HAPPY NEW YEAR QUOTES ...


NYÅRSAFTON 2010


Vi ligger i soffan med en massa tända värmeljus, vi hade tänkt byta om till finare kläder men så tog det sköna överhand så vi myser i myskläder helt enkelt MEN först var vi bara tvungna att köra 2 minuter nyårskänsla och åtminstone "ta på oss" kläderna för att känna the feeling =)
Lite glitter & glamour tillhör denna kväll så denna klänning i riktig guldfärg från Marlene med fortfarande prislappen på har har fått komma ut i hela 2 minuter =) för att sedan hängas tillbaka med tron att kanske one day får den glittra lite ...
I lila mysbyxor, grått linne och rosa tofflor är jag nu tillbaka till den stilen som kommer att välkomna 2011...
Inte alls fel och så tog jag fram saxen och klippte av tre-fyra centimeter hår.
Ojämnt säkert men det får rättas till av experterna vid nästa besök =)
Vi har ätit och skålat lite med cider =)

Och så lite hallon mousse som dessert ...
MEN Nicole säger nu att det hade varit bättre om vi hade valt choklad mousse...
Sällan rätt val man gör =)
Själv klagar jag inte ... Mätt & belåten heter det.
Är det imorgon alla börjar sina nyårslöften om träning och bantning? =)
Louise lämnade en träningstidning här igår och en artikel handlar självklart om dieter och de nya trenderna inom detta...
DNA banta? =)
Vad är det?
Gjorde ett litet test i tidningen för att se vilken typ av träningsmänniska jag är och svaret lyder:
Tur då att AL har bokat upp mig 2 ggr i veckan så att detta sker =)
I samma tidning fanns en artikel om den italienska mediakvinnan Amelia Adamo, en frispråkig kvinna som är mån om sin sensualitet och sexualitet trots sina + 60 år.
Tror som hon själv skriver att man är aldrig för gammal och att man då som nu känner sig som en liten skolflicka i vissa situationer.
Hon skyller på den katolska tron som regerar i Italien och som skulle påverka oss italienska kvinnor att "trotsa" de oskrivna reglerna ...
Inte omöjligt tänker jag ...
Kcal, dna diet, träningstips och så en donna som visar att åldern har ingen betydelse och att det är viktigt att vara den man är med sina fel och brister men även med sina tillgångar och positiva aspekter.
Vi tackar 2010 och välkomnar 2011 men jag njuter nu i värmen med mina två älsklingar...
Knut har fått lite kotlett så kanske kanske att han behöver komma ut lite =), before it s too late =)

FILMER, LIKHETER & SKÅDELSPELARE

Efter en frukost hos mamma och en liten promenad i Annelundsparken då vi skrattade så av att vi jagade varandra i snön stannade vi på Hemmakväll för att hyra några filmer.
Några = 3 var =)
Nicole hyrde bland annat Tomtetass som vi tittar på just nu och jag gillar den väldigt mycket.
Då den handlar om några flickor på ett barnhem sa lillan "Mamma, du får aldrig lämna mig!" och mitt svar blev "Nej, det skall jag verkligen inte göra" ...
Denna typer av filmer får en i Julstämning och när jag tänker närmare på vad det är som är julstämning är det nog viljan och önskan att vara en bättre människa.
Nicole tycker dock att filmen är lite läskig emellanåt och visst är det alltid blandningen elak/snäll som kännetecknar denna typ av film.
Har duschat och tvättat håret så nu är jag iklädd i rosa...
010/img_0856_124479297.jpg" alt="" />
Mina egna tre val av film är följande:
När jag fyllde 30 år hade jag en liten tipspromenad i hemmet med frågor som rörde mig där en av frågorna var vem jag skulle välja bland följande skådespelare som motparter om jag skulle spela in en film.
Rätt minns jag fick min väninna Annika som svarade rätt på svarsalternativet
Tom Selleck!
Otippat eller hur? =)
Som ni förstår är det så lite man vet om en person om man grundar sig bara på det man tror =)
Mina favoriter var just Magnum P.I. och Miami Vice.
Miami Vice och då Don Johnson var verkligen mannen i mitt liv. Älskade stilen och gör det fortfarande. Armani kavaj och espandrillos, tror nog att kombinationen av kontrasterna har nog alltid funnits inom mig =)
Vill avsluta detta inlägg med en bild på min mor när hon var runt 40, dvs. i min egen ålder =)
Tyckte att hon var så lik Linda Evans på den tiden och visst finns en likhet?
Och när Linda Evans var ung så såg hon ut såhär.
Helt enkelt ... bellissima!
Nu är Tomtetass filmen slut, tårarna rinner och Nicole säger att jag skall sluta då det bara är en film.
Det känns som att det borde vara tvärtom ... men å andra sidan ... vem säger det? =)
Kram på er så länge =)

EN KRAM PÅ LATTE =)

Imorse när vi gick ut för att sätta oss i bilen och åka till min mamma för lite frukost fick vi bevittna ett meddelande som någon lämnat på Latte... =)
Tack för kramen who you are ... =)
Något så enkelt som denna gest gjorde oss väldigt väldigt glada...
Grazie !!!

TÄNK PÅ ...

Här hemma planerar vi för morgondagen.
Hur skall ni fira de 365 dagarna som varit och de som komma skall?
3 rätters middag och champagne iklädda lång klänning/kostym eller skall ni sitta hemma i pyjamas och bara mysa?
Vi tänker på hur vi skall fira morgondagen =)
Personligen har jag aldrig varit noga med just nyår. En dag som alla andra för mig. Detta kanske hänger samband med att jag har under alla åren haft hund fram och tillbaka och har därför valt att sitta hemma med min/mina hund/hundar då de har varit rädda för det obehagliga tjutandet som hänger samband med denna dag.
Har dock alltid tyckt att det har varit riktigt skönt att vara hemma och tror att fest har jag varit på max 4 ggr under dessa närmare 20 åren i Sverige.
Även om man vill fira med raketer och smällar så vore det omtänksamt om man kunde begränsa detta nöje till utvalda platser. Tänk på alla de människor som har upplevt kriget och på alla djuren som vet och förstår inte vad som försiggår...
Det handlar inte om att låta bli men att tänka till så att morgondag ens midnatt inte blir en hemsk upplevelse för många.
Knut som här väntar på sin bit av parmesan ost som han får varje gång vi är hos mamma skulle bli glad om ni tänkte på honom imorgon =)

VICTORIA SECRET FASHION SHOW & PIZZA !!! =)

Klockan är snart 20 och det är dags för Victoria Secret Fashion Show 2010.


Glammig, flörtig, rolig, snygg, feminin och helt enkelt ... underbar!!!
Kvinnor som visar upp sin sex-appeal med glimten i ögat och som är stolta över detta.
Att vilja vara lite sexi behöver inte ge upphov till kritik, är det inte en önskan många har samtidigt som vi även vill uppfattas som intelligent, charmig, rolig, snäll, empatisk, duktig och mycket mer?
Sophia Loren har en gång sagt att "Sex appeal är till 50% något man har och 50% något någon tror du har" =)
En intressant iakttagelse av denna italienska donnan som alltid har förknippats med denna attribut.
Min favorit ängel i denna show är Marisa
Louise är här och så självklart min lilla.
Apples "Think different" reklam kampanj gjorde stor succé och är det inte tillräckligt think different att blanda Victoria Secret Fashion Show med att äta PIZZA??? =)
Med magar som står rakt ute är det nu dags att titta på the angels =)

NYÅRSLÖFTEN 2011

Nyårslöften som skrevs i Paris och som skulle gälla för 2010 har nästan alla =) hållits ...
På listan skrevs att en bokklubb skulle starta och visst träffas vi varannan månad och visst har jag läst fler böcker under detta året än jag gjorde året dessförinnan. En mycket trevlig nyårslöften som gick i hamn tack vare trevliga tjejer som är måna om dessa filosofiska och mindre filosofiska möten.
Ett löfte var att gå på en olje/akvarellmålnings kurs och även om själva kursen inte handlade om lektioner i den bemärkelsen man kanske trodde så hade vi en mycket trevlig kursledare och så fick vi möjligheten till att ha ett ställe att vara i för skapandet av min första tavla (som ni kan se i tidigare inlägg).
När ledaren gick runt bland oss alla för att titta vad vi hade målat kommenterade hon resultatet med att "det är så trevligt att se vad ni har målat då det säger så mycket om er själva!"
Vad skall man svara på det? Sure, it does tänkte jag med glimten i ögat =)
Att löpa en mil var också med på listan och startade med att börja springa med Anetth. Efter bara 4 löpningspass hade jag klarat av 7 kilometer men så kom en semester och en operation emellan och nu är det alldeles för kallt för mig för att springa utomhus. I m italian, jag fryser när det är kallt! =)
Nya tag till våren!!!
Min första nyårslöften blir därför
-  1 mil löpning innan slutet på juni 2011

och de som följer är följande:
- äta en måltid om dagen och inte ersätta denna med godis. Som måltid räknas dock sallader osv...
- träning 3 ggr per vecka.
Någon vis har sagt att dygnet består av 24 timmar och finns det tid för att sitta vid datorn eller framför teven finns det tid även för att röra kroppen. Så sant så ...
2010 listan avslutades med löftet om ett psykolog besök. Väntade fram tills för 3 veckor sedan men har nu varit där 2 ggr. Att ta hand om sin inre är så viktigt. Det är så mycket känslor, emotioner, tankar, sår som kroppen och psyket tar hand om men även dessa  behöver få lite hjälp med med den vårdande delen.
Kan man lägga dyra pengar på frisörbesök eller annan skönhetsvård så kan man absolut lägga pengar på att ta hand om sitt inre ...
Denna sista mening får mig att fundera...
De som påstår att det inre är viktigare, går alla till en psykolog då de har denna insikt? Jag undrar jag ...
Själv påstår jag att det är en helhet som jag faller för men förstår att man kan inte bara köra på. Dags att stanna upp och ta hand om den. Jag värnar om den och vill få de kickarna, de känslorna som jag har kanske stängt ut ...
- att fortsätta att gå till en psykolog kommer därför att gälla även 2011
- att vårda de relationer man är mån om.
Ibland är det dock viktigt att inse att vissa relationer har man men att dessa är präglade av så mycket som är svårt att reparera. Att sluta ha något slags dåligt samvete för dessa och försöka istället göra sitt bästa i de som ger en energi, som får en att må bra, som ställer upp i vått och torrt.
Någon sa förra hösten att det finns riktiga vänner och det finns bekantskaper.
Riktiga vänner finns där alltid. De är glada när du är glad, de är ledsna när du är ledsna och viktigast ... de sträcker sin hand när du behöver hjälp.
I got it! =)
Den insikten ber jag med mig Anno 2011.
- att bli bättre med att följa upp Nicoles läxor och att se till att hon gör det lilla extra gällande skolarbete...
Ansvaret ligger inte bara på skolan men även på oss föräldrar... Tid, motivation och incitament är nödvändiga att man ger ...
- inte lika mycket tid vid datorn.
Denna kommer att hållas utan några tveksamheter då större delen av mitt dygnsrutin kommer inte att vara i närheten av några datorer =)
- se till att energin flöder i kroppen och hjärnan. Struktur och fantasi...
Behöver en massa energi och struktur.
Köpte mineraler, vitaminer och acai så kroppen skall i viss mån få lite hjälp på vägen ... =)
Hade på min lista för 2010 att göra något för andra, även om det är något litet.
- Att fortsätta & utveckla denna hjälpande hand till de i samhället som behöver det
är en nyårslöfte som kommer alltid att följa år efter år. Med få medel kan man göra en stor skillnad för åtminstone någon person.
- 50 sidor av min bok skall skrivas under 2011.
De första fick jag som gåva av M alias F. En mycket personlig och uppskattad present från en person som själv kan konsten att skriva och samtala.
Jag hoppas M. att du en dag får se den boken med de sidorna du själv har skrivit åt mig i bokaffärer en dag...
- utmana mig själv.
Jag älskar att utmana mig för att bevisa att allt går.
Jag jobbade dagligen halvtid efter en vecka jag hade fått Nicole
- då min nya satsning innebär mycket jobb och knappast rymmer de 3 resor man är nu van vid så skall jag bli bättre på att gå ut och äta ute, ta en drink i sällskap, leva det sociala spelet även efter jobbet.
- satsa hårt på det nya jobbet, på alla levels.
I över 6 år har jag pratat om detta och på kort varsel bestämdes mycket.
Att hoppa på tåget eller stå vid stationen och kanske en dag ångra sig att man inte vågade?
Det är inte jag ... Jag ångrar hellre något jag har gjort än något jag inte har. Min filosofi och vad är det hemska som kan hända? Att man förlorar pengar? Bara materiella ting men om det går bra så har man vunnit då man har visat upp sådant man tror starkt på. Styrkan i att våga ...
Att få sedan jobba tillsammans med en väninna som man respekterar i sin yrkesroll och som vän är få förunnade så go .. girls!
- always be better in everything
- se till att även 2011 blir ett år att sent förglömma =)
Anno 2011 innebär stora vändningar och utmaningar.
Den börjar med något som jag bara får ta sig igenom men som även innebär att jag får ta del av hur vissa saker fungerar ... Allmänbildning på köpet och ny kunskap... =) Man får välja hur man vill se på saker och ting helt enkelt men så kommer mycket att följa som innebär så många spännande upplevelser!
Förresten !!! 2011 innebär också att jag som är född 1971 kommer att fylla 40 år !!!
Är nog en av de få som har skrivit sin ålder på facebook =) Trots att man blir lite anklagad för en viss utseendefokusering så står jag för min ålder och vad har man för val?
Att inte fylla år innebär något så mycket värre så jag ser fram emot november 2011 men glädjer mig även om att det är 10 månader kvar som 39 årig =)
Har säkert glömt en mängd olika små saker men i det stora hela tror jag att listan is done =)

KORT HÅR, MELLAN ELLER LÅNGT? WHAT DO YOU THINK?


Ikväll har vi tittat på bland annat en massa kort och nu är min Sheakspirianska fråga:
kort hår, mellan eller långt? Vad passar jag bäst i?
Kort hår?
Mellan?
ot;>Långt?
Så, hur lyder ert uttalande? =)
SVAR: __________ ?

EN BORÅS PROFIL WITH A SMILE & A NEW FRIEND


När jag och Nicole gick till City för att handla till vår fruktsallad så såg vi Tanja på första sidan på Citys egna tidning.
Självklart tog jag med mig ett exemplar hem.
Har nu läst artikeln och har fått reda på lite information om denna kvinna som jag ej visste tidigare.
Tanja som äger och driver butiken Brides & Beauties i Borås designar två kollektioner om året och varje kollektion består av cirka 200 klänningar.
Att designa 400 klänningar årligen är inte alls dåligt!
I och med detta bjuder jag dig Tanja på min uppsittarnatt då Oscarsgalan går.
lig<mce:script type="> n: center;<mce:script type="> quot;>Anno 2011 skall vi minsann se den iklädda glamour klänningar och inte i mina vanliga mjukisbyxor med trötta ögon.
You have an invitation here.... Har som årlig tradition att just se hela Oscarsgalan i direktsändning och då Tanja  säkert tittar på dessa designade klänningarna som intar The Red Carpet för att få inspiration så känns det som att jag kanske har någon som kan tänka sig att sitta vaken med mig =)
Tanja är 31 år och har två barn. Jag lärde känna henne första gången på en middag i år då en gemensam väninna skulle flytta till Stockholm.
Efter det fick jag ett underbart sms som jag ej kommer att glömma. Att ge komplimanger kan denna kvinna och hon skall ha komplimanger tillbaka då hon är en riktig driven affärskvinna som kombinerar yrkeslivet med sina två barn. Hon bjuder alltid på energi och ett leende, hon är helt enkelt en lättsam person som man mår bra av.
Ett ödmjukt men bestämt sätt  (har trots allt hört henne göra business per telefon =) beroende på vad situationen kräver, precis som det skall vara ...
I somras var vi I Smögen två gånger tillsammans och som Ann-Louise sa i slutet på den ena kvällen så trodde vi att Hamnen 4:s tak skulle lyftas då stämningen var på top.
Vi hade roligt ...
Avslutar nu, min nya väninna med att skåla med dig bildligt denna kväll.
Vi tar din favoritdrink när du är tillbaka i stan.
Och med tanke på att du säger att jag har introducerat dig till en viss livsfilosofi måste jag få med vissa ord i detta inlägg som jag tillägnar dig Tanja =)
SALUTE MIN VÄN !!!

