kan ha min blommiga flanell pyjamas under kläderna resten av dagen =)
För första gången såg jag att Knut fick snöbollar i pälsen. Det sker aldrig annars men idag var det ett faktum. Befriade honom från dessa så nu ligger han i soffan och snarkar.
Själv hade jag önskat mig dessa i detta väder, så otroligt snygga!
Utan Moonboots men med ett leende på läpparna har dagen redan startat. Idag väntar inlärning av praktiska saker och det skall bli riktigt trevligt då det betyder att vissa saker närmar sig...
Jag behöver lite hjälp. Skulle behöva att ni skrev vilket citat bland alla som ni gillar bäst ...
Skriv ner det som kommentar så hjälper ni mig med en sak...
Kram!

KNUT VÄNTAR ...

Borås klockan 22.30 denna kväll.
Såg inte en enda människa på vägen hem.
Nästan overkligt ...
Men så var det en syn som fick mitt hjärta att bli varm av kärlek.
Gick förbi, stannade och gick tillbaka till fönstret då jag ville se detta igen innan jag öppnade dörren.
Min prins låg vid dörren och väntade, väntade och väntade.
Hade han legat där kanske bara 5 minuter eller de 5 timmarna jag var faktiskt iväg?
I vilket fall så älskar jag den där lilla håriga boll och så ser det ut som att kärleken är besvarad =)
Lite för trött nu för att komma med några inlägg... Inlägg torka får råda även för min del ibland =)
Imorgon bitti klockan 6 liksom denna morgon väntar en hund promenad med Charlie och Louise så dags att säga godnatt och inta kudden.
Lovar fler ord imorgon! =)

FRÅN KYPE TILL GULD

Vilken promenad Louise & jag tog med våra prinsar idag på Kype.
Halt, kallt och soligt. Helt enkelt ... underbart? =)
Det är så skönt att komma hem med rosiga kinder och med vetenskapen att Knut har fått springa i det fria i 45 minuter.
Ni kan se Knut och Charlie, de är de små prickarna längst bort på denna bild =)
När jag väl kom hem så städade jag Nicole rum. Passar på att städa den första dagen då hon inte är hemma så att det förblir städat i några dagar =)
Sedan blev det en fika med Ann-Louise och nu är jag tillbaka i mitt varma hem för att njuta av ytterligare ett avsnitt av Mad Men.
Har 3 boxar att gå igenom och har bara kommit till dvd 3 i box 1 så jag kommer att få en överdos av dessa män och kvinnor.
Kunde inte låta bli en liten guldig boll denna kväll ...
Den är ju trots allt "made in Italy" =)
De symboliserar även min första stora kärlek då han älskade dessa och jag köpte dem varje gång han kom och hälsade på (han bodde inte i samma stad)
Nostalgi för l´amore som 17 årig denna kväll =)
Minns ni er första kärlek? Har ni kontakt även idag? Det har jag även om sporadiskt och då mestadels via mail. Roligt att höra vad den andre gör efter så många år. Om en människa har betytt så mycket för en under en längre eller kortare period så slutar jag inte bry mig så lätt...
Sådan är jag ... =)

CICCIOBELLO =)

Igår kväll när jag lå mig hörde jag några små barnljud och kunde inte låta bli att skratta när jag insåg vem/vad det var ...
Nicoles docka låg bredvid mig och troligtvis var det mina rörelse som gjorde att han började "prata".
Den här dockan är från Italien och en sådan som jag själv hade när jag var liten. De kallas för "Cicciobello" och är nog de dockorna som jag tycker är finast och ser mest ut som barn av alla de jag har sett.
När vi har med oss Emil så händer det ofta att någon kommer fram just därför att de tror att han är "for real" =)
Emil ligger kvar i sängen, Knut och jag har varit ute och nu tittar jag på den tredje filmen som jag har hyrt.
Tänkte hinna lämna tillbaka filmerna i tid för en gång skull för av någon mycket märklig anledning verkar det som om detta är en väldigt svår uppgift ... =)
Bara mig detta sker?
Filmen som är på nu är "New York, I love you" med en rad kända skådespelare, en lång rad, något som sällan skådas i en och samma film.
Många olika historier som har som gemensam nämnare en stad som man ser genom kärlekens ögon.
Oavsett om människor tror på kärleken eller inte, l´amore, vad skulle man göra utan den?
Vad skulle filmerna, musiken handla om annars?
Med denna öppna fråga tittar jag klart på denna film, med hoppet på att få besöka denna stad inom en snar framtid och kanske få uppleva en liten kärlekshistoria i denna märkliga miljö med en blandning av människor där olikheterna är här en självklarhet, en del av staden.
Frukost med mamma snart och så väntar en fika på stan...
Enjoy this sunday!

