PSYKET ...

Många nya steg att ta, många nya steg att lära sig att ta.
Flertal människor är rädda att ta nya sådana, att släppa det de kan eller har för något nytt, för något som kan kännas otäckt och främmande men som av vissa ses också som en ny start, en ny möjlighet, en utmaning till framgång där framgång inte mäts i pengar men att få möjligheten att skapa, lära sig, påverka, jobba med ett intresse, att ta fram en ny sida av sig själv, en av de många som bor inom oss.
Idag har jag fått lära mig en sak, en viktig lärdom att ta med sig i livet.
Om man har under sitt liv varit ett offer (ordet offer står inte nödvändigtvis här för incestoffer eller dylikt då man kan vara det i många olika sammanhang) så leder detta ofta till antingen djupa depressioner eller till våldsamma utbrott.
Man har i de fallen en ilska som måste kanaliseras på något sätt och om detta inte sker inuti en själv så kan andra oskyldiga eller den ansvarige drabbas av offrets ilska.
Offret blir en gärningsman.
Visst låter det konstigt men om ens inre har kunnat hantera dessa destruktiva känslor genom att helt enkelt gå vidare, genom att bestämma sig för att inte låta detta påverka en allt för mycket. om ens inre är så stark att man ej skadar andra så kan det ändå ske att man blir en gärningsman på ett annat sätt, på ett mildare sätt för att få ett stop på smärtan genom att brottet kommer att kräva en omvandling, genom att den kommer att kräva att man helt enkelt stannar upp och lyssnar på sin smärta.
Jag älskar psykologi, jag älskar hur kropp och själ fungerar för att ta hand om oss.
Mordet i Tucson. Vem är gärningsmannen? En enstörning har det sagts. Redan här finns en gemensam nämnare för många massmord eller seriemord.
Inte det trevligaste samtal för en måndag kväll men gillar ni att läsa om psykets natur i de fallen då aggression präglar den så skall ni läsa boken Mindhunter skriven av John Douglas där författare beskriver olika seriemord som han har varit med att lösa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0