SKATTKARTOR

När jag var liten och när vi var i Sverige för 3 veckor semester tog en dag min pappa fram en karta som han sa att han hade köpt i en skatt butik i Italien för ca 20.000:-
Det var ett gammalt papper med en text som såg gammal ut.
Tillsammans gick han och jag i skogen ute i Viared och efter noggranna beräkningar började vi gräva där vi trodde att det berömda X dolde en skatt...
En liten kista med gamla mynt, en gammal klocka och diverse annat grävde vi fram.
Att vikingarna hade gömt den där var ju otroligt =)
Det är något spännande att söka och att hitta...
Vid 12.30 kom Jessica med Izabella & Millie för lite prat och lek.
Flickorna bestämde sig snabbt för att de skulle rita en skattkarta till mig och Jess så att vi kunde gå i lägenheten och leta... Sökningen handlade dock inte om gömda och förglömda skatter men om klementiner som dessa tre tjejer hade gömt =)
Klementinerna gömde sig bakom alla möjliga konst stycken i hemmet =)
Sedan var det Jessicas och min tur att gömma tuggummi & att rita en karta...
De hittade var sin skatt som tur är och leken ville de skulle fortsätta =)
Nu sitter Nicole & Izabella framför teven och njuter av filmen "Toy Story 3".
Själv kokar jag lite pasta till dem men då de inte vill följa med mig och handla får de vad huset har =)

FRUKOST PÅ VISKAN

Dagen startade med en frukost på Viskan med Lizette.
://onceuponatimetherewasalittlegirl.blogg.se/images/2010/img_0744_124059284.jpg" alt="" />
2 timmar som verkligen flög iväg i spännande samtal om allt.
Vi tog upp bland annat något så intressant som att många tycker att amerikanerna känns lite falska bara för att de visar upp ett sådant glatt och öppet beteende, därför att de slänger ut sig komplimanger och för att ett leende är mer eller mindre inpräntat i ansiktet.
Innebär att vi tror att för mycket av det goda känns falskt?
När vi var i Florida i november skämtade jag själv om att personalen måste ha gått på något då de var så otrolig glada och önskade "a magic day" i varenda hörnet och gjorde mer än det som förväntas i jobbet.
De har förstått helt enkelt att bemötandet är viktigt, att ett leende och en vänlig fras får kunder/gäster/vänner att känna sig nöjdare, att en good feeling uppstår.
Är detta falskt? Nej, de har helt enkelt troligtvis gjort det så många gånger, lärt sig detta på olika kurser och i uppfostrandet att det känns naturligt för dem.
Att vi tycker däremot att detta är konstigt kanske säger mer om oss än om de själva =)
Varför uppvisar Sverige en sådan stor självmordstatistik?
Vi har Jantelagen som säger att vi alla skall vara lika, vi får inte äga något som någon annan också vill ha för då blir alla misstänksamma och avundsjuka, vi får inte ge allt för många komplimanger åt höger och vänster då detta upplevs som falsk och vi får inte gråta eller skratta på stan därför att då finns risken att någon tror att vi är mänskliga eller påverkade.
En advokat köpte sig en Porche efter många års arbete därför att han alltid hade önskat sig denna bil.
Han förlorade kunder. Han insåg att det var den svenska avundsjukan, att irritera sig på att någon sticker ut, att inte tillåta och glädja sig att han hade arbetat hårt och köpt sig något han velat ha.
Advokaten sålde sin Porche och köpte sig en bil som kostade minst lika mycket men som inte stack ut.
En person jag känner hamnade i trubbel pga. samma sak.
Vad är detta för samhälle egentligen? Får inte människor äga det de vill om de har möjligheten till detta?
Kan inte vi ta emot en komplimang och vara glada över att någon säger något positivt till oss utan att för den saken skulle uppfatta detta som falskt? Vad säger den tolkningen egentligen om vår egen självbild? =)))
Tro på orden!!!
Kan vi inte glädja oss att uppoffringar i form av hårt arbete kan göra så att de som verkligen satsar tid och tar risker kanske leder till något materiellt som sticker ut? Är man inte värd detta?
Att inte tillåta andra äga/ha/uppleva/leva på det sättet de vill är sorgligt och de människorna som skall ge den typen av omdömen är människor som borde jobba med sig själva...
I. gjorde oss sällskap vid frukostbordet och vi pratade om psykologbesöken som även han har börjat med.
Han har under några träffar insett hur saker från sin barndom starkt påverkar honom idag som människa, han har kommit till insikt att den självbild han har är inte alltid riktig den sanna.
Det krävs mod att inse saker och ting om sig själv och den vägen behöver man nog ibland lite coaching till.
Tror att många skulle må bra av att investera lite pengar på att ta hand om sitt inre välbefinnande. Det handlar inte att hitta ursäkter till att man är som man är men att hitta förklaringar och att få hjälp med att vissa saker kanske aldrig kan ändras men att detta är ok. ändå.
Som sagt, mycket berördes på 2 timmar och det som gör mig glad är den sanna, genuina glädjen från Lizette av att vissa saker skall nu inträffa. Vänner som är positiva till det man skall göra, vänner som förlåter att man ej är perfekt och vänner som pushar till att våga ta risker.
Dessa vänner uppskattar jag otroligt mycket, för det är vänner som inte är avundsjuka, de glädjer sig bara att man är den man är och att man vågar...
USA sägs ha blivit från början ett framgångsrikt land därför att de invandrare som kom dit var de som ville ta chansen och risken, människor som ville något mer...
Om Jantelagen hade gällt där så hade det knappast fått benämningen "möjligheternas land".
OCH apropå komplimanger lyser min väninna som a star! Så fort hon kom in så kände jag detta och sa det.
Var jag falsk? Nej, jag var ärlig ...
Som korthårig & sminkad för 4 år sedan...
Som långhårig & osminkad 4 år efter ... =)

MAD MEN

Redan förra veckan skulle jag ha en Mad Men kväll då jag för ett par månader sedan köpte Box 1-2 & 3 på denna serie som i USA har blivit en stor succé.
Efter bara 10 minuter kunde jag ge mitt uttalande "Fantastisk serie!"
Smart, intelligent, sexig, gammalmodig, modern och rökig.
En salig blandning av rollerna manligt/kvinnlig, av feminina och manliga kläder men det är de intelligenta replikerna som gör att första avsnittet får 5 marshmallows av 5 i betyg!
Mad Men avsnitt 2 väntar nu ...

ANNO 2010


Snart är det dags att runda av Anno 2010 och gör här nu en kavalkad av bilder från året som varit.
Då jag har lovat att inte blogga ut mängder av bilder på min dotter så blir det väldigt mycket ego kort men då halva året ägnas alltid med henne skulle hon annars hamna på mer eller mindre varannan b ild, något som inte uppskattas och jag försöker ta hänsyn till detta ... Ge & ta ... =)
Året 2010 började på Hotell Magda i Paris där Louise & jag var och firade Nyår. Trots att vi stod bland flera tusen människor i väntan på de stora fyrverkerierna så fick vi bara bevittna en liten liten smäll som någon hade kastat under blickarna av många förväntansfulla människor. Vi gick tillbaka till vårt hotell med tårar i ögonen av skratt och med frågor om huruvida en bombattentat hade satt stop för explotionen av fyrverkerier som vi trodde att vi skulle bevittna.
Vi fick istället dock se detta hemma i Sverige på youtube då vi fick lära oss att dessa var på Eiffel Tornet och inte vid Champs Elysée där flera andra tusen stod i väntan tillsammans med oss på ... nothing =)
Så mycket har jag dock inte skrattat på länge så visst tillhör detta en annorlunda Nyår i Paris.
Ett händelserikt år som började och slutade på olika sätt.

Skratt, gråt, hållna och icke hållna nyårslöften, erotik, romantik, vänskap, kropp, art nude, profiler, dator, böcker, tavlor, insikter, psykologi & filosofi, moral & etik, att svika och att bli sviken ... Nyckelord för det som har varit ... och som vanligt har jag sett till att det är det där lilla extra som präglat det... både på gott och ont =)
Anno 2010
Mycket har hänt och i samband med vissa händelser har skett har hjärnan arbetat vidare.
Fantastisk maskin vi har där men ännu mer fantastisk när den arbetar tillsammans med hjärtat.
Med ett ödmjukt förhållningssätt får jag snart tacka för 365 dagar som aldrig kommer tillbaka och ser fram emot de nya utmaningar och förhoppningsvis glädje/sorg som nästa 365 kommer att innebära...
Med bara 3 dagar kvar är det bara att köpa in en flaska champagne eller saft och skåla för oss!
Salute/Cin Cin!!!




SATORI

Jag håller på att läsa en mycket givande och intressant bok som handlar om att leva livet.
I boken beskrivs Zenmästarnas ord satori för att beskriva en blixt av insikt, ett ögonblick av icke-tänkande och fullständig närvaro.
De menar att även om den inte leder till en varaktig förändring så ger den en försmak av upplysning.
Du kan ha upplevt detta tillstånd ett fleral gånger utan att veta vad det är och utan att inse dess betydelse.
Satori kräver närvaro för att bli medveten om naturens skönhet, storslagenhet och helighet.
Satori har jag själv upplevt i skogen, i mötet med skogens invånare en regnig eller solig dag. Det är då jag har stannat upp och lyssnat och tittat på naturen, jag har uppmärksammat den.
Har du någon gång blickat upp mot rymdens oändlighet en stjärnklar natt och känt dig överväldigad av dess absoluta stillhet och ofattbara vidsträckthet?
Det är nödvändigt att lägga åt sidan sitt personliga bagage bestående av problem, av det förflutna och framtiden, liksom all sin kunskap.
Bortom skönhet hos de yttre formerna finns det något mer, ett något som man ej kan benämna med ett ord, en djup, inre, helig essens. Denna skönhet visar sig dock endast när du är fullständig närvarande.
Satori kan upplevas endast i ett tillstånd av icke-tänkande.
Detta beror på att mellanrummet mellan detta tillstånd och tillströmningen av tankar är för litet.
Din satori kan vara i några sekunder bara, innan intellektet kommer in men den finns där.
Så fort tanken kommer in är satori ett minne blott.
Öva dig på att uppleva de ögonblicken av njutning, av icke-tänkande för att komma åt Varandet, insikten om skönheten och att vi är så mycket mer än det vi tror vi är...

RISK QUOTES


FRIENDSHIP

Lek på innegården med Knut & Charlie =)

2 VARMA CHOKLAD & 1 LATTE

Mycket som rör sig i mitt lilla huvud och försöker tänka att man skall inte låta negativa känslor komma åt en. Ibland är detta dock lättare sagt än gjort.
Man vill förklara något på ett konkret sätt utan att känslor skall styra samtalet och det går ibland inte...
Så fort man öppnar munnen så tolkas orden utifrån andra saker som inte är de sagda.
Som någon professionell sa är det bättre att låta någon utanför sköta "samtalet" så att man slipper som mottagare uppleva det som sägs som något annat än det som orden är avsedda till.
Vi tolkar och vi värderar, vi gillar och vi ogillar, det är helt naturligt.
Vi kan uppleva en förändring i en relation som innan var kantad av skratt och samtycke utan att någon av parterna vet anledningen till att så har blivit.
Vem ansvarar för detta? Måste någon överhuvudtaget vara ansvarig? Har den som uppmärksammat och ifrågasatt detta gjort något själv för att se till att en positiv förändring skulle ske?
Dagen började dock med att väcka lillan vid 715, ut med Knut, in i bilen, åka till mammas ytterdörr för att se till att den stod öppen, hämta Nicoles kompis Agnes, köpa oss varm choklad då vi frös och så upp till sjukhuset och då till sjukgymnasten för att hjälpa mamma med detta.
Vi har gått några ärenden, hämtat Charlie och kommit nu hem. Kyckling och potatis är det som köket bjuder på. Nicole & Agnes leker, Knut & Charlie leker och jag ringer och googlar.
CD skivan från "Så mycket bättre" går om och om igen ... =)

THE LITTLE EXTRA =)

Scones har bakats och ätits. Ann-Louise, Anders och jag hade ett möte i mitt kök. Varmt var det då värmeljusen var tända i alla hörn och elementen är på... - 17 grader ute är något man ej vill få in i sitt hem.
Nutella i hela munnen medan man försöker prata och lyssna på viktiga inlägg... =)
Louise kom när mötet var mot sitt slut och Nicole, hon och jag gick sedan en liten promenad i Stadsparken med Knut & Charlie. Riktigt vackert ute. Kallt, vitt och en massa ljus. Vi bjöds på en riktig vacker vintrig syn...
Tomten hade visst lämnat några julklappar till Ann-Louise som hon nu levererade till oss =)
Är det någon slags "för vuxen varning" när man börjar spara på de ting som pryder själva paketet? =)
Det finns ordinary paket och det finns extraordinary sådana. Min väninna vet att det är det lilla ordet extra som gör den skillnaden och hon vet detta väl...
Hon levererar det där extra när det gäller paket men extra viktigt när det gäller vänskap.
En extra tack för detta för i really need you just the way you are ...
Alla kan vi säga, uttala hur saker och ting eller människor borde vara men att finnas där oavsett vad är kärlek och jag känner det och kände det när vi tre/fyra satt vid mitt köksbord idag.
Just a simple word: tack!

ÄNGLAR ...

Denna dag ägnar jag ett inlägg åt änglarna som finns omkring oss...

EN TREVLIG MIDDAG

Det sker inte ofta att jag eller någon annan lagar mat i mitt kök men igår kom en kasse med mat och en person som hade ett pasta recept i huvudet som vi skulle äta.
Fungerar plattorna? Har jag köksknivarna som behövs? Skruvkork till vinet?
Alla de basala sakerna som ett kök skall innehålla är inte lika självklara hemma hos mig =)
Sakta men säkert har jag dock byggt upp ett lager med köks föremål så inget saknades.
Tagliatelle, en massa goda grönsaker och räkor var kvällens rätt och det såg så trevligt ut med alla färgerna för visst skall mat vara färgglad?
Vin, mat och så bara avkoppling framför teven men en massa prat om livet, om psykologi, filmer, böcker och jobb.
En mysig och skön kväll i sällskap av en intressant person. Jag älskar att prata och jag älskar att lyssna på människor som får mig att fundera, som matar mig med nya kunskaper och tankar.
Tack för detta M. och för den fina presenten!
Om 30 minuter kommer min lilla som firade lite extra Jul med sin pappa och familj.
Vi skall baka scones till ett viktigt möte som väntar strax efter 16 tiden, ett möte som skall sätta lite ramar på framtida projekt.
Scones med små klickar med nutella, vad tror ni? =)
Jag som är scones bagaren och i mina öron låter det som en otrolig god kombination!
Innan ugnen kallar (den undrar vad som händer när den äntligen får jobba lite extra =) en liten syre promenad med Knut.

JULDAGEN

Nicole & jag startade med att vakna, kramas och ligga kvar.
Medan hon lekte med sina dockor passade jag på att tvätta håret och så vid 10 körde jag henne till sin pappa där hon idag skall få vara med om en stor familj Jul. Roligt för henne att vara bland en massa människor som hon älskar och få fortsätta Jul firandet även idag. Själv längtar jag efter att få hämta henne imorgon vid 11.
Åkte direkt därefter till mamma för lite gemensam frukost, lämnade henne en riktig god Julmacka som hon skall äta till lunch och så skypade vi med min syster och famij.
Min systers kille bjöd på en liten show då han dansade i de kalsongerna jag hade skickat till honom i paketet från oss.
Mamma och jag skrattade så att tårarna rann medan min syster skakade på huvudet men med ett leende =)
De visade upp några roliga figurer som Matilde hade fått =)
Efter 1 1/2 timma tog Knut och jag en liten promenad runt Annelundsparken. Kallt med en massa snö men solen sken så att parken bjöd på en riktig vacker syn och Knut njöt av att få springa runt lite.
Nu skall vi tvätta & städa då ikväll får Knut och jag lite besök. Det sägs om att matlagning står på dagordningen men känner själv att jag inte riktigt lovar detta. Lovar å andra sidan sällskap i köket medan tillagningen sker =)
Hoppas att ni har njutit och njuter av en skön Julhelg!