SLEEPING THROUGH MY FINGERS

Filmen Mamma Mia har både Nicole & jag sett ett antal gånger. En film som är varm, rolig och mänsklig. Åter väninnor med olika egenskaper. De "rätta" replikerna sägs, sådana som sällan hörs i verkligheten =)
Å andra sidan är det därför vi gillar dessa filmer, därför att de visar oss på något sätt banan till den acceptans vi borde lära oss mer av.
Jag älskar denna wild & crazy filosofin som finns i filmen tillsammans med kärlek.
En kvinna och tre män, en man som kommer underfund med sin homosexualitet, en kvinna som opererar sig om och om igen och gillar mycket mycket yngre killar, en författarinna som jagar mer eller mindre en av bästa väninnans fd man för att inleda en relation med.
Kärleken för livet lyser igenom och har man den kärleken så behöver man inte vara så negativ mot andra... då finns det ingen anledning till detta.
Musiken är tidlös och fantastisk men det finns bland alla en låt som alltid får mig att gråta.
Den sjunger om de drömmar man har som mor för den relationen som man önskar ha med sin dotter, drömmar om upplevelse, resor, tid tillsammans för att inse att tiden går fort och att de drömmar kanske aldrig förverkligades.
En påminnelse om att inte skjuta upp detta ... oavsett om det gäller tid med sin dotter, tid med vänner eller tid med sin älskade.
Vänta inte ...


Sleeping Through my Fingers






http://www.youtube.com/watch?v=BbPsVknvg0Y
Schoolbag in hand, she leaves home in the early morning 
Waving goodbye with an absent-minded smile 
I watch her go with a surge of that well-known sadness 
And I have to sit down for a while 
The feeling that I'm losing her forever 
And without really entering her world 
I'm glad whenever I can share her laughter 
That funny little girl 

Slipping through my fingers all the time 
I try to capture every minute 
The feeling in it 
Slipping through my fingers all the time 
Do I really see what's in her mind 
Each time I think I'm close to knowing 
She keeps on growing 
Slipping through my fingers all the time 

Sleep in our eyes, her a nd me at the breakfast table 
Barely awake, I let precious time go by 
Then when she's gone there's that odd melancholy feeling 
And a sense of guilt I can't deny 
What happened to the wonderful adventures 
The places I had planned for us to go 
(Slipping through my fingers all the time) 
Well, some of that we did but most we didn't 
And why I just don't know 

Slipping through my fingers all the time 
I try to capture every minute 
The feeling in it 
Slipping through my fingers all the time 
Do I really see what's in her mind 
Each time I think I'm close to knowing 
She keeps on growing 
Slipping through my fingers all the time 

Sometimes I wish that I could freeze the picture 
And save it from the funny tricks of time 
Slipping through my fingers 

Slipping through my fingers all the time 

Schoolbag in hand she leaves home in the early morning 
Waving goodbye with an absent-minded smile


MED MEN & SEX AND THE CITY

Nu har jag njutit av ytterligare två avsnitt av den fantastiska tv-serien "Mad Men".




