FASHION WEEK I KÖPENHAMN: GALLERY

Idag startade vi dagen med ett möte med en underbar säljare som hade underbara denim och så fortsatte vi bland alla montrar som bjöd på ordinary och extraordinary. Det måste vara svårt idag att komma med något nytt då ögat har sett en hel del under alla åren. Att hitta den känslan som man själv gillar är inte alltid det lättaste.
Det vi märker här i Köpenhamn är att människorna (åtminstone på mässorna) inte alls klär sig i det söta som vi kanske själva är vana att se hemma. En tuffare och mer personligare stil där man gärna får sticka ut och då inte för att man vill vara arrogant men för att man gillar att blanda, leka och förmedla en känsla genom en look.
Fashion idag handlar nog om det och även om man utesluter trender och mode så har man genom det gjort ett medvetet val som säger något ändå. Oavsett hur vi klär oss sänder vi ändå ett budskap ...
Något man såg rätt så tydligt var valet av accessoarer på branschfolket. En tuff eller klassisk väska av dyrare märke hängde nog på 50% av axlarna på kvinnorna. Även om IT väskan är ute så är det nog halva sanningen. Idag är IT väskan kanske inte bara den väskan som kostar och som har ett känt märke. Väskor med riktig genuint hantverk är nog mer "inne" än de som har namn som Mulberry, LV och Prada vars fabriker ligger i Kina och där hantverken inte alls sker troligtvis med samma känsla.
Märken som Campomaggi, Caterina Lucchi och Viva la difference är ett bevis på att italienskt gammal hantverk syns tydligt och skapar en vara som är genuin från skapandet till sista sömnad.
Här kommer några bilder från Gallery.
Odd Molly var nog en av de få som levererade sött ...
Vackert ...
Här fanns många fina saker och något handlades in.
En mysig monter där känslan om att komma in till någons gardrob förmedlades på ett charmigt sätt.
Ytterligare bilder från Fashion Week i Köpenhamn och då från Terminal 2 lite senare.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Den blandningen av romantiska klänningar och coola boots måste väl vara perfect för Michela o Annlos shop.Kan tänka mig Er i den uppsättningen.....Nice!

2011-02-04 @ 22:19:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0