JULAFTON HOS MAMMA & JULKLAPPSLEK HOS SANI.

Vid 13.30 åkte vi till mamma för att vara eftermiddagen med henne.
Ett paket med Julklappar från Italien fanns tillsammans med alla de andra.
Hade fixat köttbullar och prinskorvar till Nicole men vi åt kycklingfiléer ihop rullade i bacon med potatis i ugnen.
Så himla gott och potatisen kunde jag inte få nog av...
Vi öppnade sedan Julklapparna då nyfikenheten var för stor...
Min syster är butikchef för det fina märket Brunello Cucinelli och då det är kläder som man kan nästan bara titta på så var det roligt att få ett paket därifrån. Mamma fick ett par skor och jag ett vackert och enkelt överdel med små briljanter som dekorerar högra sidan. Det är materialet som skall prata så enkel design med tyger som man kan nästan bara drömma om är det som kännetecknar märket.
En sminkdocka från mormor var vad Nicole önskade sig ...
och från mig blev det sköna innetofflor som hon har sagt att hon vill ta med sig överallt,
en säck fylld med en pass pyssel & block från Top Model
från Melissa & familj en radio från Barbie, en ny skolväska och en massa godis i Hello Kitty saker.
Åter från mig biljetter till Madicken som vi skall se tillsammans med Linda & Holly.
(Nicole koncentrerar sig här på Disney timman =)
Och Disney bjuder alltid på skratt och sorg, på kärlek och drama.
Älskar den scenen ni ser här och föredrar själv också att sitta och äta på en mysig och genuin trattoria än på en lyxigare restaurang...
Medan vi njöt av alla mysiga Disney figurer åt vi vår traditionella älskade marängtårta...
Favoriten!
Vi fortsatte med att öppna paketen och själv fick jag av mamma en halsduk som hon har själv gjort och tagit flertal timmar att göra.
Underbar nu när det är så kallt ute...
Av mig och Nicole fick mamma en liten låda med produkter från ID och nya badlakan.
Vid 15.30 knackade det på dörren och jag anade ...
Visst var det Tomten som hade hittat till oss !!!
Han hade ont i ryggen och bjöd på mysiga kommentarer.
Med sig hade han några paket från sig själv och även några från mig till lillan.
Tack Santa för att du hittade tiden mitt i din egen Jul jäkt ...
Den här söta klänningen fastnade jag för när jag såg den hänga i skyltfönstret på Nallen i Göteborg.
Anade att Nicole skulle älska den och visst gjorde hon det =). I samma butik köpte jag också ett halsband som hon fick samtidigt av Tomten...
Både från mig och mamma fick Nicole böcker och det gillade hon för hon tog en av böckerna och började läsa för oss. Vi satt i sofforna tysta och bara njöt av hennes läsning... Det är Julafton...
Tror dock att en av de presenterna hon uppskattade mest var den hon lekte med imorse så fort hon vaknade =)
Ett skötbord för dockor som man kan bada dem också i.
När alla paketen var öppna var det dags för Tomten att vandra vidare till nästa barn.
Vi kramade honom och vinkade honom hejdå.
Efter presenter, mat och mys gjorde vi oss online på skype för lite prat med familjen i Italien.
Min syster, hennes Giacomo och deras dotter och mitt Gudbarn för att prata lite och önska varandra en God Jul.
De fick väcka Matilde som nu är 4 månader och hon bjöd på en massa söta miner ...
Vid 19 tiden, efter strax över 5 timmar lämnade vi mamma för att åka till Sani som bjöd på ett mumsigt Julbord hemma hos sig och så lekte vi Julklappsleken. Den är alltid rolig och barn som vuxna älskar den.
Sani hade köpt mig när hon var på Mallorca små marshmallows att doppa i choklad som har formen av ... ja, ni ser kanske =)
Själv hade jag med mig vad jag hade köpt till henne i Amsterdam och som jag hade glömt att ge henne...
Då jag vet vilken typ av humor hon har så har hennes present till mig samma tema som min till henne =)
Vid 21.15 åkte vi hem för att titta lite på filmen "Toy Story 3" som Nicole fick av Knut.
Vi satt i soffan och hon lutade sig mot mig medan jag kliade hennes hår...
Nöjda med att Julafton blev en mysig dag gick vi och la oss.
Själv får jag några fler Julklappar den 28 och bra att sprida dem på flera dagar =)
Om en människa får kritik och nästan blir lite hånad över att han/hon köper julklappar som den personen/de personerna tycker själv/själva är dyrare medan han/hon själv aldrig pratar om något pris inför barnet då han/hon själv ej vet om en tröja kostar 500 eller 100 kronor är det rätt att säga till sitt barn att hon/han skall nu få öppna en dyr julklapp av de som kritiserar just dyrbarheten av presenterna?
Ligger det inte lite dubbelmoral i detta?
Varför ens prata om dyrt/billigt inför ett barn?
Jag undrar bara ... men egentligen vet jag redan själv vad jag tycker om detta.
Mitt svar är ... dubbelmoral men tycker själv att man skall få ge det som känns bra så jag kritiserar inte julklappen vad den nu må vara men att man kritiserar andra människor för sina inköp. Så lätt att uttala de orden för vissa ... men storheten ligger i vissa situationer i att bita ihop och vara tyst .
Därför man ej skall kritisera andra så länge man själv inte lever som man lär ...
Lite filosofiska frågeställningar även till Jul...

JULAFTON FIRAS MED LOUISE, PETTER & CHARLIE !!!


Vid 11.45 kom Louise & Petter på lite fika OCH för att byta Julklappar.
Louise fick av oss en slags goodie bag med grejer köpta i USA. En Ralph Lauren tröja, en necessär, ögonpennor från ID, ett halsband från Juicy och en bok, men min favoritpresent gav jag till Petter. En stor tavla på ett kort tagen i somras när vi gick ner till sjön tidigt på morgonen för att borsta tänderna.
Kärlek, natur, avkoppling ... Ett äkta kort!
Tycker att kortet är sååå vackert och den kommer att göra sig ännu finare i deras vardagsrum.
Charlie fick också en present från oss naturligtvis =)
Knut fick också en present från de men när de skulle ta fram den så var den redan borta från påsen. Knut hade redan tagit sin present utan att ha fått tillstånd till det ... =)
iv style= ot;text-align: center;">
Nicole fick en vacker världsklot som även jag kommer att studera ibland.
Otroligt vad lite man egentligen vet om eller glömt ...
En bra present som inte kommer att hamna i någon låda och så fick hon markera de ställen hon har varit på. Det blev några prickar =)
Själv fick dessa underbara örhängen av märket Mi Lajki. Stora och glittriga... Love them!
Och en tavla med ord som värmer!
En upplevelse fick vi också.

JULAFTON STARTAR PÅ BORÅS ARENA

Dagen startade med en mysig Julmacka på Borås Arena där vi hade förberett en massa frallor med Julskinka, glöggen stod varmt, kaffet var bryggd och så fanns en smaskig tårta och chokladpraliner till de socker sugna.
Holly glädjer sig över hur bordet blev uppdukat!
Julmusik och så hade vi det riktigt riktigt mysigt. Underbara vänner som med ett leende på läpparna har som ändamål att göra en skillnad för de personer som längtar att denna dag passerar i kalendern.
Nästa år kommer vi att satsa på ett annat upplägg men tummen upp för människor som vill ...
Att bara tänka tanken att vissa inte har det bra hjälper inte dessa, en konkret handling är vad som behövs.
Många sponsorer ställde upp med juice, bröd, tårta och tom. vinterjackor.
Ett stort tack till alla och då speciellt till Linda & Anetth som kom med denna idéen.

KVÄLLEN FÖRE ...

Bara 3 timmar kvar sedan kommer många barn att vakna med pirr i magen, förväntansfulla för vad som komma skall. Nicole kommer till mig vid 10-10.30 så att hon får en mysig morgonstund med pappa & familj. Skall tidigt imorgon bitti köra dit och lämna framför dörren presenterna till lillebror så att hon kan ge dem till honom på rätt dag.
Mysigt...
Själv har jag tillbringat eftermiddagen och tittat runt lite i butiker tillsammans med Michael från Gbg som kom och tog en kaffe och en Borås check.
Vet inte om han blev imponerad av vår stad men han shoppade lite och så fick han en lektion om acai bären.
Nu kopplar jag av som man bara kan koppla av när man befinner sig i total tystnad och när man inte är hemma så att man kan börja städa eller annat.
Anders bjöd mig hit på lite Julsmörgåsar och även om jag inte är något Julbord fantast så gillar jag Julskinka och senap. Mums!
Han är nu iväg ett par timmar med vänner och jag och Knut får disponera huset under tiden.
Jag har smyg ätit godis och tagit en varm skön bad i jacuzzin med en massa tända ljus runt hela badkaret.
Jag hade kunnat ha det sämre ...
Tittar på Knut som ligger på en pläd på golvet med sin lilla mage full med köttbullar och julskinka och tror att han känner samma sak =)
Många jäktar, vi kopplar av ...
Tog tom. på mig mössan tidigare idag när jag var ute =)
Den lånade jag efter en mysig kväll i Villastaden men tillhör numera mig, dock med ett godkännande =)
Var bland annat på Hjärterum
www.hjarterum.net
som bjuder alltid på inspiration...

GOD JUL


Imorgon är det den dagen på året som många längtar som mest efter och den dagen på året som många bävar efter. Olika familjesituationer & förutsättningar är några av de anledningarna till att Julen kan innebära en sådan otrolig kontrast för oss.
Julafton har familjelyckan som krav men om den genuina lyckan inte finns hur äkta blir denna?
Tittade på nyheterna igår och i år önskar sig barnen i USA varma jackor och sängar istället för dataspel som de tidigare gjorde. Amerika upplever en kris och nu är det de grundläggande behoven som styr vad vi önskar oss av Tomten.
Jag är materialist som många andra. Jag har en benägenhet att vilja ge bort allt för mycket till min dotter så att till slut finns inte det leendet kvar över att öppna en Julklapp då hennes förväntningarna är alldeles för stora.
Jag vill se hennes leende över att få en nalle eller en docka. Jag vill inte att hon inte har hunnit öppna ena julklappen innan hon redan lägger sin fokus på nästa för att sedan på kvällen redan ha glömt bort vad hon fick.
I år begränsar jag mig kanske för att hon redan har det mesta men även för att jag inser att det mesta av hennes saker har jag tagit med mig till jobbet då hon knappast saknade dem.
Självklart finns det kanske ändå för många julklappar om man tänker på det barnet som skrev till Santa att han ville ha en warm jacket då han frös.
Vi måste någonstans utgå från oss själva. Vi kanske inte behöver ha dåligt samvete för att vi har och kan ge men jag tycker att vi skall ge inte bara till våra nära och kära men även till de som inte har.
Varför inte ta reda på om det finns någon äldre som inte får besök eller någon ungdom som behöver något speciellt? En familj som kanske inte har råd att ge det de vill ge när de ser alla andra i omgivningen springa runt i denna shopping hysterin.
Tänk på de föräldrar som faktiskt inte har råd och där barnen också önskar sig den där leksaken som de har tittat på i katalogen...
Minns en händelse som min syster berättade om. En vän till henne skriver för typ National Geographic och besöker byer utanför civilisationens ramar. En gång bjöd han till Bologna, Italien en man som var någon slags guru. Han var fattig och ägde inget. Min syster köpte någon leksak till honom som han kunde ta med sig till sin son.
Han sa dock till henne att hon kunde ge den till någon annan "Jag tackar för din tanke Melissa men jag leker själv med mitt barn, jag behöver ingen leksak för detta som skulle i förlägningen ta min plats".
Vi har mycket att lära oss ...
Tänk att ge bort till sitt barn en timma om dagen då man helhjärtat ägnar sig åt att leka på barnets villkor?
Då skulle nog min dotter le ...
... och jag skyndar mig nu att skriva ihop ett presentkort på detta.
Min finaste gåva till min dotter skall bli just en riktig genuin lekstund som sker dagligen.
Från mig till Dig
GOD JUL

LITE JULINSPIRATION

Låter bilderna tala för sig ...

TACK TOMTEN !!!

Tomten har mycket att göra på Julafton så han har nog redan börjat sin åkning för att lämna de paketen som skall fram.
I och med min ålder så är det dock inte längre dockor eller gossedjur jag får nu f ör tiden.
Tomten har utvecklat sina gåvor =)
Jag älskar underkläder så detta paket fick mig att smila brett...
Och den här presenten fick mig också att smälta som en grillad marshmallows =)
En ljusrosa Balenciaga väska som kommer att finnas på min axel så fort vintern är över...
Tack Santa!

THE OMNIA HOTELL I SCHWEIZ

THE OMNIA
I schweiziska Zermatt på en klippa tronar Alpernas häftigaste hotell.
30 rum/sviter alla med egen balkong, vissa med bastu.
En liten annorlunda detalj är personalens klädseln  som är designad av Marc Jacobs samt att utomhusjacuzzin har utsikt mot Tobleroneberget Matterhorn.
http://www.the-omnia.com/
Ett litet tips för Er som uppskattar Alplivet =)
Rum från 1600:-

KALLT !!!

I den här kylan känner man bara för att vara hemma och mysa men avier har kommit idag med paket från Sverige och utlandet.
Har kommit fram till att jag måste ha gjort något rätt då Tomten =) har visat sig vara väldigt väldigt snäll ...
Visar mina presenter i separat inlägg längre fram ... to die for =)
Knut och jag sitter inne nu. Jag har slagit in några paket och kört några av dem till mamma då vi firar delvis Julafton där. En lugn Julafton är
Har fått en lista över vad jag skall handla då vi äter äter lite alternativ mat på Julafton.
Nicole vill dock gärna ha lite svensk Julmat så vi får se till att även hennes önskan går i uppfyllelse...
Håller på att rensa för fullt i gardroben och delat upp kläderna som jag inte längre skall ha till två högar: att skänka & att sälja vidare.
Det kändes bra att inta dörrarna till Röda Korset men en hel kasse med fina kläder och imorgon får de en till ...
Nu skall jag städa några hyllor och lådor ... =)

FÖR VIDARE ...

Vet du någon som känner sig lite ensam på Julafton så för detta vidare. Vi är några som kommer att vara där för att förgylla förmiddagen för andra och för oss själva.
Barn är självklart också välkomna, vi själva skall ha med oss våra små då det är viktigt att Julens budskap går fram till oss alla.

KVINNORS KONST


COACHING

Igår var jag för andra gången hos "min" psykolog och det kändes såååå otroligt skönt att få det kvittot i form av ord som berättade att det man har varit med om är bland det hemskaste man kan bli utsatt för.
Själv har jag skakat av mig dessa händelser för att gå vidare men det är djupa ärr som förvisso kanske läker men där ärren kommer alltid att finnas kvar.
Att få höra de orden igår var viktigt för mig. Jag fick utan att känna dåligt samvete för mina egna känslor, behovet av att få tycka lite synd om mig själv tillfredsställd.
Det finns människor som klagar för allt som inträffar i livet, som måste älta precis allt och så finns det de som bara "kör på", som tänker på det inträffat men som ändå väljer att inte låta vissa saker påverka en allt för mycket men visst gör dessa det ändå.
Ibland behöver man bara få lite neutral coaching och det är det man får genom att gå till en professionell person som är utbildad och har erfarenhet av detta.
Vill som tidigare även säga att det inte är när man känner att man har problem som man borde besöka en psykolog, men att detta borde göras även preventivt när det gäller både privata relationer och arbetsrelationer.
Vi lägger ner mycket pengar för att bli nöjda med det yttre (tänk bara på vad ett besök hos frisören kostar) men vi tycker att det känns lite smått pinsamt att behöva ta hjälp av en psykolog.
De tankarna bevisar bara att vi är fel ute ...
Ta hand om dig själv som en helhet och vårda om dig och dina relationer.
Det tycker jag är ett fint och vårdande julklapp till varandra ...

