"VEM GRÅTER VID DIN GRAV?"

Apropå livsfilosofi har jag fått i födelsedagspresent av min väninna Ann-Louise en bok skriven av en av mina favoritförfattare, Robin Sharma, författaren bakom "Munken som sålde sin Ferrari" som jag trodde hette "Munken som köpte sig en Ferrari"... Bara jag som kan ändra hela bokens filosofi genom ett sådant enkelt misstag =)
Boken heter "Vem gråter vid din grav?". Kanske inte den mest positiva titel han kunde komma på men en titel vars svar lyser igenom boken.
Sharma ger många konkreta tips över hur du kan leva ditt liv på ett bättre sätt än vad du gör idag.
Vi människor går igenom bekymmer av alla dess slag men tänk om man istället för att se dem för just bekymmer kan se dem med andra ögon? Tänk om du helt plötsligt kan se dem som en liten gåva till en förändring eller till något som inte hade hänt om det inträffade inte hade inträffat?
Våra tankar styr vilka vi är och vi kan välja tolkningen gåva istället för bekymmer.
"Du skulle inte ha all den visdom och kunskap som du nu äger om det inte vore för de motgångar du har upplevt, de misstag du har gjort och det lidande du har fått utstå. Du måste en gång för alla inse att smärta är en lärare och att misslyckanden är vägen till framgång. Betrakta dina bekymmer som gåvor, gör dina stötestenar till språngbrädor och förvandla dina sår till visdom" skriver Robin Sharma.
Vår personlighet formas inte genom de lättaste erfarenheterna i livet utan genom de svåraste. Det är under de mest påfrestande perioderna i livet som vi upptäcker vilka vi verkligen är och vilken styrka vi har inom oss.
En kuriosa i våra liv är att tidskriften U.S. News & World Report har räknat ut att vi människor tillbringar åtta månader med att öppna skräppost, två år med att förgäves försöka ringa upp folk som har sökt oss och fem år med att stå i kö. Den tiden kan användas med en bok i handen eller genom att lyssna på ljudböcker då en bok kan förändra vårt sätt att leva.
Flera tankar från boken kommer när den är färdigläst =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0