Vad är det som egentligen gör en serie sevärd? Vad är det som gör att man vill se mer och mer, som skapar den där känslan om att karaktärerna inte bara är påhittade?
Jag tror nog att "grejen" är nog insikten att de inte är helt påhittade från intet.
Efter 6 avsnitt finner jag den snygge avdelningschefen Don som har en underbar hustru och två barn, som har en karriär framför sig men ett förflutet som han vill dölja, ett förflutet som troligtvis innehåller detaljer som han inte vill erkänna för sig själv. Han har valt att bli en ny människa med en ny identitet.
Denna man är otrogen och r öker, för all del... alla röker i denna serie =)
Hans fru är söt, snäll, ser till att middagen väntar när mannen kommer hem, tar hand om barnen men har börjat gå till en psykolog då hon inte riktigt mår bra. Vem tar hand om henne är det som spökar, hon tar hand om alla andra men ingen om henne.
Hon är alltid perfekt i håret och i kläder men visar upp den tomma blicken när hon står med sin väninna och funderar på det livet som gift hemmafru innebär.
Vi har den snygga sexiga och sekreteraren som är chef för de andra flickorna på kontoret.
Hon är kurvig, sympatisk, sensuell och mycket kvinna.
Hon ligger med en av de högsta på denna reklambyrå där alla dessa personligheter jobbar.
Läppstiften sitter alltid perfekt som kurvorna och valet av kläder.
Vi har chefen som har en fru och två barn.
Snygg medelåldersman med grått hår. Han ligger med sekreteraren.
En av killarna på reklambyrån gifter sig bara för pengarna och tvingar mer eller mindre hans fru att ligga med hennes fd för att få sin artikel publicerad av honom.
Intriger, maktkamp, ideal, roller och sex och pengar.
Här har vi manligt och kvinnligt, vi har de männen som lever dubbelliv och vi har hemmafruarna och då inte de på Victoria Lane som jag själv inte riktigt har fastnat för.
"Mad Men" har intelligenta repliker och är en smart serie... Åter "SEE IT", är min personliga åsikt.
Tänk på exempelvis "Sex and the city", en serie och film där vi får följa 4 olika typer av kvinnor, 4 olika typer av karaktärer. 4 väninnor som skiljer sig till utseende och personlighet för visst vore det tråkigt om alla 4 hade varit lika varandra?
Majoriteten gillar Samantha Jones, vi skrattar med henne och tycker att det är befriande med en kvinna som tar för sig av livets goda, som väljer att botoxa sig och äta 40 olika piller för att se yngre ut. Hon står för vad hon är och hon står för sådant som vi förknippar som ytligt samtidigt som vi får veta att hon är en smart och duktig affärskvinna.
Vi gillar henne på bioduken men har vi kommit tillräckligt långt i vår syn på andra kvinnor att vi tillåter andra av samma kön att vara lite som Samantha? Skulle vi gilla om Samantha eller drag av henne skulle påträffas hos någon vi känner?
En professor i psykologi lärde mig att hans och många andras teori om ämnet visar att kvinnor klär upp sig för att konkurrera mot andra kvinnor för vi är de som oftast är mer kritiska mot varandra än vad männen är mot kvinnor eller män mot andra män. Varför inte vara toleranta mot andras kvinnors sätt att vara, mot andras kvinnors val när vi på teve tycker att detta är så rätt medan i verkliga livet tycker vi att detta är så fel?
Tänk på vilka väninnor ni umgås med?
Är ni olika? Finns en Miranda, en Charlotte, en Carrie och en Samantha?
En kvinna sa till en av mina närmaste väninnor att hon inte kunde förstå att vår lilla grupp av tjejer kunde fungera då hon uppfattar oss så otroligt olika.
Vad är det som gör att vi fungerar trots olika karaktärer, mål och utseende?
Vi har nog en öppen syn på människan; vi gillar och accepterar olikheter då vi tycker att olikheter har positiva delar.
Olikheterna tillför något i form av tankar, skratt och ödmjukhet.
Donald Trump har en gång sagt att en nyckel till framgång är att omringa sig av människor som inte alltid tycker likadant som en själv för utan nya infallsvinklar skulle vi stegnera  som människor och en verksamhet likaså ...
Såg precis sista delen av showen "After Dark" där huvudpersonen säger just att gästerna har kommit dit för att se honom/henne och tom. betalat för detta. De tycker att det är underhållning att sitta där och ta del av någon annans val att stå för att han är olika och lever ut sin egen vilja? Men frågan han/hon ställer vidare är:
vad skulle ni gäster tycka om jag kom ner från scen och satte mig bredvid er?
Som sagt... på bioduken och på scen underhållande och stor acceptens från oss men så fort bioduken och scenen bytts ut mot verkligheten är det fult att säga att man vill se yngre ut, att man vill bejaka sin sexualitet och personlighet genom att vara den man är oavsett om man är man och kvinna...
Mina tankar denna 1/1-11 =)

http://www.youtube.com/watch?v=CS9OO0S5w2k
=)

1 JANUARI 2011


Vi somnade vid 23.20 igår med armarna kring varandra, vi hörde smällarna och anade festigheterna men vi själva gäspade oss förbi ut från 2010 och in i anno 2011 som dock började med lite "ilska" denna morgonen när våra ögon öppnades runt 9.30.
Av någon anledning så tycker Nicole att jag säger till vad hon skall göra medan hon gör något annat =)
Känner man igen sig kanske i detta? =)
Om hon tittar på teve och jag säger till att hon måste städa undan sina saker så tycker hon att det är fel.
Frågan är bara NÄR jag får uttrycka min vilja till att uppfostra en dotter som städar undan efter sig ... =)
Den frågan förblir öppen ett tag till då jag körde precis hem henne precis till sin pappa och familj och när vi gick ut så välkomnades vi av det bästa vädret som 1 januari 2011 kunde välkomnas oss med...
Nästan vår i luften ...
Hade så gärna gått en långpromenad nu i denna stund men nu skall jag iväg och räkna i några timmar så promenaden får nog vänta mot sen eftermiddag.
När jag stod de sekunderna i solen kände jag vilken kraft solen har på våra sinnen.
Med "Sex on fire" som spelades i bilen, Knut sittande bredvid mig och då jag hade precis lämnat min lilla kände jag att ibland förundras man över livet.
Sittande i bilen ställde jag mig själv den enkla simpla frågan:
vad är den egentliga meningen med det?
Ibland skulle jag verkligen vilja vara den där fiskaren i min favoritberättelse men ibland vill jag vara den där amerikanska affärsmannen.
Är det bara jag som känner att jag har sådana starka kontraster inom mig? =)
Nu fokuserar vi istället på lite jobb som dock är en blandning mellan fiskaren/affärsmannen då jag under några timmar umgås med vänskap men också med jobb och siffror =)
Hoppas ni får en underbar start på detta år och tänk på att det är intellektet som behöver tidsramarna och det är igenom intellektet som vi begränsar oss så ... watch out =)

RSS 2.0