SNART JULAFTON

När dagen går mot sitt slut skall jag ha alla presenterna klara så att jag slipper köa med alla som är ute för de sista inköp på torsdag. Har aldrig gillat att köa men ibland så måste man ...
Inte alls mycket kvar då jag byter inte med många men de man byter med skall få sina presenter valda med omsorg...
En konstig Julafton väntar då på dagen blir det bara min mor, Nicole och jag. Min mamma ville inte att min syster och familj skulle komma hit pga. att hon ändå inte kan göra så mycket i och med sin skada.
Själv håller jag inte med. För Nicoles skull, för min, Melissas och kanske även för Matildes hade det varit så mycket mysigare om vi hade kunnat samlas denna dag.
Som man säger, får man ändå göra det bästa av situationen och som Nicole sa en gång när vi hade lagt oss och Knut låg bredvid oss: "Mamma, vi är en konstig liten familj" och visst är vi det.
Vi är en unik liten familj vi ... =)
Förmiddagen kommer att bli mysig då vi är några som samlas vid Borås Arena för att ordna med lite fika och umgänge för de personer som kanske inte har någon att fira Julen med.
Det är att inte förglömma att just Julafton är en av de värsta dagarna på året för alla de som inte får det som alla förväntar sig.
Familjetid, julklappar och kärlek är få förunnade och tankarna går ofta till de som inte har dessa grundläggande behoven som faktiskt blir ännu mer påtagliga för dem denna dag.
Känner du för att fira Julafton förmiddag med oss så är du hjärtligt välkommen till Borås Arena.
Det kommer att bli en enkel fika med umgänget som fokus.

EN DIKT

"Det här kommer också att gå över".
Jag fick lära mig de orden av min mormor
att använda vid alla möjliga tillfällen i livet.
När saker och ting är otroligt hemska;
när det mesta är absolut förskräckligt;
när allt är härligt och underbart och fantastiskt och bra -
säg bara de sju orden till dig själv.
De ska ge dig perspektiv på tillvaron och kommer
också att hjälpa dig
att få ut det mesta möjliga av det som är bra
och att vara absolut lugn inför det som är dåligt.
Claire Rayner

A SMILE FROM MATILDE

Smink i all ära men det finns inget finare än ett leende på en kvinna eller man för all del.
Min syster har skickat en bild på min lilla systerdotter Matilde och när jag såg detta leende kunde jag inte annat än att le tillbaka till henne, genom kortet =)
Jag smälte av denna söta syn, av ett smile på världens sötaste systerdotter!
Con amore

NÅGRA KÄNDA KVINNORS CITAT


KNUT & MAD MEN

18.30 och mörkt... Tänder en massa värmeljus och gör mig klar för en stund med boken i famnen för att sedan titta på den box jag har köpt med DVD från TV- serien "Mad men".
Serien har satt trender gällande klädstil och LV skapade en kollektion inspirerad just från serien.
Det kvinnliga idealet där kurvorna visas upp is back...

En bra serie, värme ljus och varm och skön lägenhet. En massa kuddar bakom mig och en filt på benen ...
Kvällen är min, bara min & Knuts =)

JULKLAPPSTIPS

Bara några få dagar och du vet inte vad du skall köpa?
Ett tips är tofflor/skor från Shepard.
När vi var i Köpenhamn i helgen gick mina fötter nästan "sönder" av kylan de utsattes för i de skinnstövlar jag hade på mig medan Ann-Louise fötter mådde prima omringade av får ull.
Det kommer att vara kallt ett tag till så värm dina eller någon annans fötter genom att önska dig eller köpa Shepard.
Rosa Shepard under Julgranen kanske?
Många mysiga modeller finns att välja mellan och är dessa en present får man dem i ett fint Julpaket.

KÄRA TOMTE

Kära Tomte,




det finns många saker som jag egentligen önskar mig till Jul samtidigt som jag är tacksam för det jag har.
Jag har vänner som bryr sig, jag har människor som inte känner mig väl men som beundrar mig, jag har en fantastisk dotter som jag älskar och vars kärlek jag vårdar med omsorg och jag har min familj med bland annat en syster och ett systerbarn som jag önskar jag kunde få träffa oftare.
Fortsätt att ge mig styrkan att vara ödmjuk mot den kritiken jag försöker stå ut med för att vissa relationer skall fungera. Andras åsikter behöver aldrig vara ens egen sanning om sig själv är det jag tänker på och så hoppas jag att dessa personer har bättre för sig i framtiden än att kolla upp varenda sak man gör, säger och nästan tänker =) och istället fokuserar på det de själva gör, säger och tänker då detta borde vara mycket mer hälsosam för de själva och för de kära som de borde lägga den energin på.
Jag erkänner Tomte det alla säkert redan vet. Jag gillar materiella ting och det vet du.
Jag ler när jag ser en snygg väska, fina accessoarer och kläder men jag ler även och stannar upp med tårar i ögonen när jag ser ett rådjur i skogen, när min dotters arm håller mig i sömnen och när min lilla hund snarkar under bordet.
Jag älskar att få och ta emot presenter, det är den lilla flickan som bor i mig som fortfarande gillar detta men det är kvinnan som ser inte bara tinget men tanken som gjort att den personen har valt detta för mig och den tiden som inköp och annat kostar i både tid och pengar.
Jag ler när mina vänner visar sin kärlek och önskar att jag hade gjort själv mer för dem,
jag ler åt insikter som har med kärlek att göra och jag blir ledsen över att andra vill bara söka det negativa.
Jag är tacksam samtidigt som jag önskar något mer.
Jag är tacksam för planerna som komma skall och jag önskar att allt blir som jag/vi hoppas på.
Jag önskar att sakta men säkert kunna släppa vissa smärtsamma känslor inte för att glömma bort dem men för att de inte skall påverka mig i nuet och framtiden.
Låt mig utveckla kreativitet, intresse för gamla och nya ting och låt mig fortsätta med att intressera mig för skalet utan att för denna saken skull bli dömd för att bara vilja visa upp ett yttre.
Det är inte fel i ett skal även om det är insidan som räknas, det är inte fel med att slå in en present i vackert papper och dekorera den så att den ser ut som något extra då innehållet blir på så sätt högre värderad.
Utsidan och insidan är en helhet, det ena tar inte bort det andra, det ena kan finnas där även den andra bor, de utesluter inte varandra som människor kan göra, de samarbetar om vi tillåter detta för att skapa en attraktiv helhet som är du.
Jag önskar att människor inte bara springer runt och jäktar för att köpa en massa Julklappar och för att ordna finaste middagen så att de ej kan själva njuta av den stunden som är Julen.
Livet handlar om att utveckla sig själv, att jobba med sig själv istället för att fokusera på andras brister. Livet handlar om tacksamhet för det som är medan man kan planera för nya mål.
Jag har ett mål eller nej, jag har många.
Låt mig njuta av resan mot dessa och inse det som jag läser dagligen i mina älskade böcker och som jag eftersträvar: att bli en bättre medmänniska för då kan jag vara som stoltast över mig själv.
Jag önskar därför att få fortsätta med det spännande utvecklandet av min persona och låt att människor kan förstå att man kan önska sig en Balenciaga väska och fred på jorden på samma önskelista.
Tomte, du vet att jag inte är schizofren bara för detta. Du vet att jag inte skulle tveka på rangordningen av dem om jag skulle endast få välja ett av dem men du vet också att får jag möjligheten så är jag tacksam även för det materiella.
Kära Tomte, Coca Cola har gjort dig röd så du vet att ytan har en viss innebörd som färgen på dina kläder men jag ser också den äkta gråa Tomte som går och ger hö till Rudolf och vänner så att de skall orka sprida Julkänsla på Julafton.
Jag såg dig för ca 7 år sedan på Aruba då du vände dig mot mig i hissen när du kände att någon inte kunde låta bli att stirra på dig och du sa "Oh Oh Oh" medan din mungipa visade upp ett leende.
Vissa tror att du står bara för det ytliga i form av presenter, jag vet att din persona är så mycket mer ...
För att jag vet att du finns skickar jag dig detta inlägg.
With love ...



With this letter i say Alleluja with one of my favourit songs
http://www.youtube.com/watch?v=T2NEU6Xf7lM

CHARLOTTE PERRELLIS JULKONSERT

Efter en god fika på Viskan med Ann-Louise hämtade vi Nicole som var hos sin pappa för att sedan åka till Gustav Adolfs Kyrka där Charlotte Perrellis Julkonsert ägde rum.
Trots att konserten började klockan 19 kom vi klockan 18 och en kö fanns redan.
Vi fick vänta i ca 20 minuter innan de släppte in oss i värmen men visst har kyrkor något mystiskt och magiskt över sig ...
Tillsammans med en kör på 80 personer inledde hon konserten.
Och när hon sjöng en duo på engelska/italienska så blev det ännu mer stämningsfullt. Några solo sånger, lite prat från roliga happenings i sitt liv gjorde att Charlotte bjöd på ett ödmjukt sätt på sig själv.
En idag mycket vac ker kvinna som har ofta fått höra och ta emot en massa kritik om just sitt utseende och intresse för dyra kläder.
Själv ser jag bara en donna som är mån om sitt utseende på ett sätt som tilltalar henne och säkert många andra, som har en otrolig vacker röst och som bjuder på humör.
Det handlar att se, inte bedöma.
Att hon sedan ställde upp på kort tillsammans med Nicole gjorde oss väldigt glada.
En stolt Nicole skickade iväg kortet till sin farmor som också var där och till sin pappa.
3 CD skivor för 200:-, rena Knallepriset =)
Musik berör och har förmågan att få oss att tänka på platser och människor som vi kanske förknippar med just en vill låt.
Ikväll handlade det för mig om att njuta av att höra denna vackra röst sjunga Jul sånger för att få lite av den Julkänsla som är så mysig att känna.
Att få dela detta med en väninna och sin dotter gjorde inte saken sämre.
Både Nicoles kompis Agnes med familj och min väninna Jess visade sig vara där för denna sinnes njutning.
Tackar för den stunden i kyrkan och tackar Charlotte för den starka och ödmjuka kvinnan jag tror hon är.

FJÄRDE ADVENT & ECKHART TOLLES TANKAR.

Fjärde Advent, mindre än en vecka fram till Julafton...
Började dagen med en sen Advent frukost hos Louise & Petter som snällt har tagit hand om min prins Knut.
Han och Charlie är riktigt söta ihop och Charlie har visst nu lärt sig att resa på benet när han skall kissa.
Hundvuxenpoäng =)

Min lilla Fjärde Advent present är kanske nya tankar som väcks =)

http://www.youtube.com/watch?v=bTD2QMIy1QQ

http://www.youtube.com/watch?v=Btzugl11v0g


En bok som jag har fått rekommenderat och som jag nu sakta men säkert läsa är boken
"Lev livet fullt ut" skriven av Eckhart Tolle.
Boken skall inte streck läsas då den kräver tankeverksamhet och förståelse. Man måste stanna upp, inta det som skrivs, reflektera för att sedan kunna gå vidare.
Boken som ni kanske har märkt av mina reflektioner över nuet handlar just om detta, om den stress att ta sig till framtiden att nuet bara ses som ett medel för att nå dit.
Tolle menar att inre stress orsakas av att vara "här" men vilja att vara "där", eller att vara i nuet men vilja vara i framtiden. Denna splittring sliter sönder på människan inombords.
Man skall istället njuta av energiflödet, av den höga energi som man upplever i stunden.
Tolle poangtärar att var vi nu är skall vi vara där till 100%. Om du upplever ditt här och nu som outhärdligt och det gör dig olycklig har du tre möjligheter: avlägsna dig från situationen, förändra den eller acceptera den helt och hållet. Att ta ansvar för sitt liv är att välja en av de tre alternativen och det ... nu.
Många "tänk om", många "en dag kommer jag att lyckas" präglar människans tankar.
Upptar ditt mål så mycket av din uppmärksamhet att du reducerar nuet till ett medel för att nå målet?
Själ detta glädjen i det du gör? Väntar du på att börja leva? Om du skapar ett sådant tankemönster kommer nuet aldrig att vara tillräckligt bra oavsett vad du uppnår eller åstadkommer; framtiden kommer att då alltid se bättre ut.
Väntar du i "större skala" (alltså inte i en kö)? Väntar du på en semester, på att barnen blir större, på en meningsfull relation? Många människor ägnar sitt liv åt att vänta på att börja leva.
Väntan är ett medvetandetillstånd. I grund och botten innebär detta att du vill ha framtiden men inte nuet.
Konflikt mellan var du är och vad du vill vara skapas och din livskvalitet försämrar sig påtagligt.
Att sträva efter en förbättring är inget fel. Du kan dock förbättra en livssituation men inte ditt liv.
Din livssituation består av dina omständigheter och dina erfarenheter.
Livet är det primära, Varandet.

Tacksamhet för nuet och för överflödet i livet som det är nu är sann rikedom.
Det kan inte komma i framtiden. Med en sådan tacksamhet kan rikedom med tiden manifesteras för dig på olika sätt.
"Lev livet fullt ut" ... don t forget ...

ETT "VUXET" SANDLÅDA

När jag öppnade ögonen hörde jag att det skottades snö ute... Alltså kan inte klockan ha varit allt för tidigt. Tittade i mobilen och log, 9.30 !!!!
Jag som är en morgonmänniska!!! Jag som alltid går upp som senast kl. 7 även på helgerna har lyckats sova 8 timmar !!! Otroligt !
När man var gravid tänkte man att man skulle "passa på" att sova då man anade att sömn skulle bli någon slags bristvara i sitt liv under en period.
Nu tänker jag att kroppen kanske förbereder sig för att den skall både fysiskt
gå igenom en annan typ av graviditet, den som innebär att verkligen jobba på. Att skapa, tänka, planera, motivera, hitta och så mycket mer av det som vi människor ofta behöver. Om ett jobb har en kreativ sida tror jag att vi mår som bäst av det och kreativitet finns i mycket så det handlar att inte bara förknippa detta ord med konst.
Kreativitet har inga gränser och inga ramar.
Vissa använder använder istället sin energi till att kritisera.
Ni har kanske råkat ut för att en feed-back kan antingen vara just det eller framföras på ett barnsligt och omoget sätt som bara säger mer om den personen som har uttalat sig än om vad som egentligen sägs.
Det är så tråkigt när sådant här händer, speciellt i den typen av relationer som man vill skall fungera för att andra skall må bra. Vuxna människor borde till hänsyn av sig själva och andra tänka till innan man säger de orden som inte vinner annat än att bara visa sitt rätt så dumma sida.
Jag är långt ifrån perfekt, det vet jag som ni men en sak som jag tror jag är rätt så bra på är att inte söka fel i andra människor. Vi lever alla olika typer av liv, vi gillar och ogillar olika saker, vi värderar och uppskattar saker och händelser i olika grader, vi har olika erfarenheter och vi har gått igenom olika saker i livet som ger oss olika referensramar i hur man skall bete sig och om vilka förväntningar man har av sig själv och andra.
Det konstiga är dock att oftast är det människor som har gått igenom en hel del som ofta utvecklar en större empati än andra.
Kanske för att de lägger inte så mycket energi på att söka andras fel då de vet vilka problem som är riktiga problem och så finns kanske synen på att man inte behöver vara någon som alltid utgår från att något är menad som ett fel.
Jag har en väninna som är skild och som har en son med sin fd. Han har en ny kvinna och min väninna har mig veterligen inte varit den typen av fd som är den jobbiga då hon själv valde att gå isär och då hon själv blev väldigt glad över att hennes fd blev kär i en ny kvinna då det är inte roligt att bli lämnad men det är inte heller roligt att lämna någon man tycker om. Hon ville bara se honom lycklig och därför var hon glad över att han nu var åter nöjd med sin livssituation.
Häromdagen ringde hon till mig för att berätta att hennes fd hade ringt till henne och sagt följande ord:
"Emma, jag vill att du skall veta att det inte spelar någon roll hur dyra kläder du tar på vår son om han luktar illa. Han kommer att bli mobbad för detta".
Som ni kanske förstår blev min väninna lite förvånad över denna kommentar.Det visade sig att deras son som hade "duschat och tvättat håret" gjorde inte det på riktigt.
Han kom ut blöt och han använde både duschkräm samt shampoo men instället för att använda detta på sig själv så tvättade han leksaker. Vill även poangtära att sonen är ej 2 år men närmare 9.
Förutom detta visar sig att både hennes fd och nya sambon blev medvetna om detta själva för bara någon månad  då de hade smygtittat och insett denna låtsas scenario.
Varför utgår denne fd man med sambo som är intelligenta människor  att min väninna skulle medvetet låta sin son gå till skolan smutsig???
Och varför uttalar man detta med orden "det spelar ingen roll om du tar på vår son dyra kläder om han ändå luktar illa" ???
Hon gillar som mig att köpa ibland något plagg som inte bara är HM. Zara ligger på kanske 30:-/80:-kronor dyrare och så har hon köpt någon ute jacka som sonen har använt i 2 år och som är av ett dyrare märke som hon dock hade mycket snällt fått köpa för inköpspris.
Först och främst är min personliga åsikt att hon inte skall behöva försvara sin smak om hon nu väljer att handla på HM eller Zara eller Ralph Lauren för all del.
Vissa människor gillar att handla märken, andra inte.
Om någon uppskattar en vara som har ett märke av dyrare art innebär inte detta att den personen är varken bättre eller sämre och de skall absolut INTE kommentera hennes inköp till barnet med sarkasm framför sonen ...
Förutom detta tycker jag att då de själva hade troligtvis insett att sonen låtsas tvättade håret så kanske de skall bjuda på att även min väninna inte insett att detta var något som inträffade ibland.
Tänk om det hade framförts med följande ord istället: "Emma, vill bara berätta att vi själva här hemma har upptäckt att vår son inte alltid tvättar håret när han är i duschen för att göra detta, så håll ögonen öppna och ha lite koll på honom. Bara ett tips då vi märkte att det är troligtvis det som har skett nu sist när han var hos dig".
Saker och ting kan framföras på så många olika sätt. Är budskapet det som är viktigt lyckas man nog bättre med detta igenom att använda sig av de orden som inte användes i detta fall. Genom att använda istället de orden som han/dem valde att uttala visar man bara upp en benägenhet till att vilja såra.
Tror inte att det finns någon man eller kvinna som tror att en plagg från Zara eller Ralph Lauren kompenserar att ens barn luktar illa.
Om jag själv skulle tro detta om min väninna skulle jag nog ha ett ordentligt samtal med henne.
Denna är bara en av många konkreta exempel om hur man kan framföra olika budskap ...
When we judge or criticize another person, it says nothing about that person; it merely says something about our own need to be critical.
Any fool can criticize, condemn, and complain but it takes character and self control to be understanding and forgiving.
He has a right to criticize, who has a heart to help.
To avoid criticism, do nothing, say nothing, and be nothing.
It is easier to be critical than correct.
Criticism is an indirect form of self-boasting

GÅRDSBUTIKEN HONNING & FLORA

Vi lämnade Köpenhamn för att dra vidare till Hyllinge där gårdsbutiken
Honning & Flora
ligger. Den här butiken är en populär sådan som många inredningsbloggar gärna skriver om.
Nu vet vi varför... =)
Men Först ett tips ... Åk på vår/sommar. Vi hamnade i en liten snöstorm =) och allt vitt gjorde att man kunde knappast se vägen...
www.honningogflora.dk





Äntligen framme !!! =)
Inte många butiker som kan "skryta" med att ha publicerat en egen bok ...
Den här önskar jag köpa till Nicoles rum.
Och så gick vi ut till en annan butik hon har på gården.
Den trevliga ägarinnan som hade öppet extra då vi inte hann i tid ... =)
Älskar det här kortet !!!
Tillbaka till huvudbyggnaden.
Och så får vi en "hejdå" för denna gången, ... but we will come back... till våren/sommaren =)
Bara några få meter från denna gårdsbutik ligger denna bostad/slott/gård =)
Who is the owner?
En blandning mellan Bradley Cooper/Paul Walker/Mathew Mc Conaugh/George Clooney som ... väntar på mig???
Då ingen kom ut åkte vi mot Helsingör och färjan som har tagit oss tillbaka till Sverige men först fick vi förvånade blickar även av djuren som undrade vad vi gjorde ute på landet i detta väder =)
Och nu tvingades vi även att backa =)
Får dock erkänna att miljön var otrolig vacker !!!
Tackar för nya kunskaper, nya vyer, nya insikter och en ny vilja !!!

ANTIKBUTIKEN FILDEFER I KÖPENHAMN

Har under dessa två dagar i Köpenhamn runt bland annat några butiker som säljer antikiteter lärt mig värdet och skönheten av Tolix stolarna.
Att jag nu önskar mig att Tomten eller Påskharen kommer med 4 stycken Tolix stolar i färgen rosa till mitt kök är numera fakta.
ÄlSkAr DeM !!!

Till Melissa (min syster)
Åk på marknader och auktioner =) och ser du några Tolix stolar/pallar eller LV vintage eller något annat av de industriella föremålen som finns här säg till oss !!!
Vi kommer med skåpbilen och lastar !!!
Louis Vuitton väskor är tidlösa och passar utmärkt ihop med antika föremål. Som jag sa till min kära väninna så går det att förena våra två världar och intressen =) och erkänner att jag är helt såld av dessa butiker som vi har besökt. Älskar känslan och älskar a tt man kan blanda många olika stilar med många olika epoker...
Old books !!! LOVE !!!
Självklart blev det lite lite shopping med bland annat ...
2 viktiga föremål som står och har alltid stått och står för något viktigt för oss.
2 bokstäver och två symboler för att tiden är ett "nu" genom åren...
www.fildefer.dk



HOTEL FOX

Efter lite fönstershopping åt vi för första gången idag och valde ett mysigt kafé.
Jag valde en god macka med aubergine, pesto, sallad och soltorkade tomater... Mums!
Vi valde att checka in på Hotell Fox som vi hade fått rekommenderat förra gången vi var här, då vi besökte Köpenhamn för att titta på Kings of Leon.
Alla rummen har olika profiler och teman.
När vi öppnade dörren till rummen hördes vår skratt i korridoren då vi ikväll som då har det rummet som nog påminner mer som en bordell än ett hotellrum =)
Rum 309. Hur stor är sannolikheten att något sådant kan inträffa? =)
Och så skylten
DO NOT DISTURB
med förklaringen till vad rummet vi skall nu sova i står för =)
What can i say? Where are the men who look like clowns? =)
From this seductive and sophisticated room will we now say goodnight...

BUTIK SOPHIE OCH K & CO

Två antikbutiker har vi hunnit besöka idag i Federiksberg.
www.butiksophie.dk











Dessa trodde jag var två lampor men icke.
Två hatthållare visade sig dessa vara istället ... =)

















Och så i mysiga K & Company
Hundar verkar vara populära att ha med sig i butiken. De förmedlar en avkopplande och familjär känsla.
Så mysigt att få ta del av dessa gamla saker. Vem har ägt dem? Vad har de för historia bakom sig?
Vem har suttit på den stolen och kanske filosoferat över sitt liv? Vem har suttit och läst med den lampan tänd och vad har de läst?
Så många frågor och så få svar men det är just det som gör de old things så spännande, de har en historia som kan få den nye köparens historia med sig vidare ...
Sakerna vet mycket, de har hört och de har sett men kan bara förmedla vidare själva känslan och det är den känslan som vi köper och det är inte illa alls  ...

CIRKUS

Första stoppet gick till Helsingborg och då till mysiga klädbutiken Cirkus där jag äntligen fick träffa Lotta !!!
Vi blev bjudna på kaffe/choklad och fick ett trevligt och givande samtal.
Det är underbart med människor som delar med sig och Lotta gjorde verkligen detta.
Ett stort tack till dig Lotta för att du träffade oss trots din lediga dag !!!
www.cirkushbg.se
Cirkus egna prinsessa på ärten ... =)
Åker ni till Helsingborg måste ni åka till Nedre Långvinkelsgatan 11 där denna vackra butik ligger.
Kända klädmärken med bland annat Cirkus egna märke Spira finns att köpa.
Rekommenderas !!!

BRUSCHETTA & JULKÄNSLA PÅ STAN

Kött och pasta rätter i all ära men jag gillar bröd, tomater, olivolja, salt och ruccola!
Hade jag även haft kapris i kylskapet hade lyckan varit total för jag älskar kapris!
Skulle tom. våga mig på ett uttalande som lyder att jag tycker att dessa är bättre än marshmallows och då förstår ni att jag verkligen måste uppskatta dessa... =)
Nicoles =)
Min =)
li
We just enjoyed this dinner och  självklart blev det även kyckling till ... proteiner är viktiga!!! =)
Julstämning på Stora Torget

PICS

Dessa är från min hall.
Playa del Carmen, Mexiko.
Min syster & hennes Giacomo...
Dessa tog jag i Hurhagada =)
Jag älskar kort !!!
Of all of our inventions for mass communication, pictures still speak the most universally understood language.

Walt Disney



WHITE

Imorse var min lilla hur glad som helst över att gå upp. Hon ville ha på sig sin vita klänning och den pälsvästen hon fick av min syster i Italien.
Anledningen till denna glädje beror delvis på att de skulle ha mysdag i skolan. De fick ha med sig egen fika och så skulle de bli bjudna på Julbord som lunch.
Det är själva plockandet hon gillar, inte så mycket maten ... =)
När vi kom ut från dörren möttes vi av all snö!



På väg till skolan stannade vi därför på Orion så hon fick ha med sig, dagen till ära, en varm choklad och så köpte hon sig en lussekatt & bulle som fika.
Själv åkte jag hem för att en stund senare hämta Ann-Louise då ett kortare möte väntade i Viared.
Inte många bilar ute på vägarna och allt det vita blänkte nästan men vi kom både fram och tillbaka =)
30 minuter kvar så skall jag hämta Nicole & Izabella då vi hade lovat dem en lekdag!
Min Akille häl är just löften som inte hålls, den besvikelsen över att någon lovar något som den personen kanske vet den ändå inte kan hålla smärtar mig så jag är noga med de orden, med att lova ... och löften skall hållas så lek väntar även idag =)
A promise made is a debt unpaid.
Promises are like babies:  easy to make, hard to deliver.



KVÄLLSTANKAR

Jag har vid tidigare tillfällen, på mitt tidigare blogg berättat om vad en indian sa till Carl G. Jung, en av mina favorit psykologer och redogör för detta igen då jag tycker att orden är klockrena.
Carl G. Jung berättar i en av sina böcker om en nordamerikansk indianhövding som påpekade för honom att de flesta vita människor enligt hans mening hade spända ansikten, stirrande blick och ett grymt sätt. Han sa: "De söker alltid någonting. Vad söker de? De vita vill alltid ha något. De är alltid oroliga och rastlösa. Vi vet inte vad de vill ha. Vi anser att de är galna".
Buddha lärde ut att själva roten till lidandet står att finna i ständiga begär och önskningar.
Motståndet mot nuet som en kollektiv störning hänger nära samman med förlusten av medvetenhet om Varandet och utgör själva grunden för vår avhumaniserade industriella civilisation.
Ytterligare en berättelse som jag har tidigare skrivit om kommer här och nu då vissa insikter behöver vi alla repetera...

Den nöjda fiskaren.

En fiskare hade avslutat sitt arbete för dagen och satt intill sin båt på stranden. En rik affärsman passerade och upprördes över att se fiskaren lata sig på stranden och titta på solnedgången.

- Varför är du inte ute och fiskar, frågade affärsmannen.

- Därför att jag har fångat tillräckligt med fisk idag. Nu sitter jag här och tar det lugnt och njuter av eftermiddagssolen, svarade fiskaren.

- Varför fångar du inte mer fisk när du har tid över, sa affärsmannen.

- Vad skulle jag göra med den fisken, undrade fiskaren.

- Du kan sälja den och tjäna mer pengar, blev svaret. Med pengarna kan du köpa en motor till din båt. Sedan kan du åka längre ut på havet och fiska på djupare vatten, fånga mer fisk och köpa nylonnät. Det kan ge dig ännu mer fisk och ännu mer pengar. Snart kommer du att ha tillräckligt med pengar för att köpa en båt till. Sen kan du bygga upp en hel fiskeflotta, sälja den och tjäna massor med pengar.

- Vad ska jag göra sen, frågade fiskaren.

- Sen kan du varva ner, ta det lugnt och njuta av livet, sa affärsmannen.

- Det är ju precis vad jag gör.


MILLIE 5 ÅR !!!

Idag har mitt söta Gudbarn Millie fyllt hela 5 år !!!
Bland alla önskemål fanns "baksaker" så Nicole och jag åkte till Lagerhaus för lite present inköp.
Efter denna shopping åkte vi till mormor för att tillbringa ett par timmar där.
Min mors två väninnor kom efter en stund för att ha lite hemma SPA med henne.
Vilken mysig idée!
Nicoles rastlöshet över att åka till kompisarna var dock stor så 17.45 åkte vi till Jess & familj.
Vi välkomnades av en god doft av mat och av värme. Ni vet den där familjen känslan då Millies mormor och morfar samt morbror och kusin var också där. Vi var glada över att vi fick räknas till "familjen" eller till "de nära" =)
Millie öppnade paketen hon hade fått och leendet var där trots ett suddigt kort taget i motljus =)
Födelsebarnet ... Fick be henne om ursäkt för att jag inte hade fyllt i denna receptbok med egna sådana ... =)
Izabella & Nicole leker små grodorna? =)
5 ljus att blåsa =)
Insåg att 40 stycken väntar på mig i november 2011 men som Jessica vänligt påminde mig om finns det att köpa ljus med siffror. En 4 och en 0 =)
Nej, skall minsann fylla hela min tårta med 40 brinnande ljus !!! =)
Och Jesper serverade tårtan ... Fick jag gifta mig? NEJ, tårtbiten välte direkt efter att den hade lämnat tårtspaden =)
Klockan 20.30 var det dags att tacka för den goda maten och trevliga umgänge.
Magen är mätt och Nicole var lite ledsen att behöva gå därifrån men vi lovade flickorna att de får leka även imorgon.
Med detta som tröst satte vi oss i bilen och åkte hem.
Hon somnade med ett leende ... Imorgon väntar fika stund då de skall ha med sig egen sådan under en filmvisning och så är det Julbord på lunchen.
Hon ser fram emot morgondagen men påminde henne om att hon skall vara glad för det som är =)
Skall man inte börja i tidig ålder med denna livsfilosofin att leva i nuet? =)
Det är ju trots allt värt ett försök =)
Med ett leende på läpparna somnar snart även jag.
En mysig dag, tacksam för den ...
och ...
GRATTIS MILLIE !!!

MYSMORGON

Mysmorgon idag. En ledig och skön dag då det blir jobb/nöje till helgen.
Efter att ha kört Nicole till skolan, lagt in en maskin tvätt så gick jag ner med latte och lussebulle till en liten sjuk Louise som väntade i gossig munktröja och mjukisbyxor.
Djupa samtal i soffan gav denna morgon en filosofisk och psykologisk touch =)
Våra små fyrbenta vänner är så söta när de är ihop!
men självklart även när de är ensamma på bild =)
Knut & Charlie,
vilket radarpar !!! =)
De skall få springa och leka tillsammans i hela två dagar då Knut skall vara med Louise & Petter i helgen.
En mysig helg väntar honom med mycket lek ute i Louise föräldrars stuga.
På vägen hem stannade jag i bokaffären då böcker är något jag älskar och då böcker är något som uppskattas även av min dotter.
Igår kväll låg vi med var sin bok i sängen och läste.
Mysfaktorn på de stunderna är hög och även om klockan kanske blir lite för mycket så tycker jag att den stunden är guld värd.
När jag var "liten" var det en serie som gick på teve som hette "La banda dei Cinque" och den var min favoritserie som baserar sig på böckerna av de Fem.
Såg några av dessa i bokhyllan och köpte 2. Perfekta Julklappar då jag skall göra en liten låda med bara böcker till min lilla.
Hoppas att hon uppskattar dem så mycket som jag gjorde.
http://video.libero.it/app/play?id=d90d9dc807074a47ddef48cdea011dce

Dessa två köpte jag idag =)
You cannot open a book without learning something.
Confucius


ÅTER PÅ LEOS =)


Från en soffa till en värdering av diverse ting för snart handlar det om att satsa ...
Om saker och ting går åt skogen så kan man ändå inte ha mindre än noll eller hur? =)
Och noll när det gäller materiella ting är aldrig en nolla ...
Oavsett vad så är det saker som skall bli klara inom kort och känner i mitt hjärta och hjärna att detta är så rätt som det bara kan bli och tackar för möjligheten.
Några som tackar är Nicole & Agnes som ville komma till Leos.
Kan ni tänka er att jag sitter här IGEN???



Sitter idag vid borden och inte i en av de sköna so fforna och flickorna är spårlöst försvunna bland alla dessa
små och stora gömställen och åkattraktioner.
Ett amp;lt; ;strong>tips är att köpa ett årskort härifrån då det betalar sig väldigt snabbt ... =)
1500:- för ett helår...
En utmärkt Julklapp till barnen!
Nu telefonen och nya samtal, datorn och nya mail.

IBLAND BEHÖVER VI LITE HJÄLP

Brrrr .... Riktigt kallt idag ...
När jag var ca 16 år tog mig min far till en psykolog i Bologna då han tyckte att mycket hade hänt och att jag kanske hade ett behov att få tala ut, att få läka de såren som delvis han var skyldig till.
Minns som idag när Signora Traina välkomnade mig och efter att vi hade presenterat oss för varandra fick jag lägga mig i soffan, blunda, se framför mig en vit panel och berätta vilket djur jag såg.
Djuret var en häst och därifrån fick jag tala fritt om vad hästen gjorde för att en lång stund efteråt när min berättelse var slut tolka fram innebörden av detta.
Jag var hästen och det som hästen var med om var sådant som min hjärna och hjärta redan hade upplevt.
Gången efter beskrev hon 4 olika vägar för mig. En skogsväg, en landsväg, en stadsväg och ytterligare en fjärde. Medan jag låg där och blundade fick jag då berätta vilken väg jag tog och vad som hände mig.
När barn skall beskriva en smärtsam händelse så får de oftast antingen rita eller ta till en leksak som hjälp, de har då lättare för att berätta det inträffat.  Ibland är verkligheten så smärtsam för en att man inte riktigt vill ta in att man själv är huvudpersonen i just den berättelsen om sagan om sitt liv.
Två veckor kvar på december och dags att förverkliga en av mina nyårslöften som var/är att faktiskt göra något så amerikanskt som att gå hos en psykolog.
Ni kanske trillar av stolen när jag berättar detta men i många länder är detta något väldigt vanligt, man har kanske insett i många kulturer att det är viktigt ibland att bearbeta för att släppa de starka känslorna som kanske hämmar eller låser en i livet.
Idag som 39årig gick jag dit för att berätta för en person som har den kunskapen att lyssna och att hjälpa en att förstå. Ingen som jämför sig med min berättelse, som granskar en med kritik eller empati, en professionell hjälp med två lyssnande öron och en hjärna som tar in för att vid senare tillfälle säkert återkomma till mina redan sagda ord...
50 minuter där jag presenterade mina 39 år. Förutom någon enkel fråga så pratade jag kontinuerligt om de fakta som inträffat.
Självklart fanns det näsdukar på bordet då det är meningen att man skall kunna få visa sina känslor.
Man behöver i det rummet inte vara en roll, hålla en viss fasad, man kan bara släppa alla tankarna och tala, tala fritt och då från sitt hjärta ...
När tiden var slut fick jag en fråga "Har du aldrig haft någon professionell stöd under alla åren?"
"Nej, jag har varit min egen terapeut" blev mitt ärliga svar.
Utan att tillägga speciellt mycket gav hon mig en lapp med en ny tid ...
Ja, jag är visst välkommen tillbaka, den professionella psykologen förstår att jag behöver komma dit för att komma åt de känslorna som begränsar mig i relationerna...
En okänd kvinna jag mötte på flygplanet mellan Holland-Sverige tog efter bara 20 minuters kall prat min hand och sa "Jag ser hinder min vän... Du måste känna den smärtan du bär på för att lösa upp den. Det hjälper inte att prata eller skriva om den, du måste uppleva det i ditt hjärta igen så att den inte längre har en sådan stark inverkan på dig"
Den kvinnan jobbar som kurator och visste väl vad hon pratade om ...
Jag har alltså hållit detta nyårslöfte och ser fram nästa besök...
Om jag nu får skämta till lite och det får jag faktiskt göra, då det är trots allt min egen blogg, snacka om att vara Hollywood fru!!!! =)

GOODNIGHT ...

När du ska sova står världen stilla
Då dina ögonlock sluts tänds stjärnorna
När din suck av frid når mina öron tystnar fåglarna
Då du somnar ställer livet om sig till en ny epok
för dig, för mig, för alla andra
Dikt av sara Högendahl

SCORETT

Ser att även Carolina Gynning har köpt in samma skor som mig ... I was first dock, då mina har funnits i mina ägor i en månad minst =)
Som hon skrev, ett mycket bra budgetköp från Scorett.



MY PRINCE

Knut är mycket för  CARPE DIEM filosofin =)

EN HOLLYWOOD FRU PÅ LEOS? =)

Denna förmiddagen har handlat om samtal och att få tag på folk. Varför har människor mobiltelefoner på jobbet om inte för att bli uppringda? =)
Ett kortare möte och så hämtade jag Nicole, lämnade lite garn och vår choklad till mamma och sedan åkte vi och hämtade Kajsa som Nicole inte har lekt med på några månader.
När jag hämtade min dotter på gården kom en tjej fram som måste ha gått i tvåan eller trean och frågade mig: "Får jag säga en sak? Du ser ut som en Hollywood fru"
Förstod att det var en komplimang, så den var menad tror jag och så funderar jag vidare över av vilken anledning man ställer sig frågan över huruvida det är en komplimang eller inte.
Vad är det för fel att vara en Hollywood fru? Att vara en fd fru eller fru som bor i Hollywood?
Står detta som ett begrepp för det ytliga?
Sådana diskussioner älskar jag att bita i och jag opponerar mig alltid över människans oförmåga att inse fakta.
Sluta kritisera andra och titta på dig själv. Det enda man vill genom att vara kritisk mot andra är att höja sitt eget värde. Gör man det? Nej.
Jag bor dock inte i Hollywood och jag är inte fru.
Borås singel is what i m =)
Inte så glammigt kanske men så är jag det därför att jag vill det =)
Långt ifrån Hollywood ligger Leos Lekland där jag befinner mig just nu och dit de gärna ville åka. 3 barnvagnar som verkar lämna stället och ytterligare 2 mammor sitter vid ett bord längre bort och pratar. Pratar de om blöjor, aktier eller om deras man? Kära i honom eller besvikna över hur förhållandet blivit med åren? Tänk om man kunde få höra vad alla säger ...
Läste i en artikel att de romantiska komedierna vi älskar att se på tv/bio gör oss bara besvikna över vårt förhållande, då verkligheten överensstämmer inte med filmerna.
Konstigt =) ... och vi som är singlar har bestämt oss att vi förblir singlar tills vi träffar på Han som finns på just film, på den rollen, på den mannen som har utseendet och replikerna skrivna efter ett manus.
Well ... Han finns då kanske inte ... eller vad tror ni?
Livet är nu så jag får en liten rysning av detta faktum och mår bra. Nu är jag på Leos Lekland, med två glada tjejer som springer runt. Själv får jag möjligheten att tänka, skriva och snart ringa.
Nu ... just nu är livet ... Historien är bara en "nu" som redan har inträffat och framtiden en "nu" som kanske inträffar. Lurigt, magiskt och ... tragiskt att så många planerar för en "nu" om ex. en månad men njuter inte av den nu som är nu...
Kan livet bli bättre? Skulle nog kunna göra en lista över saker som jag gärna hade hoppat över i det "nu" som har varit och i det "nu" som komma kanske skall men det enda som är säker är den nu som sker precis medan jag knappar med fingrarna och då är jag nöjd.
Insikten över många saker gör mig glad och resan mot alla olika mål skall man njuta av och de sakerna som man ångrar kan man ändå inte göra ogjorda. Lika bra att inse detta och gå vidare... Spilld mjölk kan bara torkas upp eller lämnas kvar, man kan aldrig göra en handling ogjord som redan har inträffat...
Vi lär oss, vi är trots allt människor som letar efter vår plats på jorden utan att veta att vi redan har den, att letandet skapar bara en oro som vi inte behöver känna.
Så smarta är vi homo sapiens =)
Nicole och Kajsa leker och skrattar, de lever i nuet och nu skall jag ta en kopp kaffe och titta lite på en bild som någon skickade mig igår. Lite Hollywood fru i vissa attribut är vi nog alla, medvetet eller omedvetet ... =)

EGET GODIS

Ingredienser:
Marabou mjölkchoklad
Marshmallows
Nötter
Små marränger
Smält chokladen och lägg in resten av ingredienserna...
Viktigt: Smaka =)))
Och så gör man stora eller små högar att ställa sedan in i kylskåpet.
Den här fick bli en lite outsider =)
Nu väntar vi här i soffan på att chokladen har kallnat så att vi kan smaka ...
Mums !!!
BETYG: 10 points of 10 !!!

GODIS !!!

willcotton.com
Vem har sagt att godis ej är konst?
Så här kan jag absolut tänka mig att bli fotad ... speciellt om jag får äta upp all sockervadd efteråt =)
Mums =)

TREDJE ADVENT

Tredje Advent ...
Konstigt att det kallas för tredje Advent och det är bara den 12/12?
Vi vaknade, tände lite ljus och öppnade Julkalendern... Förutom detta fick Nicole som varje söndag en present från Tomten, den låg i Julsockan och där i låg en tuggummi maskin =)
Santa är verkligen cool som kommer ihåg allt och lilla Tand Fén hade lämnat en peng bredvid tanden som hon troligtvis tyckte att Nicole skulle behålla...
Vid 9 gjorde vi oss i ordning för att åka till mamma för lite fika.
Nicole provade förra årets inköp på Knut =)
Hos mor
Nu är klockan 12.30 och en mängd förslag om hur eftermiddagen skall tillbringas. Vad väljer vi att göra?
Lillan är lite förkyld så även om det är vackert ute så är det otroligt kallt... Vi väntar en liten stund innan vi bestämmer oss för det ena eller det andra ...
Söndagslyxen består i just avkoppling!

JULPYNT

Nu har vi pyntat klart eller nästan klart ...
Tom. ett litet pepparkakshus som vi har köpt av några elever som samlar in till sin skolresa pryder nu köket...
Vi har tittat på "Så mycket bättre" som verkligen är ett underbart program som handlar om nya möten, musik och livet. Tror att de flesta av oss har låtit sig fängslas av dessa personligheter och det viktiga som programmet belyser och som jag oftast tar upp är att vi är så snabba att göra en profil på en människa utifrån utseende och rykten men att oftast stämmer inte den bilden med hur den personen verkligen är.
Tycka vad man tycker vill om estetiken på Lisebergs filten som jag har vunnit på en konferens men den är riktig skön och Nicole tar med sig den var hon än lägger sig... soffan eller sängen.
Nu läser vi ... Nicole läser sin "Sigge" bok och jag min om livet.
En riktig myskväll...

JULGRANAR & KVÄLLSMYS

Badhuset var en utmärkt idé idag. Rätt så lite folk och inte lika varmt som vanligt. Flickorna hade roligt då bad är verkligen favorit sysselsättningen numero uno.
Efter närmare 3 timmar lämnade vi för lite lek och vid 15.30 lämnade vi Agnes hemma hos sig då ett stort födelsedagskalas väntade där.
Vi hämtade istället upp Louise och körde till Sjömarken, till närmare bestämt Anders som hade lovat oss två julgranar.
Så fort Louise satte sig i bilen kom frågan som jag själv hade funderat på "Michela, skall vi ut till skogen och hugga granen själva?" Jag log ...
Jag körde och så kom nästa fråga "Michela, kan du verkligen den andra vägen hem till Anders?"
Den vägen som vi alltid brukade köra är numera avstängd och Louise var tveksam till min orienteringsförmåga som dock ledde oss helt rätt, framför detta röda hus som tillhör vår julgransräddare.
Hahaha!
Anders hade hämtat 3 julgranar och Nicole valde den här lilla till sitt rum ...
... och med sig fick hon även en julgransfot och blå belysning som Anders hade hemma.
Hon älskar det! =)
Efter att ha fått lite glögg och pepparkakor ute i Sjömarken åkte vi hem och pyntade granen men så har jag belysningen kvar till julgranen i vardagsrummet.
Vi har nu ätit tacos och tagit våra filtar till soffan. Vi har tagit fram knäck och godis och med pyjamasen på njuter vi av tända ljus, julgranskulor och julgodis...

NICOLE HAR TAPPAT SIN SJÄTTE TAND =)

Klockan 5.20 väckte mig Nicole för att berätta att hon hade tappat sin sjätte tand =)
Ett större hål pryder nu hennes söta mun =)
Helt otroligt, men vi vaknade sedan inte förrän 8.15 istället för vanliga 6.30.
Knut måste ha undrat vad som hänt med sin stor och lill matte ...
Och så har lillan öppnat mormors Julkalender och pyssel är perfekt att få till helgen!

BARNKALAS & IDOL FINAL

Barnkalaset var en succé, barnen fick spela bowling, äta hamburgare och se när födelsedagsbarnet fick öppna presenterna de hade med sig.
Medan flickorna åt hade de banorna framför sig och där på två av dem fanns 8-10 killar/män som spelade.
En av männen var kanske runt 60 års åldern och en mycket trevlig sådan.
Tjejerna fattade tycke för honom, till den graden att varje gång han skulle kasta sin klot hade han 7 tjejer som ropade hans namn med entusiasm och applåderade då han lyckades med sina träffar.
Då han berättade att alla var till yrket poliser väljer jag att inte visa hans ansikte, detta trots att han godkände att bilden skulle publiceras i min blogg.
Nicole som också vill ha sitt kalas på bowling banan i Boråshallen har redan bjudit in denna trevliga man till att vara där på hennes födelsedag i september =)
När vi skulle gå sprang Nicole, Holly och Agnes tom. ner för att ge honom en bamse kram.
Holly ropade till en av poliserna "Du har väldigt stora muskler" medan de andra två skrattade åt att väninnan vågade ropa ut detta.
De ville att jag skulle gilla han med de stora musklerna medan jag sa att den som jag mest gillade var han med den vita t-shirten. "Menar du Mats?" frågade Holly.
Förundrades över hur de kunde ha koll på alla namnen och då svarade de att de såg namnen på skärmen där poängen stod angivna. Smarta flickor!!! =)
Efter kalaset åkte vi och köpte pizza och sedan till mamma där vi åt tillsammans och tittade på en stund av Idol finalen.
Nicole blev dock fort trött och när vi kom hem så somnade hon snabbt.
Imorgon har jag lovat att ta med henne och kompisarna till badhuset, bästa platsen enligt dem och det är bara därför jag gör det för det är tyvärr inget roligt ställe att vistas i när man är där som vuxen som ej badar.
Varmt, dåligt luft och en hel del ljud och spring överallt...
Vad gör man inte för ett leende? =)
Nu säger även jag godnatt till er alla och önskar er en underbar helg!

LITE FRÅN IDAG

Att jag vaknade kl. 830 idag är ett bevis på att kroppen verkligen behövde vila och ta igen sig, så skönt.
Känner mig full av energi och ork för att ta tag i en massa saker som verkligen behöver nu göras.
Skall inte använda begreppet "panik" då ord skall användas i rätt sammanhang men det är så mycket som skall göras innan ett visst datum att jag har gjort en riktig lista över dessa.
Det är både med fasa och med spänning som man nu lämnar ett kapitel i ens liv för att starta ett nytt sådant.
Man skall våga i livet eller hur? Som en person jag mötte idag över en kopp kaffe mycket riktigt uttryckte:
"Att mitt företag gick i konkurs ser jag som ett dyrt studielån att betala tillbaka, men den erfarenheten tar jag med mig som en lärdom och inte som ett misslyckande"
Bra uttryckt, bra tänkt ... Vi väljer hur vi skall se på våra erfarenheter, vi skall välja ut tankarna om oss själva med noggrannhet.
En av mina favoritcitat lyder "Bättre att ångra något man har gjort än något man inte har"...
Har i flera år tänkt på en viss sak och nu är det dags att tankar blir handling.
Nicole är större och saker och ting faller helt enkelt på plats. It s time och så har jag en familj som verkar hjälpa till med att se till att detta kan nu ske.
Jag är den som sällan ber om hjälp då man skall klara sig själv, men ibland så kanske det kan vara bra att visa att vi människor ibland faktiskt behöver just hjälp på vägen ...
Så min lista skall nu behandlas med lite jäkt för tiden skall användas rätt.
Hämtade Nicole & Holly kl. 13.
En latte och varm choklad innan vi skall gå på barnkalas =)
Så fort vi kom in sprang Nicole till sin Julsocka för att kolla om något fanns där...
Och visst hade Tomten lämnat något =)
En klänning som hon tog på sig direkt och som man kan ha på Julafton...
Holly hjälpte under tiden till med att öppna de presenterna från Julkalendern som inte var öppnade =)
Nu barnkalas !!!

HOS "OPRAH"

Häromdagen såg jag för första gången på länge "Oprah Winfrey" som handlade om att vara en medmänniska, att stötta när någon ligger och om hur viktigt det är att älska någon när den personen inte älskar sig själv genom att han/hon lider av olika typer av beroende.
Tara Conner kröntes till Miss USA för några år sedan och visade upp fasaden av en vacker tjej som verkade utåt ha det perfekta livet. Hon blev dock avslöjad för att vara drogberoende vilket skapade stora rubriker i hemlandet över hur titeln skulle tas ifrån henne MEN Donald Trump, som håller och ansvarar för tävlingen valde att göra något oväntat.
Istället för att ta ifrån henne titeln som Miss USA, en titel som skall representera hela landet i en skönhetstävling där frågor om moral och etik ändå ingår gav han henne en "annan chans". Istället för att sparka på någon som redan ligger ville han visa för denna kvinna att det fanns folk som älskade henne då hon inte älskade sig själv.
I ett år utförde hon, enligt ramarna för en skönhetstävling, ett bra jobb och blev istället en förebild för att de flesta av oss har skelett i garderoben, men vissa får dessa ske lett ventilerade för en publik av tittare och läsare.
Hon tyckte att detta avslöjande var på sätt och vis skönt för nu behövde hon inte låtsas längre, nu kunde hon ta tag i sitt beroende och komma över detta.
Jag gillar riktiga historier som behandlar berättelser om medmänsklighet och berättelser som belyser att vi alla är mänskliga, vi gör fel och vi gör rätt, vi utsätts för andras dåliga omdöme eller för andras oförmåga att förstå men om man kan lära sig något av dåliga omdöme så var dessa ändå värda den upplevelsen som man var med om i den stunden.
Intervjun hos Oprah finns i slutet på denna link.
http://www.bittenandbound.com/2010/04/28/tara-conner-miss-usa-2006-drugs-alcohol-cutting-photos-video/


1 BULJONGTÄRNING + VATTEN =)

Knut & Charlie ligger och sover, inte alls jobbigt med två hundar även om jag kan tänka mig att de har markerat sin revy utan att jag har märkt detta =)
Nackdelen med två hanar i samma rum....
Idag har det verkligen inte hänt speciellt mycket, somnade som tur är en liten stund och det var precis det jag behövde.
Måste tacka alla som har erbjudit sig att komma med mat, filmer eller annat man kan vara i behov av, tack!
Anders ringde för att kolla om jag hade en buljongtärning, han var skeptiskt till att jag hade en sådan men längst in i en av skåpen hittade jag en sådan, något som gjorde både mig och honom förvånade =)
Lovade att koka denna enkla soppa som han sa att jag skulle äta lååångsamt.. No way, hungrig som jag har varit sa det bara glupsk och då hade jag gjort den lite mer attraktivare genom lite brödbitar och olivolja =)
Ikväll kommer Louise med lite ris så magen är hur nöjd som helst =)
Hundarna fick lite syre i form av innegården men de verkade rätt så nöjda med detta.
Imorgon får jag äntligen hämta min lilla !!!

EN OBEHAGLIG NATT

Har upplevt en av de värsta nätterna faktiskt och detta pga. en simpel maginfluensa som dock inte var så simpel, en elakartad sådan =) med en en influensa som drabbade balanssinnet som gjorde att jag inte kunde ta ett steg av yrseln som slog ner mig totalt.
Kan ni tänka er att jag fick krypa till toaletten och satt med ansiktet mot tvättfatet i 5 timmar?
Så fort jag rörde mig mådde jag hur dåligt som helst. Det enda jag klarade av att göra med stor ansträngning var att ringa A. för att be honom kolla efter 2 timmar att jag fortfarande levde.
Upplevde att kroppen inte var som den skulle, svettades, blev kall och allt kändes märkligt obehagligt och blev ett tag faktiskt rädd för hur jag mådde och bor man själv så tänker man ett steg längre...
Tur att lillan inte var hos mig inatt...
De som känner mig vet att jag har en smärtgräns som inte riktigt är normal, jag fokuserar bort den men igår kunde jag inte fokusera bort yrseln, det var nog det värsta i det hela...
Nu är klockan snart 10 och Louise var här imorse för att lämna Charlie så att han och Knut kan leka lite då jag kommer att vara en mycket tråkig matte idag ...
Så här fräsch är man =))))
Knut blundar ... Tar om kortet =)
Så much better på denna bild, Knut ...
De får ingen långpromenad av mig idag, men lite syre på innegården skall jag bjuda dem på som tack för att de finns här hos mig =)
Den här kakan väntar till dem på Julafton =)
Tania frågade på fb om jag behövde något och visst ... en vit fralla sägs vara bra samt Coca Cola så jag fick precis en leverans vid köksfönstret av ett snällt och vackert ansikte som gjorde mig mage och mig själv riktigt glad med denna ICA kasse =)
Självklart förvandlades en fralla till fem olika typer av frallor =) och en tidning för lite läsning ...
GRAZIE TANIA !!!

DEJTING MED BEN & JERRY

Ni får ursäkta mitt språk men o-----m i all ära men ibland kan glass nästan ge samma härliga känsla ...
Ikväll är det Ben & Jerry Half Baked & ME
samtidigt som jag tittar på en helt underbar film med fantastiskt snygga Jennifer Lopez om kärlek, graviditet och barn.

ATT VÅGA ...

Myser ...
Är så glad för det beslut som jag tog för ett tag sedan och som har nu blivit möjligt.
Redan för 6 år sedan var jag inne på detta men så vågade jag inte, allt kändes för stort, men den som ej riskerar kan ej vinna och nu känner jag för att starta a new chapter i ett visst avseende och ler med hela ansiktet och hjärtat över detta.
Alla dessa böcker om att våga och att se det framför sig har gett resultat i mina tankar.
Tankarna behöver dock sova nu så jag säger godnatt ...

UNDERBAR MUSIKUNDERHÅLLNING & TANKAR OM VÄNSKAP

Ikväll bjöd Nicole och hennes klass på musikunderhållning med Astrid Lindgrens sånger som tema.
Vet att man kanske inte alltid är objektiv när det gäller ens eget barn eller ens eget barns vänner som man nästan känner är lite av ens egna då man träffar dem så ofta och då man älskar dem MEN jag är objektiv i mitt omdöme:
Världsklass underhållning!

Musiken är helt underbar och de kunde precis texterna och rörelserna.
Så otroligt duktiga och söta att man bara kände sig så glad över denna mysiga kväll!
Tog några bilder på hela klassen men då jag inte har frågat alla föräldrarna om lov så väljer jag att lägga ut bild på endast de tre musketörerna in action =)
Juryn i Idol hade blivit stormförtjust !
Efter sångerna var det dags för lite fika och vännerna passade på att kramas
"One for all, all for one !!!"

Hoppas att de alltid kommer att ha varandra och att de ställer upp med sin vänskap när de behöver detta som mest för äkta vänner bevisar man  vara i de lite svårare stunderna i livet som vi alla har gått och kommer att gå igenom... De är svara av olika anledningar men att ha vänner som ställer upp och finns för en är verkligen en av de bästa gåvorna som finns ...
(Nicole-Holly-Agnes)
Min mamma kunde tyvärr inte följa med med tanke på att hon inte kan ta sig ut på en månad till då knäoperationen kräver att hon inte belastar den och min syster med familj bor i Italien.
I detta avseende skulle jag kunna känna mig lite ensam där, men icke då jag har min extra familj som alltid ställer upp och som gör säkert detta inte bara för att ställa upp men för att det är äkta intresse och kärlek som präglar vår relation. Tack Louise!
Vänner är en extra familj ...
Minns när vi var i Orlando och Nicole sa med ett leende "Vi är som en familj" när hon tittade på mig, Linda och Holly som i 10 dagar bodde tillsammans i vår lilla lägenhet på nickhotel.com.
En familj kan idag ha många olika konstellationer med tanke på separationer, nya förhållanden och annat men då jag har en liten familj som egentligen består av endast en mor, en syster, en systerdotter (dessa två sistnämnda i Italien) och en hund så har jag sett till att fylla ut detta tomrum med en förlängd familj som jag är väldigt tacksam för att ha.
Mina äkta vänner, de som älskar mig trots mina brister, trots mina misstag,
trots att jag är den jag är och just för att jag är den jag är
är mina egna invalda familjemedlemmar...
Jag är ibland dålig på att visa min tacksamhet då detta kräver att man då visar upp hur viktigt dessa relationer är för mig och i samband med detta visar man även upp en sårbarhet, en rädsla för att förlora dem...
Vill bara tacka mina vänner för ni är just mina vänner och ni vet vilka ni är genom att you love me ...
just the way i m =)
http://www.youtube.com/watch?v=CrRPA25UBGg

Ikväll är det Knut och jag som tänder värmeljus och njuter av en skön hemmakväll. Han ligger under soffbordet och snarkar medan jag googlar åt jobbets vägnar men jag vet att han finns där och här och that is enough ...
Ikväll känner jag mig helt enkelt tacksam ...

EN JULKLAPP FRÅN MIG & NICOLE TILL MIN SYSTER MED FAMILJ <3

Äntligen är paketet till Italien skickat !!! =)
Anledningen till att jag skriver detta med en mängd utropstecken efter är att min mamma är väldigt nervös över att innehållet skall försvinna på vägen och hon har inte uttryckt detta endast en gång om man säger så =)))
Tyvärr får jag meddela min syster (om du läser detta Melissa) att många av de presenterna vi har sänt är inte förpackade i de fina lådorna/påsar som de låg i från början då jag var tvungen att trycka ner allt och även då var det med en viss tveksamhet jag fick checka in det...
Min främsta present till min syster och hennes fästman är en vacker bild som jag tog när vi var nere i Italien i augusti.
En personlig present som jag dock inte trodde att den var så stor när jag beställde denna canvas tavla...
Jag och mått =)
Bilden på närmare håll med två underbara prinsessor och kusiner: Nicole & Matilde !!!

FRUKOST-BIL-MAMMA-GBG-MIDDAG

Dagen startade med frukostmöte på Viskan med underbara Jennie som har en underbar vacker mage och bara 5 veckor kvar tills det är dags ...
När jag var i USA passade jag på att köpa dessa små söta Converse sockar som ser ut som små skor, helt underbara!
Vid 10.30 gick jag till Hedin bil för att hämta Latte som varit där i närmare en vecka nu.
Kände för att berätta att den mänskliga faktorn som ibland kan drabba kontakten med kunden på ett felaktigt sätt har hamnat hos mig alldeles för många gånger så tom. en av de ansvariga kom fram och bad om ursäkt.
Som sagt, alla drabbas vi åt detta ...
Efter det upp till mamma med den kartongen jag hade köpt för att packa in Julklapparna till min syster och familj.
Tyvärr får vi skicka vissa av presenterna utan något papper då allt tog alldeles för stor plats.
Efter dessa ärenden var det dags för lite jobb i form av några samtal =)
Efter jobbet ytterligare ett hopp men nu till till Göteborg och vid 18 tiden körde jag därifrån.
En mycket obehaglig resa hem väntade dock.
Jag är medveten att jag ser inte så bra på vintern när mörkret faller och det snöar eller regnar. Något händer med min syn och detta något hände just ikväll.
Förutom detta medan jag koncentrerade mig så gick en lins av i ögat och då kände jag att "nu är det kört" men som tur är är jag den personen som oftast är sansad och sakta kunde jag ta mig till en bensinstation efter Bollebygd för att åter ta på mig en ny lins och städa lite av vindrutetorkarna för en bättre syn.
Detta hjälpte och jag kunde ta mig hem till Anders för att gå igenom lite siffror.
Vi konstaterade att 1+1=2
och att om man har 2 och gör åt 1 så är det bara 1 kvar =)
Ni hör vilken hjärnverksamhet som aktiverades =)
Anders hade lagat älggryta med kantareller och vin. Har aldrig ätit älgkött då jag brukar alltid att välja vegetariskt men jag åt upp twice =)
Knut visade vilken liten cirkushund han är kapabel att vara för att få smaka.
Då jag var lite trött efter bilfärden som hade kunnat gå riktigt illa till fick jag kudde och täcke för en stunds vila. Brasan tändes och jag hade kunnat somna där utan att Anders hade märkt detta.
Är dock hemma nu och skall lägga mig i min egen säng. Har tom. hunnit bädda rent så jag kan bara lägga mig och nana.
Godnatt!

NICOLE, EN ÄKTA ROBINSON

Idag känns det extra tomt efter min lilla men så skall jag tidigt imorgon bitti lämna hennes skolväska som blev kvar här hemma.
Måste bara visa de tankarna hon skrev häromdagen =)
Så här löd uppgiften/uppdraget.
1- En kniv så vi kan äta.
2- Marshmallows så vi kan få efterrätt (She is my doughter!!!)
3- Sovsäck så att vi kan sova.
4- Hundmat så att Knut kan äta. (Knut på ett öde ö? Mamma mia!!!)
5- Gossedjur så att jag kan sova gott.
6- Filt så jag är varm.
7- Nintendo DS om jag blir sugen.
Helt underbara saker att ta med sig och tankarna om hundmat får mig att smälta... men så får också marshmallowsen smälta över lagerelden =)
Robinson next =)

VARNAR FÖR BLOCKET =)

Hjälp vad tiden går fort trots att man vaknar tidigt på morgonen!
Gick till lilla mor med en latte och lussekatter och för att hjälpa till nu när hon inte får stå på båda benen på ett par månader.
Knut var självklart också med, vad annars =)?
yle="text-align: center;">Väl hemma började jag rensa i mina gardrober. För några månader hade jag bestämt mig för att sälja många av alla mina kläder så nu har jag börjat lägga ut lite av de plaggen på Blocket.
Alla pratar varmt om denna sida, både för att köpa och sälja och en annan har aldrig varken sålt eller köpt så nu testar jag ...
OBS! Fick ett samtal från en kille som ville köpa en av de par skor som jag hade lagt ut på Blocket MEN killen frågade om jag kunde skicka några fler kort så att han kunde se tydligare hur de såg ut MEN han ville att jag skulle ha på mig skorna på korten !!!
Hahaha! Sådant kan hända bara mig !!!
Jag lägger ut objekt till försäljning och så vill han ha kort på mig i high heels !!!
Tom. Blocket används som täckmantel !!!
Har självklart inte mailat några bilder och kommer aldrig att lägga ut mitt telefonnummer mer!!!
Vid 14 träffade jag Ann-Louise på Viskan och vi satt där och pratade om diverse spännande saker med ytterligare en latte framför mig... =)
Mycket har hänt 2010 och mycket kommer att hända 2011, helt klart!
Avslutar med rådet att om du söker efter en partner eller efter casual encounters, prova Blocket.se =)

HELDAG I GÖTEBORG

Hemkommen från en heldag i Göteborg med Sani och Ann-Louise för lite viktig research och för att titta se om man "sprang på" någon Julklapps present. Är det bara jag som älskar paket? Jag älskar att få och jag älskar att ge...
En av de få nackdelen med att vara singel är just det där paketet som någon har köpt med dig i åtanken, den där överraskningen som någon har funderat fram och tillbaka på och som är så speciell... den presenten man inte får som singel =(
Well, nu har jag turen att kunna få köpa åtminstone så får jag hoppas att någon överraskar mig ändå i slutändan =)
I år finns det inget givet som jag vill köpa till Nicole och då är det mycket svårare då jag vägrar köpa en massa smått som bara hamnar i någon låda för att sedan glömmas bort.
Konsumera får man göra men då skall den varan också användas för att vara värd ett inköp.
När vi gick förbi barnaffären Nallen såg vi i skyltfönstret en underbar rosa liten tullklänning som ser ut som en sådan som man byter om till när man vill klä ut sig till prima ballerina men nej, detta är en riktig klänning som jag vet Nicole kommer att älska. Den ligger nu bland de färdiga presenterna =)
Ytterligare en sak som jag hittade var ett par mysiga och mjuka tofflor/sockar, något hon själv har sagt att hon skulle vilja ha så jag blev riktig glad över att hitta dessa. Att man sedan fick dem paketerade i en underbar tygpåse med rosett och allt gjorde hela inköpet så mycket extra.
Tänk om alla butikerna kunde förstå vilket värde förpackningen ger till innehållet.
Inte många som gör detta tyvärr ...
Ann-Louise älskar inredningsbutiken Grönbergs interiör och har man varit där så kan man lätt förstå anledningen till detta. Så många mysiga saker spridda i hela butiken väntade på att bli beskådade av våra ögon när vi gick in. Laddar ner några bilder jag tog där idag...
Klockan 19 cirka var vi tillbaka i Borås lite fattigare & lite rikare =)

TACOS & IDOLKVÄLL

Klockan är midnatt och vi har nästan precis kommit in efter att ha tillbringat 5 mysiga timmar med våra sambosar från Orlando, Linda & Holly! Ikväll hade dessa två fantastiska kvinnor/flickor bjudit oss på tacos och Idol kväll i ett hem som bara lyste av många värmeljus och ljusstakar utspridda i detta vackra hem.
Holly hade dekorerat med godis och så hade även vi med oss någon kilon =)
Nicole dekorerade glassen =)
Knut hade vi lämnat hemma ikväll men Nisse var på mys humör.
Vill ägna mina sista ord för dagen som egentligen redan är passerad åt sista sidan i boken "Vem gråter vid din grav?"
"De flesta människor inser inte vad livet egentligen handlar om förrän strax innan de skall dö. När vi är unga ägnar vi all vår tid att kämpa på och leva upp till samhällets förväntningar. Vi är så upptagna med att jaga efter de stora njutningarna här i livet att vi går miste om de små glädjeämnena, som att dansa barfota med våra barn i en park en regnig dag eller plantera en rosenträdgård eller betrakta soluppgången.
Vi lever i en tid där vi har bestigit de allra högsta bergen men ännu inte lyckats ta makten över våra jag.
Vi har högre hus men kortare stubin, fler ägodelar men mindre lycka, mer fulltecknade kalendrar men tommare liv.
Vänta inte tills du ligger på din dödsbädd med att klargöra för dig själv vad som är livets mening och vilken omistlig roll du själv spelat. Alldeles för många människor försöker leva sina liv baklänges, de ägnar all sin tid åt att försöka få allt det där som skall göra dem lyckliga istället för att vara kloka nog att inse att lycka inte är en plats man kommer fram till utan ett tillstånd man skapar själv"

Med dessa tankar önskar jag er nu godnatt

SKÖNT ...

Och så var det äntligen dags för att fräscha till sitt huvud =)
Det som hände var att även lillan fick en skön hår tvättning, något som hon har fuskat med när hon själv skulle ha gjort det men har istället kommit ut med ett blött huvud utan att för den saken skull ha tvättat rent håret.
Nu har dock Sani sett till att håret är hur rent det bara kan vara och Nicole njöt medan hon blev schamponerad och fick lite hår massage. Hon blundande och lät några små njutningsord komma ur från sitt mun. Mys ...
Och som en amerikansk old lady fick hon torka håret på detta sätt som förknippas med gamla hårsalonger =) medan Sani tog hand om mig.
Nu kan vi snart gå till Linda & Holly för en Idolkväll med tacos, chips & godis!

JULKALENDRARNA =)

Som min kompis Jessica uttryckte det på min wall på facebook har det aldrig varit lättare att få sina prinsessor att vakna och stiga upp som nu när de har en Julkalender att öppna. Idag var det dock en liten gossig Nicole som öppnade ögonen och som istället ställde frågan om jag kunde istället hämta de tre Julkalendrarna hon har att öppna.
En Hello Kitty med choklad, en smink kalender som hon har fått från Jess, Jesper, Izabella & Millie och så den som mormor har gjort. Mormor har köpt 12 som finns här hos mig och farmor har köpt 12 som finns hos Nicoles pappa. Detta kallas för team work eller organisation =)
Smink kalendern innehöll idag en underbar body shimmer som hon testade direkt =) medan den från mormor innehöll en liten grisbörs där redan några mynt fanns instoppade.
Igår var det en Fiorucci tröja med märkets underbara små änglar och i smink kalendern några små sminkborstar.
Inga dåliga gåvor att få öppna dagligen.
Klockan 9 väntar tid på Studio Bond för att fixa lite håret då det verkligen behövs! Längtar!

"VEM GRÅTER VID DIN GRAV?" Del II

Nicole och jag satt i soffan här lite tidigare idag och läste. Hon i sin bok, jag i min.
Då boken "Vem gråter vid din grav?" innehåller konkreta tips över hur man skall tänka och prioritera, delade jag med mig om några av dem.
- Nicole nu skall vi gå flera promenader så att vi lär oss att lägga märke till det vackra som faktiskt världen erbjuder.
Jag brukar faktiskt göra detta när jag är ute i naturen men kände lite för att smått reta henne =)
- Nicole, det står att man skall fotografera väldigt mycket då kort är minnen för livet!
(Hon tycker att jag fotar allt så hon tyckte att författaren menade att en kanske "vanlig" person borde fota mer, inte en som mig)
- Nicole, vi skall börja äta ute i köket.
- Nicole, vi skall ute till stugan och plantera ett träd.
- Nicole, vi skall ....
Där stoppade hon med en hjärtlig esklamation!
"Mamma, sluta läsa den boken. Den är inte bra!!!"
Nicole dissar Sharmas idéer som ingen annan har tidigare vågat göra ...
Vid 16 tiden gick vi till mamma där hon fick vara i nästan 3 timmar medan jag var och pratade om framtiden. Så många spännande idéer och beslut att ta !!!
Det finns alldeles för många människor som lever "små liv" i den bemärkelsen att många dör när de är 20 och begravs när de är runt 80.
De flesta misslyckas inte- de slutar helt enkelt att försöka.
Sharmas ord:
"Kasta av dig de små tankarnas bojor, våga drömma om stora förändringar och bestäm dig för att misslyckande inte är något alternativ för dig.
Seneca sade också:
"Det är inte för att det är svårt som vi inte vågar- det är för att vi inte vågar som det är svårt"
Det är med stora ord och tankar jag nu sitter i soffan bredvid min lilla som tittar på Hanna Montana, the movie.
Rosa Uggs tofflor och mycket blommiga pyjamas byxor =)
En företagsledare kom fram till att 54% av hans bekymmer handlade om sådant som troligen aldrig skulle hända, 26% hängde samman med händelser i det förflutna som inte kunde göras ogjorda, 8% handlade om sådana personers åsikter som han egentligen inte brydde sig om, 4% var förknippade med hälsoproblem som han hade kommit till rätta med och bara 6% handlade om verkliga problem som var värda hans uppmärksamhet.
Reinhold Niebuhrs har uttryckt det med följande ord:
"Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden" =)

Forskningen visar att vårt beteende påverkar våra tankar. Om du tittar ner i marken, går omkring med hopsjunken hållning och i största allmänheten beter dig som en deprimerad människa kommer du så småningom att känna dig deprimerad. Om du istället ler och skrattar, rätar på ryggen och håller huvudet högt, kommer du att upptäcka att du mår mycket bättre.
Uppträd som den personen du vill vara helt enkelt och satsa på att blåsa nytt liv i den äventyrslystnad som du kände som barn.
Älskar verkligen den här boken, den perfekta Julklappen helt enkelt.
Lillan skall snart nattas och så blir det en timma för att läsa klart den här boken som ger motivation, inspiration och som tack och lov säger att det är mänskligt att fela så länge varje erfarenhet lär oss att inte göra om det.
Livet är ... en väg av sökande, personlig utveckling och livslångt lärande.

VAR OKONVENTIONELL

I dagens Julkalender från mig till er vill jag idag dela ett råd från Robin Sharma.

VAR OKONVENTIONELL

Rosseau skrev "Ta den väg som är motsatt mot den brukliga, så kommer det med all säkerhet att gå bra för dig".
Tänk på Apples genialiska reklamkampanj "Think different" som jag har ofta på min facebook sida?
Om du följer den stora massan kommer du högt sannolikt att hamna vid utgången. Om du vill leva ett rikare och mer givande liv måste du gå din egen väg".
Petter sa till mig när vi var på Rondo att han brukar alltid titta var utgången ligger i en lokal ifall att en brand skulle uppstå och att man snabbt måste ta sig ut. Däremot lägger han på minnet det utgånget som ligger längre bort, den som inte många skulle ta, men den han själv skulle välja då sannolikheten är att han skulle komma ut och inte hamna i en massa av skräckslagna människor. Smart tänkt, han tänker annorlunda i den situationen...
Det man skall göra är att sluta ge efter för det sociala trycket på bekostnad av det som faktiskt gör var av en av oss unika. När man har tittat närmare på de mest insiktsfulla och effektiva människorna i världen och hur de har levt, upptäckte man en gemensam nämnare: de brydde sig inte om vad andra människor tyckte om dem. Istället för att låta sina egna handlingar styras av den allmänna opinionen som alltid skall ändå tycka något =) så lyssnade de istället på sitt hjärta och lät detta vara drivkraften. Genom att välja den smala vägen nådde de framgångar som överträffade deras vildaste drömmar.
Ett citat som belyser detta kommer från Christopher Morley som har sagt: "Läs varje dag som ingen annan läser. Tänk varje dag något som ingen annan tänker. Det är dåligt för själen att alltid vara en del av ett samförstånd".
Ralph Waldo Emerson som jag gillar otroligt mycket har sagt det med följande ord: "Det är lätt att bland allmänheten leva efter den allmänna åsikten; men den största människan är den som mitt i mängden med gott mod kan behålla somma oberoende som hon vore ensam".
Ralph... you got it! =)
Såg "Sex and the City II" på dvd häromdagen och tänkte på det okonventionella valet Mr Big och Carrie gör. De bestämmer sig för att 2 dagar i veckan inte bo tillsammans, för att ha dessa 2 dagar som egen tid.
Not bad at all ... Tror att många förhållande runt om skulle må bra av något liknande men vem skulle våga göra något sådant? Vad skulle omgivningen tro om inte att en skilsmässa är på gång? Tror tvärtom där. Tror att ett trevligare och mer givande förhållande skulle vara resultatet för många (men självklart inte för alla).
Sharmas råd är att inte göra saker och ting bara för att alla andra gör det, gör det för att du vill och för att det är rätt för dig. Att avvika från mängden - på goda grunder - är ett klokt sätt att leva.
Think different ...
http://www.youtube.com/watch?v=vNDEwsIGJKI

SCONES, BÖCKER & VÄNNER

Nu har tomtenissarna kommit hem efter att ha tillbringat lite tid på jobbet.
Nu får de sitta i hallen under december månad och hälsa alla som stiger in varmt välkomna.
Ikväll var det dags för bokklubbsträffen. Två böcker skulle diskuteras och skall skriva om dem imorgon då jag har inte så mycket tid just nu för detta. Böcker kräver tid =)
Nicole och jag bakade scones utifrån hennes egna receptbok.
Jag fick tom. 3 underbara presenter då jag fyllde år den 8/11. Att komma ihåg det är ett stort bevis på omtanke. Tack !!!
Min första Julblomma!
Ord att leva efter ...
Och så skön avkoppling i form av en behandling.
Vi åt, vi pratade och vi skrattade.
Gillar verkligen att Louise och jag på Nyårsafton i Paris bestämde att vi skulle starta en bokklubb.
Underbart!
Min tur att bestämma vilka böcker som skall läsas nästa gång och min "likasinnade" Lotta har rekommenderat en bok som hon har talat varmt om. En bok som hon påstår alla borde läsa och efter alla dessa varma rekommendationer kände jag att mitt val för nästkommande träff var därför enkelt.
Boken blev just "Lev livet fullt ut" av Eckhardt Tolle samt en pocketbok som jag hade köpt i somras men ännu inte läst "Kärlek" av Dalai Lama.
Hoppas att det blir en intressant läsning, sådan läsning som får oss att reflektera över oss själva för bara genom det kan vi lära oss något om andra.
Ikväll diskuterade just hur negativa många personer är. Många som klagar över allt möjligt. Sina jobb, sin partner, sin fritid, de har inte tid för sina barn, de stör sig över hur andra lever sitt liv och över vilka fel andra gör.
Allvarligt!!! Vi har så otroligt mycket att vara tacksamma för att det är pinsamt att inte förstå detta. Intelligens är för mig mer insikten att livet är här och nu, att ta vara på det som sker, att njuta av det och att acceptera att vi gör alla våra fel och att vi kan därför inte döma andra för sina.
Vi är människor, vi har brister... men den största bristen är i mina ögon saknaden av empati för andras misstag och snabbheten som många har för att döma och irritera sig på andra.
Jag har själv levt ett speciellt liv där mycket har inträffat. Kanske därför jag har alltid velat skriva en bok. Jag har gjort många misstag i mitt liv, dumma saker som jag självklart inte skulle ha gjort MEN jag är en mänsklig varelse som aldrig har försökt leva upp till någon slags perfektion.
Någonstans tycker jag att det är bra att man gör misstag i livet, vi lär oss av dem och förhoppningsvis är vi ödmjukare inför misstagen som andra gör samtidigt som vi blir medvetna att det misstaget inte skall göras om. Vi är dock inte de misstag som vi har gjort. Som jag brukar alltid säga till Nicole så kan man säga att man "har gjort något dumt" men man är inte "dum" för den saken skull.
Två skilda saker där en handling speglar inte din personlighet.
För att återgå till klagandet som många gör sig skyldiga till så får jag nog ändå påstå att det är något som jag sällan gör. Jag klagar inte trots att jag har säkert haft tidigare anledningar till det.
Varför slösa tid, energi och tankar på att se det negativa i något när man kan se det positiva?
Har nog ingen större förståelse för oförmågan att välja det som känns bra...
Well, med detta sagt, hoppas jag att en liten tanke har väckts ... och om inte så lova mig dock att försöka vara lite mer positiv. Sprid ett leende, bara genom det kan man påverka någon annan och tänk på att det är ditt eget val om du väljer att uppleva + eller - i ditt vardag.
Vi säger godnatt =)
Har precis laddat ner bakgrundsbilden på min nya mobiltelefon och valde att ha mig själv =). Brukar alltid välja Nicole och Knut men jag älskar den här bilden då jag är för en gång skull  sminkad och den touchen av kvinnlighet och gammal Hollywood glamour som finns bakom bilden älskar jag.

RSS 2.0